Acer Aspire Switch 10 - Elrettentő példa

Megjelent: 2014.09.05. 07:00
Írta: colorcam

Ahogy pár éve a netbookok, úgy most a laptop-tábla hibridek alkotják a kategória alsó szegmensét. Nem véletlenül, hiszen leginkább a fotelben nyomkodjuk őket, netezésre, videónézésre és a Facebook görgetésére használjuk leginkább. Amolyan Windows 8-as iPad, billentyűzettel. De valahogy mégsem.

as-sw5-111-sw5-171-moogfd01-1920x1061.jpg

Nem vagyunk iPad, se iOS buzik, de azt már most leszögezhetjük, hogy jelenleg jobb eszközt még nem találtak fel az előbb említett tevékenységekhez. Persze lehet szidni az Apple-t, hogy a designra erősít és horror áron értékesít, viszont a felhasználási élmény és gördülékenység tekintetében verhetetlen. 

Az, hogy így kifakadtam az Acer switch 10-es hibridjének volt köszönhető. Az elmúlt két hétben próbáltam csak vele megoldani kisebb ügyes-bajos teendőimet, de valahogy mindig az iPad előtt találtam magamat. 

A gép maga nem csúnya, de a mérnökök mégsem kapnak ötöst. A felső burkolat szálcsiszolt alumínium, a többi része színben passzoló műanyag. Jobb oldalon egy microUSB-t és egy microSD olvasót találunk, továbbá egy miniHDMI-t és egy mikrofont. A bal oldalon pedig a bekapcsológomb és a hangerőszabályzó sorakozik. 

g_-_-x-_-_-_55562x20140626125914_0.jpg

A készülék "agya", vagyis az 10,1 hüvelykes (1366×768 pixel felbontású) IPS LCD meglehetősen nehéz. Mivel a cucc a szélrózsa szinte minden irányába hajtogatható, így baromi zavaró, hogy a kis Acer fejnehéz. Mindenfelé billen, ölben tartva is egyfolytában hátra akart borulni. Zenét ne akarj rajta hallgatni, mert Frank Sinatraból Postás Józsi válik, ha megszólal rajta. 

Ha jó napod volt és boldogan érsz haza, ne vedd a kezedbe a Switchet. Ha viszont szeretnél némi bosszankodást az estére, hajrá. Ugyanis használhatóság terén teljesen idegölő készülékről van szó. A Windows 8 hagyján, hogy alapból egy elhibázott koncepció, de az élményhez csak hozzátesz az abszolút kezelhetetlenség. Általában az LCD-t lecsatolva használtam az Acert mivel laptop üzemmódban egyszerűen túl kicsi ahhoz, hogy érdemben dolgozni lehessen rajta. Ezért persze nem hibáztatom, a mellékelt billentyűzet csak afféle plusz ha szívatni szeretnéd magadat. 

csm_Acer_Aspire_Switch_10__33__5facd17510.jpg

Tabletként ismerkedésünk komolyabb problémák nélkül indult. Az első 10 percben. Majd megpróbáltam visszalépni a kijelző alján helyet foglaló dedikált Windows gombbal a menübe, de nem történt semmi. Már-már kételkedni kezdtem benne, hogy ez valóban egy gomb e, de aztán sikerült. A készülék nem béta állapotú volt, sőt egy másik oldalnál dolgozó kolléga is komoly dilemmába esett a "logo gomb" valódiságát illetően. 

AspireSwitch10_WOW_benefit_image_2.jpg

A teljesítmény nem fogja megrepeszteni az aurádat, be kell érni egy alsókategóriás Intel Atom Z3745-el. 2 GB DDR 3 RAM-ot is találunk a készülékben + 32GB flash tárolóhelyet. Ebből 12 gigát a Windows evett meg.

Összességében elmondható, hogy ne vegyél ilyen készüléket. Egyetlen pozitívum a gyors képernyő lecsatlakoztathatás gomb nyomás nélkül, a magnetizált felületeknek köszönhetően. A második héten már csak Legyen Ön is Milliomost játszottam rajta, de az is lefagyott, így a visszaadásig csak dísz maradt az asztalon.

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben, vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr776656607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása