Démoni Halloween

Megjelent: 2014.10.31. 10:57
Írta: colorcam

Nemrégiben láttam egy nagyon jó filmet, és már akkor eldöntöttem, hogy Halloweenkor ismét előkeresem. Mindig kitüntetett figyelemmel nézem azokat a filmalkotásokat, amelyek igaz történetet dolgoznak fel. A James Wan rendezésében készült Démonok között című film mindenképpen a 2013-as év egyik legjobban sikerült horror mozija. Nem az a klasszikus vértől folyó, szétkaszabolt alakokkal teli alkotás, inkább egyszerűbb módszerekkel érték el, hogy a hideg rázza a nézőközönséget. Sok olyan elemet helyeztek el benne, ami ismerős lehet annak, aki otthon van a kísértetjárások témájában, vagy esetleg olvasott/hallott különböző paranormális jelenségekről. Ilyen például a két helyiség közötti megmagyarázhatatlan hőmérséklet különbség, az ok nélküli zörejek, vagy akár a rothadó szag terjengése.

Annabelle-Movie.jpg

Ahogy már említettem, a film valós alapokon nyugszik. A film lényegét nagyban meghatározza, ha tudjuk mivel foglalkozott a Warren házaspár. Ed és Lorraine Warren az ötvenes évek elején kezdték meg a paranormális tevékenységekkel foglalkozó kutató munkásságukat. Életüket több évtizeden keresztül végigkísérte a több mint 4000 kísértetjárás vizsgálata. Ed Warren már gyerekkorában is felfigyelt a furcsa hangokra, léptekre, az öreg családi házukban. Ed édesapja viszont nem hitt a paranormális jelenségekben, ezért rendre meggyőzte fiát arról, hogy csak az ócska háznak köszönhetőek a furcsa zajok, vagy csak a gyermeki képzelet szüleményei. Ed 16 éves korában ismerte meg az ugyancsak 16 éves Lorraine-t, akivel hamarosan házasságot kötöttek. Először a fiatal férj festményei eladásából éltek, ekkoriban született meg lányuk is. Ed-et folyamatosan foglalkoztatták a gyermekkorában tapasztalt történések, ezért feleségével gyakran kerestek fel olyan helyszíneket, ahol a helyiek kísértetjárást tapasztaltak. Hamar kiderült, hogy Ed-et és feleségét az ég is egymásnak teremtette, hiszen Lorainne életében is voltak különös dolgok. Ahogy teltek az évek világossá vált, hogy az asszony látó képesség birtokában van. Az akkori években rengeteg ügyet vizsgáltak meg különböző műszerekkel, gyakran hívtak más médiumokat segítségül. Több ezer kópiát készítettek szellemekről, emellett dokumentáltak minden apró részletet.

 warren (1).jpg

Kétségkívül a legkomolyabb ügyük a Perron család kálváriája volt, mely a Démonok között című film alaptörténetét adja. A sztori a Harrisville városában, a 200 holdon elterülő területen játszódik, a birtokon álló ház 1736-ban épült. A tíz szobából álló épület és az óriási kert jó vételnek, és idilli családi fészeknek bizonyult az 1970 telén beköltöző fiatal pár, Roger és Carolyn Perron számára. Az ötgyermekes házaspár boldogan vette birtokába új otthonukat. Ám örömük nem tartott túl sokáig, hiszen már az első nap aggasztó jelekre lettek figyelmesek. Hamarosan az is kiderült, hogy az előző család nyolc generációja élt és halt meg a birtokon, sokuk mérgezés, vagy akasztás végeredményeként. A Perron családban tudatosodott, hogy miért is mondta nekik a föld korábbi tulajdonosa, hogy éjszaka lámpafénynél aludjanak.

Perron-család.jpg

 

Eleinte ártalmatlan szellemalakokra lettek figyelmesek, képek estek le a falról, tárgyak mozogtak jobbra-balra, de akadt olyan eset is, mikor a konyha felől sepregetés hangját hallották, ám a helyiségbe belépve a seprű a megszokott helyen volt, de a szoba közepén friss koszt véltek felfedezni. A mindennapossá vált történések kezdtek zord formát ölteni. A legaggasztóbb démont kis jóindulattal sem lehetett barátságos, eltévedt léleknek titulálni, aki a ház asszonyát, Mrs. Perron-t kísértette. Ez a démon Batsheba Sherman, egy 1800-as években élt gyakorló sátánista és boszorkány, aki a házhoz közeli fára akasztotta fel magát. Az öngyilkosság oka az lehetett, hogy az egyébként is magányosan élő boszorkányt saját csecsemőjének meggyilkolásával vádolták. Ez a démon kínozta Carolyn-t, eleinte kisebb testi bántalmazásokkal, mint például tárgyak nekidobásával, később azonban Batsheba egyenesen megszállta az vétlen asszony testét. A kétségbeesett család ekkor fordult segítségért a híres Warren házaspárhoz. Ed eleinte nehezen akarta elvállalni ez esetet, mert féltette természetfeletti képességekkel bíró feleségét, ugyanis az ilyen komoly démonűzés rendkívül megviseli a látó asszony szervezetét. Azonban mikor látták milyen borzalmas az eset, segítettek a Perron családon. A filmben is látható elképesztő látványú ördögűzés valóban lezajlott. Carolyn teste hosszú órákra teljesen kifordult magából, eltorzult, idegen nyelven beszélt és a démon több méterrel továbbhajította a szobában. A film és a valós történet között annyi a különbség, hogy a valóságban ez az ördögűzés sikertelen volt, eleinte legalábbis. Az asszony szenvedése borzalmas látvány volt, több órán keresztül szenvedett, kis híján belehalt az ördögűzésbe, végül pár órán belül a démon elhagyta az asszony testét.

Slider.png

 

A házaspár 10 év szenvedés után 1980-ban elköltözött a birtokról. 1983-tól a terület és a ház új tulajdonosa Norma Sutcliffe és férje, akik mai napig birtokolják a hírhedt házat. A házaspár, és a hozzájuk érkező vendégek egymástól függetlenül is észleltek már furcsaságokat.

tumblr_msjftqsVpu1sq5kvto1_1280.jpg 

Ed Warren 2006-ban meghalt. Lorainne Warren viszont a mai napig él, tanácsait napjainkban is kikérik paranormális tevékenységek, kísértetészlelések kivizsgálásánál. Véleményem szerint a Démonok között című film betekintést enged abba, miként dolgozott az ismert pár a 70-es években, és milyen természetfeletti dolgok történtek a nagyvilágban, melyekről esetleg még nem is hallottunk. Annak viszont legyünk tudatában, hogy a valós történéseken alapuló filmek nem mindig felelnek meg teljesen a valóságnak, hiszen a film sikeressége érdekében a forgatókönyv írók gyakran színeznek a sztorin. Jó filmnézést mindenkinek Halloweenkor is! 

Daró

Nézd meg a legvadabb halloweeni átváltozásokat ITT!

 

Kövessetek minket Bloglovin'-on is, hogy ne maradjatok le egyetlen blogbejegyzésről sem! 

  

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: @COLORCAM_M és @COLORCAM_WS

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr166845757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása