Panasonic GH3 vs. Canon 5D Mark II

Megjelent: 2013.09.11. 09:00
Írta: JORGEE

A DSLR fényképezőgépek térhódításával és ezek videózásra való használatát a Canon 5D Mark II-es  indította útjára. Kiváló optikai választék és valódi filmes élményt köszönhetünk ennek a lehetőségnek.  Azóta már szinte szabvánnyá vált a videó funkció a többi gyártó palettáján is. Jelenleg a Canon uralja a piacot, de a többi gyártó is szélsebesen próbál felzárkózni. E rövid cikk kizárólag a videó minőségét hivatott vizsgálni, a kiválasztott páros között.

canon_vs_pana1.jpg 

A Panasonic Lumix szériájának első említésre méltó példája a GH2-es típus volt. Ez a kütyü ár/érték arányban megközelítette a jóval drágább 5DMk2-t, ami a vékonyabb pénztárcájú vevőken jó alternatívát jelentett. Jelen összehasonlításunk a majd 5 éves Canon és a nemrég megjelent GH3 között látható a lejjebb található videóban. Előbbi használtan jó állapotban kb. ugyanannyit kóstál, mint az utóbbi újonnan.  A képek beszéljenek, a néző döntse el melyik képi világ áll az ízléséhez közelebb.

A teszt azonos optikai beállításokkal, azonos ISO, zársebesség és rekesznyílás értékekkel, egy időben készültek.  Jelentős különbség: míg a Canon ~42Mbit/s bitrátával rögzít, addig a Panasonic ~70Mbit/s teszi ugyanezt. Ez jelentős többlet, ami nagyon röviden, csúnyán fogalmazva annyit jelent, hogy több adatmennyiség írja le a képkockákat. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr415506656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása