Samsung C460 és C410 nyomtatók - a jövő elkezdődött

Megjelent: 2013.09.12. 12:17
Írta: colorcam

Igen, elcsépelt a cím, de ez az igazság. A nyomtatók világában ez igenis egy komoly fordulópont. Általában az átlagember tényleg csak nyomtat és nem gondol úgy a nyomtatóra, mint egy okos készülékre. Bár a printerek nem túl izgalmas földjén technológiai robbanások nem történnek túl gyakran (3D nyomtatót ne keverjük bele), most úgy látszik a közeljövőben ez változni fog.

SL-C460FW-256081-0.jpg

A Samsung továbbvitte a már kellően kiforrott NFC (érintésen alapuló) technológiát és beépítette a nálunk vendégeskedett termékeibe. Tehát a piros sarokban az első NFC-s multifunkciós nyomtató, a C460, A kékben pedig a kistestvér C410-es. 

visual_9.jpg

Hogy működik?

Az ugye elég menő, hogy a munkahelyeden csak odaérinted a telódat a nyomtatóhoz és pörögnek rá a scannelt képek digitális formában. Ha pedig kézzelfogható dokumentumokra vágysz, szintén elég egy érintés. Ahhoz, hogy e lehetőségek tárházával élni tudj, be kell szerezned a MobilPrint Appot, amit szerencsére nem csak a Samsungosok tölthetnek le, hanem mindenki aki androidos rendszerű okostelóval rendelkezik. Semmi sem akadály, legyen PDF vagy docx, Google dokumentum, e-mail, stb.

596901-373592898.jpg

Természetesen a Samsungosok előnyhöz jutnak, hiszen ők akár telefon, akár a tablet galériából is közvetlenül elindíthatjuk a nyomtatás.

Fontos megjegyeznem, hogy e két printernél inkább az NFC-vel foglalkoztunk, mintsem a nyomtatás minőségével (habár teljesen rendben volt). Ugyanis ezek a világ első (hűha) NFC támogatott nyomtatókészülékei.

A ColorXpress termékcsalád mellé kaptunk egy Galaxy S4-et is, amivel gyakorlatban is ki lehetett próbálni a nyomtató nyújtotta lehetőségeket. Valóban könnyen és gyorsan működik, sok helyzetben jól jöhet az érintős megoldás. A videó mindenre választ ad. 

A nyomtatók beépített wifivel is rendelkeznek, így nem muszáj kábeleznünk a gépünkkel, elég ha csatlakozunk a készülék által generált hálózathoz és így indítjuk el a nyomtatási folyamatot. Sajnos viszonylag lassan jut el az információ a nyomtatóhoz, ha pedig nem használjuk, újra és újra be kell melegíteni magát ahhoz, hogy nyomtatni tudjon. Mindkét modell 18 lap/perc gyorsasággal nyomtat fekete-fehérben és 4 lap/perc gyorsasággal színesben.

A használat viszont olyannyira meggyőző volt,hogy a termékcsalád elnyerte az  iF Product Design Award 2013 díját az ’Ergonomikus kialakítás és egyszerű használat’ kategóriában.

 

c460fw.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr555478123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása