Puskás Öcsi tér gasztrotúra 1. - Puskás Pancho Sport Pub

Megjelent: 2013.12.15. 14:32
Írta: colorcam

Szerencsére nem kell Bécsig utaznunk, ha ránk tör a semmi máshoz nem hasonlítható karácsonyi hangulat, mert Budapesten is bőven akad adventi vásár, ahol némi gőzölgő alkoholos ital segítségével fokozható a Xmas feeling. Szerencsére Bécshez hasonlóan egyre több kis terecskén találunk hüttét, forralt boros bögrét szorongató helyiekkel. Ilyen például az óbudai promenádon található Puskás Öcsi tér, ahol a Symbol terasz alakul át jelképes alpesi kunyhóvá és megtelik a tér élettel, zsibongással, fűszeres nedűt kortyolgató felnőttekkel és kergetőző gyerekekkel.

puskas1.jpg


Ha már jól átfagytunk, és meg is éheztünk, akár be is térhetünk a legendás focistáról elnevezett étterembe, hogy felmelegedjünk és megkóstoljuk Öcsi bácsi kedvenc magyar és spanyol ételeit, ahol most frissített étlappal várnak minket.
Fáradtságot nem kímélve fel is kerekedtünk, hogy leteszteljük a helyet. Maga a pub nagyon hangulatos, tele van Puskás relikviákkal, meg kivetítőkkel, hogy a sportrajongóknak lehetőségük legyen vizuális éhségüket is csillapítani.

_NEA3093.jpg

Mi a Pancho Pub teraszán ültünk le azon egyszerű oknál fogva, hogy ott van elegendő fény a fotózáshoz . Ez egyébként a Symbol belső, fedett részén van, és köszönhetően az üvegtetőnek nagyon kellemes és különleges az egész helyiség atmoszférája.

_NEA3082.jpg

Szép színes limonádék kortyolgatásával hangolódtunk a kulináris élvezetekre. Epres és citromos-bazsalikomos ízesítésűek voltak, az utóbbi nincs az itallapon, külön kérésemre készítették el.

_NEA2991.jpg

Tapas tállal indítottunk, ami négy féle húsmentes kencét és friss, házi pirítóst jelent. Teljesen rendben volt, nem is vártunk mást, minthogy előkészítse a gyomrunkat a következő fogásokhoz.

_NEA3015.jpg

Levessel folytattuk, mert ilyen időben kifejezetten jólesik az ember lelkének a jó meleg nedű. Ízletes, aranyló, tiszta húsleves érkezett velőscsont karikákkal megfelelő mennyiségű zöldséggel és tésztával. A másik pedig sűrű, erdő illatú, selymes vargánya krémleves volt pirítóssal. Ezen a ponton elgondolkoztunk, hogy bevállaljunk-e még egy-egy hamburgert, vagy desszerttel zárjuk a menüsort.

_NEA3044.jpg

Végül nem bírtuk ki, jöhetett a hamburger, de bevallom nőiesen férfiasan, alaposan kifogott rajtunk. Hatalmas tányérokon, óriási adag hasábburgonya, sült hagymakarika és friss saláta társaságában érkezett a gigantikus Pancho burger, aminek látványától is azonnal jóllakik az ember. De nem értük be ennyivel, mert a belbecsre is kíváncsiak voltunk. Ahogy az elvárható, az összetevők is túlszárnyalnak minden átlagos hamburgert: a zsömle helyben készül, a húspogácsa 4 féle marharészből áll, friss, minőségi alapanyagokból. A klasszikus hamburgerbe való zöldségek sem hiányoznak belőle és mindennek tetejében különleges fűszeres majonézes szósszal van megkoronázva.

_NEA3055.jpg

Ezek után képesek voltunk még egy-egy desszertet is rendelni. Az étlapon található „hosszabbítás” kategória klasszik desszertjeit kóstoltuk meg a túrógombócot és a császármorzsát. Előbbi legendás hírrel bír, rengetegen imádják és járnak vissza érte az étterembe. Ezen nincs is mit csodálkozni, hiszen kifejezetten könnyű és tényleg nagyon-nagyon finom.
A kajzersmarniért Ferenc József is ölre ment volna. A túrógombóchoz hasonlóan szintén könnyű volt, ropogós, sárgabarack lekvár járt hozzá, ahogy kell.

_NEA3074.jpg

_NEA3076.jpg

A kötelező kör még hátravan: a tálalás ízléses volt, a kiszolgálás elsőrangú, figyelmes, udvarias, közvetlen, de mentes a túlzott bizalmaskodástól, bratyizástól. Mindenkinek jó szívvel ajánljuk a Pancho Pub-ot. De tényleg.

írta és fotózta: Basa Veronika

A képek Sony Alpha 99-el készültek! Köszönjük a Sony magyarországi márkaképviseletének!

Sony-Logo.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr25690326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.12.16. 17:31:31

Kedves Puskás Öcsi!

Ahogy mentünk melletted a fagyos hidegben könnyes szemmel a gyászmenettel, akkor is karácsonyi díszkivilágítást kaptak a fák az Andrássy úton. Most is könnyes lett a szemem, ahogy néhány perce ezt az orosz cikket olvastam: Hogy nyitották szemeiket a "gyönyörű madjarok" az angolokra...
Az angolok és a verhetetlen magyarok... stb., stb...

www.ua-football.com/userblogs/post/7f4dbb7afbede04ee153c4104313a785
süti beállítások módosítása