Divattúra Tel Avivban

Megjelent: 2014.06.13. 16:58

Amikor Tel Avivba érkeztem, nem tudtam mire számítsak. Én rögtön a csodafinom ételekre lettem figyelmes, roskadásig van a piac és az éttermek-bárok csodaszép zöldséggel-gyümölccsel és mindenféle jóval, de hagyjuk is, a gasztro rovat írója nem én vagyok. Pedig erről is órákig lehetne mesélni.                                               

tel-aviv.jpg

A divatfővárosokban megszámlálhatatlan alkalommal jártam már, azonban itt minden más, nem szofisztikált vagy decens, hanem csillogó-villogó, vagy ütött-kopott, színes-kaotikus-autentikus, mintha valami ezer évvel ezelőtti mesébe kerültem volna.  Szerintem Anna Dello Russo a mennyekben járna az izraeli divattervezők kreációitól, már ha ismerné őket és nem ragadna le a Párizs-Róma-Milánó-Tokió-New York útvonalon. Azt hittem sokkal több "felülöltözött" hölggyel fogok találkozni, de nem így történt. Persze az igazán vallásos réteg körében elvárás az ún. cniut trend, azaz a szerény divat -természetesen ez nem a ruhadarabok árát hivatott kifejezni, sőt- aminek tulajdonképpen a lényege, hogy a könyököd, vállad, dekoltázsod illetve a térded ne látszódjon ki a ruhából. Sokat gondolkodtam ezen, mennyire lehet nehéz így öltözni, igazából nekem a legtöbb ruhám cniut kompatibilis. A MyFashionology facebook oldalon egy kanadai blogger lány csak a cniut szerint öltözködik, és übertuti szerelései vannak még így is, érdemes megnézni!

                                                              A MyFashionology bloggere

telaviv6.jpg

Tel Avivban ami leginkább lenyűgözött, az a Nachalat Binyamin utca, amely az úgynevezett textil negyedben található. Színes textilek mindenhol, a szabók pedig kérésedre ruhát is varázsolnak belőle, ha szeretnéd, minimális összegekért. Itt kedden és pénteken (egyébként a legtöbb divat tematikájú utcában) művészpiacot is rendeznek, (körülbelül olyan, mint nálunk a WAMP) itt viszont csak az az egyetlen feltétel, hogy árulhass, hogy te magad kézzel készíted el a portékát. Bizonyos források szerint, de szerintem ez csak pletyka, kedvenc izraeli divattervezőm is innen indult útnak a világhír felé – Michal Negrin –akinek már egy ideje nálunk is van butikja a Váci utcában a Váci1 üzletház aljában. Én általában a letisztult színek-fazonok híve vagyok, de néha megdobban a szívem egy-egy „csicsásabb” darab láttán. Negrin boltjában ez többszörösen igaz, de veszélyes, mert súlyos összegekbe kerülnek az ékszerek és a ruhák is. De vissza Tel Avivba.

                                                            Nachalat Binyamin utca egy boltja

telaviv1.JPG

A következő igencsak említésre méltó célpont a Shenkin utca, ami a Karmel piacot és Rotschild sugárutat köti össze. A két teljesen különböző árkategóriájú – A Rotschilden megfizethetelen dolgok, a piacon izgalmas darabok jönnek velünk szembe – pontot összekötő Shenkin utca egy nagyon forgalmas, zilált része a városnak ahol az izraeli divattervezők showroomjai és nemzetközi márkák boltjai ugyanúgy megtalálhatóak, mint az autentikus kis kávézók.

Dizengoff utca – A Dizengoff center Izrael legősibb bevásárló központja, sok izraeli üzlettel, engem annyira nem kötött le, pedig ódákat zengtek róla. Az utcában egyébként jórészt drága és elegáns butikok sorakoznak, de szintén kedden és pénteken design/bolha piac kerekedik a flaszteren, ami megéri a rászánt időt. Több belsőépítészeti showroom is található itt, érdemes betérni, az izraeli formatervezők fantasztikusakat alkotnak.

Ahová mindenképp érdemes ellátogatni, akárcsak egy sétára vásárlás nélkül – bár ez szinte kibírhatatlan – az a Jaffai bolhapiac.

Szeptemberben mindenképp szeretnék eljutni a tel avivi divathétre, most ez a soron következő álmom, szurkoljatok és ha lehetőségetek van, reppenjetek el ti is Izraelbe!

                                                     Shalom, és legyetek ma is stílusosak!

Haverkodjunk Facebookon is: https://www.facebook.com/colorcammag

További képek Instán: http://instagram.com/colorcammagazine

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr446299539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lonka Bakonyi 2014.06.13. 20:12:08

Szeretem az írásaid!! Mindig megtudsz lepni!! Várom a következőt!!!
süti beállítások módosítása