Benkő Imre - Változások

Megjelent: 2013.10.18. 15:29
Írta: colorcam

A ingyenes fotóelőadások sorozatának szerdai meghívott vendége nagy örömünkre Benkő Imre fotográfus volt. A kifejezetten esős, viharos idő ellenére, örülhetett aki eljött, hiszen a nagyszerű képek mellett, érdekes történeteket is hallhatott. 

DSC00405-Edit-Edit-2.jpg

Benkő Imréről már korábban is írtunk, ő az aki a kezdetektől fogva dokumentálta a Sziget hangulatot. Tulajdonképpen egész életében ezzel foglalkozott. Átélte a változásokat és meg is örökítette őket. Elmondása szerint a mai napig külső szemlélődőként figyeli a pl. buszon utazó embereket, nyitott szemmel jár nem csak az országban, a világban is.

DSC00430.jpg

Szürke fények című könyvében 30 évet ölel fel és a városi életforma változásait mutatja be. A címválasztás sem véletlen, Imre az analóg világ szülötte, mint ahogy sok nagy fotográfusunk. Azonban amikor eljött a digitális korszak, ő nem váltott. Maradt az analógnál, és a fekete-fehérnél. Meglátása szerint a képek hangulatában rejlik a legfőbb különbség. A szemcsézettség, az árnyalatok valahogy sokkal finomabbak.

DSC00443.jpg

Érdekes, hogy fotóiból utólagosan nem vág, szereti helyben jól megkomponálni képeit, így annak sem örül ha egy magazinban utómunkázva köszönnek vissza alkotásai. Fantasztikus volt látni az "Acélvárosban" dolgozó embereket, a fitness hajnalán a józsefvárosi pincékben gyúró férfiakat és a sok-sok fantasztikus fotót a világ legkülönbözőbb pontjaiból. Természetesen beszélt a védjegyévé vált Sziget fotózásról is. Véleménye szerint a bensőséges baráti hangulatot idővel, a plázahangulat váltotta fel. 

Összességében azt gondolom rengeteget tanulhatott aki eljött, hiszen Benkő Imre őszintén mesélt és osztotta meg az elmúlt évek tapasztalatait. A kivetítőn bemutatott fotókon pedig a jelenlévők is átérezhették, hogy milyen gyorsan múlik az idő és változik körülöttünk a világ.

DSC00444.jpg

Az előadás létrejöttét köszönjük Kelkó Nikinek és a FotosWorkshop.hu-nak.

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr105584259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása