LG G Pad 8.3 - Koppintós

Megjelent: 2014.04.29. 10:34
Írta: colorcam

Előző héten Zsófi nyomkodta a butácska Samsung  Galaxy Tab 3 Lite-ot. Neki tetszett, azonban én jókora fenntartásokkal kezeltem. Már az okosabb tesó sem volt túlzottan meggyőző. Viszont a hét elején jött a futár az LG-től és végre egy olyan tabletet hozott, ami után nem kellett fanyalognom. 

LG G Pad 8.3_04.jpg

Már kinézetre is meggyőző darab a G Pad. A 8,3 hüvelykes kijelzőt ízléses vékony káva határolja, alul-felül viszont vastagabb, hogy legyen hely az ujjaknak. A hátoldal alumínium borítást kapott, növelve ezzel a minőségérzetet. Hátul 2 hangszóró csücsül. Ha tartod a cuccot, szépen szól, ha leteszed, akkor meg jön a sokol rádió utánérzés. Visszatérve az előlapra, ott található az 5 megapixeles kamera és a fényérzékelő. Alul microUSB, a tetején pedig a jack és a memo kártya helyét találjuk. Ezeket egyébként nem mellékelik a csomagban (kivéve persze a microSUB-t), úgyhogy ha kell, vedd meg, üzeni az LG.

LG G Pad 8.3_02.jpg

Bekapcsolva a tabot, pörög az élet. Végre semmi lassúság, minden szépen és gördülékenyen megy. A sokat emlegetett Tab Lite után ez egyenesen felüdülés volt. Persze nem kell azt gondolni, hogy világmegváltó erőgépről beszélünk. A Snapdragon 600-as családból érkezett Qualcomm APQ8064 Pro chipset adja a tábla pc lelkét. A RAM mérete 2 GB, a grafikáról pedig egy Adreno 320-as gondoskodik. A négymagos proci egyenként 1,7 GHZ-en működik. Netezésre, játékra, filmezésre kellemesen használható (mire akarunk még egy tabletet használni?). Először azt hittem nem lehet megakasztani, de tévedtem. Ha már sok alkalmazás fut a háttérben, hajlamos lassulni, de akkor sem zavaró mértékben. Ha kicsit odafigyelünk, elkerülhetjük ezt is.

A G Padon futó Android elég rendesen testreszabható. Tetszett az ötlet, hogy a virtuális gombsávot kedvünkre változtathatjuk. Vagyis mi adjuk meg a gombok sorrendjét. E mellé felvehető a Quickmemo szolgáltatás, vagy az értesítés tálca megjelenítése ikon. Az előre telepített alkalmazások közül kiemelkedik a QPair, ami tulajdonképpen egy okos párosító program, LG telókhoz és tabletekhez. Van még itt QRemotera keresztelt infrás távirányító program is. Jó móka, ha nincs nálad a hatalom. A QVoice amolyan LG Siri, de magyarul tudni nem beszélni. A Qtranslator (ami egyébként szintén nem ismeri becses nyelvünket) a kamera által vett képen lévő szöveget hivatott lefordítani több, inkább kevesebb sikerrel. Ami viszont talán a legmenőbb, az a koppintásos feloldás. Két kopp a kijelzőre és felold, kettő újra és lezár. Nice.

A kamera kapcsán nem stresszelték halálra magukat a mérnökök. 5 megapixeles, villanó nélkül. Az elkészült képek minősége normál fénykörülmények között elfogadható, rosszabbak között már egyáltalán nem. Üzemmódok, íme: HDR, panoráma, VR panoráma, sorozatfelvétel, szépség mód, időzített felvétel, sport és éjszakai. Az akksi egyébként bírja, két napig is el lehet lenni vele, konszolidált használat mellett. Ha nyomod folyamatosan, akkor 5 óra alatt is kivégezheted.

Én személy szerint kedvelem az LG-t, mert képes tanulni korább hibáiból. Ezúttal egy kifejezetten jó készüléket tettek le az asztalra, ami tiszta szívvel ajánlható bárkinek. Nem mondom, hogy ő lesz a következő iPad verő, de olcsóbb alternatívának biztos, hogy megteszi. A készülék csak WiFi-s változatban érhető el és úgy tűnik ez így is marad. Ár: 77.000 Ft-tól

videó forrás: tech tube

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr486081806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fandor 2014.04.30. 15:46:27

Azt nem említi a cikk, hogy melyik Android verziót futtatta a tesztelt darab, de a KitKat (4.4) frissítésnél javítottak a hangszórók hangzásán...
süti beállítások módosítása