Ősz, a divatmánok kedvenc időszaka

Megjelent: 2013.10.12. 13:36

Divat események ősszel és mindig

 

Nekem mindig, amikor elmúlik a nyár és beköszönt az ősz, akkor felforr a vérem, mert számomra ez az évszak a legszuperebb programokat tartogatja. Meg a szeptemberi Vogue-ot, ami kötelező beszerzés, ez az év legeslegvastagabb kiadása, öröm belelapozni.

őszi divatshowk.jpeg

Az ősz a megújulásról szól a divatban, ilyenkor mutatják be a divatházak a következő évi tavasz-nyári kollekcióikat. Megtudhatjuk, mit fogunk viselni az ezt követő évben, illetve azt, milyen irányba igyekszik majd a legtöbb divat márka.

Magyarországon is számos divatbemutató kerül megrendezésre ebben az időszakban, sok program kedvez azoknak akik igazi fashionisták. Szerintem az egyik legjobb rendezvény minden évben a Marie Claire Fashion Days, ami a Vam design centerben kerül megrendezésre októberben.

Tipp: A facebookon érdemes feliratkozni kedvenc divattervezőtök oldalának követésére, mert így mindig naprakészek lehettek egy-egy divatbemutatóval kapcsolatban. Az a tapasztalatom, hogy egyre több bemutató kerül úgy megrendezésre, hogy a nagyközönség is részt vehet rajta.

A Design hét elnevezésű program sorozat, nevével ellentétben nem csupán egy hétig tart, és nem csak Budapesten kerít hatalmába. Még vannak programok, nézzétek meg a weboldalt.

Eddigi legjobb élményem a párizsi divathét volt, de oda csak tényleg nagy szerencsével lehet bejutni. Idén egy kedves divattervező jóvoltából részt vehettem a bécsi divathéten ( MQ Vienna fashion week ) is, ami szintén nívós esemény, meglepően sok hazai tervezővel. Ide egyébként bárki ellátogathat, ajánlom figyelmetekbe a nem is olyan borsos belépőt, amit már a program előtt néhány héttel meg lehet vásárolni akár interneten.

Tipp: Ha mégis lemaradtok számotokra kedves divattervetők, designerek bemutatóiról, akkor se keseredjetek el, mert a legtöbbjüknek ellátogathattok a showroomjába, csak előre be kell jelentkezni, általában telefonon.

Budapesten még nem szabad megfeledkezni a szintén most megrendezésre kerülő Stylewalker Night elnevezésű eseményről. Így hirdetik: Programok, kedvezmények, izgalmas betekintés a magyar design világába! Itt hazai tervezők ajánlják kedvezményesen a portékáikat. A mai napon ( október 12.) irány az ötödik kerület!

Nem csak ilyenkor, hanem egész évben vár mindenkit a Wamp. Vasárnaponként jelentkező társas esemény, amely kiemelkedő magyar designereket, művészeket tár a nagyközönség elé. Kulturális és design fórum, urbánus találkozási pont, ahol alkotók és vásárlók, budapestiek és turisták futnak össze. Évente egyszer pedig egy-egy designnagyhatalom legnevesebb alkotóit és munkáit látja vendégül Budapesten. Holnap lesz az éves divat vásár!( október 13-án a Millenárison! )

Diákok (corvinus) szervezésében indult el a nagy őszi kultúrzsibi. Csere-berés közösségi megmozdulás.
Vidám hangulatban és jó társaságban, megszabadulhatsz már régóta nem használt tárgyaidtól, megunt ruháidtól, ékszereidtől, könyveidtől. Mindent ér vinni, amire már nincs szükséged és szívesen elcserélnéd valami számodra hasznosabb dologra. ( október 16., BCE Budai Campus, Villányi út)

Csizmákat felhúzni és irány a város, ami telis-tele van szuper eseményekkel!


Like-oljatok engem is a facebookon Nikolett N styling néven, és egy divatos programról sem maradtok le!

link: https://www.facebook.com/NikisWonderland?ref=hl

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr335564941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása