Wacom CintiQ 13HD - Grafikusok álma

Megjelent: 2013.10.24. 17:01
Írta: colorcam

A Wacom CintiQ 13HD a grafikusok álma. Ugye azt mindenki ismeri, milyen lusta is ez az „állatfaj”. Teljes mértékben hozzájuk igazították, hiszen könnyű, egyszerre annyi mindent tud, hogy fel se kell állni a gép mellől, valamint mindenhova hordozható, akár ágyban fekve is használható és egy pár órára leköti őket.

Cintiq_13HD_6882.jpg

Emlékszem még a Wacom 24 HD hatalmas génkezelt változatára, emellett imádni lehet a kis 13-ast. Szinte mindenhova magammal hurcoltam, olyan, mint egy jegyzetfüzet, csak annál sokkal többet tud. Súlya mindössze 1,2 kg, mintha egy vekni kenyeret vinnénk magunkkal, azért ez lényegesen könnyebb, mint nagyobb testvérei. Előnye az is, hogy nem csak kisebb, olcsóbb is. Magyarországon 269.200 Ft-ba kerül. Olyan, mintha lenne egy tabletem és egy digitalizáló monitorom egyben. A híresztelések ellenére nem a Wacom táblagép, habár jó úton halad afelé, legalábbis mobilitásban.

Cintiq_13HD_DTK1300_Details_RGB.jpg

A CintiQ 13 HD egy 3 méretre állítható állványt kapott, így bármilyen pozícióban tudunk vele rajzolni. Az állvány visszacsukható, habár nekem néha kiugrott a kis pöcök, ami beleilleszkedik a Wacom hátulján lévő két nyílásba. Kicsit hímestojás érzésem volt, ha hozzáérek, lecsukódik, de szerencsére nem történt meg, mondjuk nem is tehénkedtem rá. Még jó, hogy kőkorszaki, asztalra fektetett papírlap módszerrel is lehet rá rajzolni.

Cintiq_13HD_DTK1300_SideView_Recline_CMYK.jpg

És itt jön szóba a toll. Hiperszuper, külön nagyon tetszett, pláne azért, mert a korábban használt Wacomokhoz képest nem kell nyelvnyújtva azon sakkoznunk, hogy ha lerakom a tollat, akkor a monitor vajon melyik végében találom meg a húzott vonalat. (persze az egy lényegesen alacsonyabb kategóriájú Bamboo volt). Ez köszönhető az Intuos5 tábláknál már megszokott, 2048 szintű nyomásérzékelésnek, valamint a 60°-os dőlésérzékelésnek is. Akár a képernyő felett pár millivel is körözhetünk, úgy is megérzi, mit rajzolunk (magic:). Végre észrevették, hogy mivel a toll a technológia egy igen fontos részét képezi, ezért a Wacom a korábbi táblák lötyögős játék tollaihoz képest ergonómiai fejlődésen is átment. Nem kis beképzeltséggel a technikai tudásához híven a Pro Pen nevet kapta. Azonban valaki mondja el nekem. hogy a tollhoz tartozó 3 színes kis cserélhető gyűrű azon kívül, hogy nagyon cuki, milyen célt szolgál?

wacom_cintiq_13hd_8 (1).jpg

Gyönyörű (33,8 cm) LED képernyővel szerelték fel. A készülék teljes mérete 37,5 x 24,8 x 1,4 cm. A monitor IPS technológiára épül, méretéhez képest nagy, 1920×1080 Full HD felbontással, betekintési szöge 178 fok. Gyárilag 6500°K fehérponttal, 75%-os, közel 16,7 millió Adobe RGB színtér fedéssel rendelkezik.

cintiq13_anschluss.jpg

A Wacom újítása sok macerától szabadít meg minket. A 3 végű kábellel USB és HDMI csatlakozást is lehetővé tesz, ez csatlakoztatható a CintiQ oldalán lévő egyetlen bemenethez. Köthetem akár Apple gépekhez is.

Egy szó, mint száz kell, nem akarom visszaadni!!!

Köszönjük Oázis Computer!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr845596473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

outliner 2013.10.25. 09:47:39

Gyakorló, alkalmazott grafikusként kötekednék egy kicsit azzal, hogy ez lenne az álmom. Nem vitatom, hogy egy nagyon jó, bizonyos esetekben a munkát eszméletlenül megkönnyítő eszköz de, hogy napi nyolc órában ezzel hadonásszak, alátámasztatlan kézzel, biztos, hogy leszakad félidőben. Vagy tehetem az ölembe, akkor meg a nyakam esik le. Ágyban sem sűrűn álltam neki dolgozni. Ingyen persze jöhet, de nem hiszem, hogy megér 270 ezer forintot az, amit nyújtani tud.

qnadam · http://qnadam.hu/blog/ 2013.10.25. 11:54:18

színes gyűrű: ha kezel több tollat, akkor különböző tollakhoz különböző eszközöket lehet rendelni, a tollakat pedig valahogy meg kell különböztetni.

qtics 2013.10.25. 12:51:44

Nekem egy A4-es Intuos 3-asom van, illetve utazáshoz egy intuos4 M táblám. Nekem bőven megfelelnek, imádok velük rajzolni. Azért ez a 270.000 ft nagyon durva.
(Azóta a WACOM kihozta a táblagépeit is, egy windows-os meg egy androidos formában)
süti beállítások módosítása