Itt a Samsung Galaxy Gear - Hello Kitt!

Megjelent: 2013.09.06. 14:25
Írta: colorcam

Szerda este tartotta meg a Samsung a 11. Unpacked eseményt Berlinben. A szeptember 4.-én megrendezett IFA-n került bemutatásra a Galaxy Note 3 okostelefon, a Galaxy Note 10.1 2014 Edition tablet, de kétség kívül a nagy bummot a Galaxy Gear okosóra jelentette. A Night Rider óta áhított jövő végre bekövetkezett!

KnightRiderPoster01.jpg

Méltatlanul kevés figyelmet kapott a Gear mellett bemutatott két Samsung csoda. A Galaxy Note 3-on gyakorlatilag a legnagyobb újítás az S Pen funkciókban rejlik. A képernyőn bárhova rajzolhatunk egy négyzetet, ami máris szerkesztő panellé alakul. Az ázsiaiaktól megszokott képernyőmegalomániát a Note 3-on is tapasztalhatjuk.

samsung-galaxy-gear-635-03.jpg

A Galaxy Note 10.1 egy még sose látott hatalmas kijelzőből áll, ami még a legújabb iPadeket is lepipálja méretben.

Miután gyorsan túlestünk a két termék bemutatóján, kétség kívül a várva várt Samsung okosóra bemutatása volt a legizgalmasabb.

20130905-samsung-galaxy-gear-okosora-a1.jpg

JK Shin a Samsung elnök-vezérigazgatója egy egész héttel megelőzte a nagy rivális Apple bemutatóját. Az óra ahogy azt már korábban sejteni lehetett nem teljesen önálló, ugyanis Bluetooth-on képes kommunikálni. Tehát ahhoz, hogy teljes élvezettel tudjuk használni, szükségünk lesz egy okostelefonra. Kompatibilitása egyelőre csupán Samsung eszközökre optimalizálódott, mint a frissen bemutatott Note 3, a Galaxy Note II, az S III, az S 4, valamint Galaxy Note 10.1-es tablet. Ahhoz, hogy mennyire távolodhatunk el a telefonunktól csak a bluetooth rendszer szab határt, ami ugye elméletileg nem fordulhat elő, ha netalán mégis elveszítenénk szem elől az óránkat, a beépített csipogórendszer segítségével könnyedén megtalálhatjuk azt.

02_Samsung-Galaxy-Gear-smartwatch.jpg

Alapesetben szimpla óraként funkcionál, a különféle témákat telefonunkról küldhetjük az órára. Kezelőfelülete rettentő egyszerű, grafikus szinten a régi tamagotchimra kvarcórámra emlékeztet. A menürendszer sincs túlbonyolítva, egyszerű érintőparancsok és logikus funkciók jellemzik.

Az okosórára érkezett üzeneteket, emaileket és figyelmeztetéseket egy 1,63 colos, 320x320 pixeles AMOLED kijelzőn élvezhetjük.

032059-samsung-galaxy-gear-smartwatch.jpg

A Gearen egyetlen gomb található, amellyel a bejövő hívásokat tudjuk fogadni, vagy hívást tudunk kezdeményezni ( Kitt gyere értem! ). Aktiválni tudjuk az S Voice rendszert, amivel hangutasításokat tudunk adni telefonunknak, esetleg lediktálhatunk különféle szöveges üzeneteket, e-maileket.

Igaz Android 4.3 operációs rendszert kapott, mégis annyira limitált tárhellyel rendelkezik, hogy az a pár beépített alkalmazás is alig lesz bővíthető. A már említett keresőfunkción, hangrögzítőn és a sportoláshoz használt lépésszámlálón kívül futóprogrammal is kompatibilis, azonban mivel GPS nem került beépítésre, így gyanítom ezekhez a programokhoz is a telefon segítségére lesz szükségünk.

samsung-galaxy-gear-635-02.jpg

Emellett található benne egy 315 mAh-s akkumulátor, mely 25 órára elegendő üzemidőt biztosít. Furcsa, de naponta tölteni kell és sajnos ez csak vezetékkel tehető meg.

Talán a legfrappánsabb tulajdonsága a 1,9 megapixeles, BSI szenzoros, autofókuszos kamera. A lesifotósok nagy bánatára fotózás közben hatalmas kattanással jelzi a kép elkészültét, ami kikapcsolhatatlan.

A Gear többféle ízléses színű szíjjal lesz kapható, ha minden igaz szeptember 25-én jelenik meg világszerte, 299 dolláros áron.

Samsung-Galaxy-Gear-6-colors-horizontal-640x267.jpg

Végre a sok headsettes embert, akikről sose tudtam eldönteni, hogy hozzám beszél, headsetje van, vagy szimplán őrült, felváltják az órájukba beszélő emberek.

Zizi

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr595498097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SH4RK 2013.09.08. 09:44:46

25 óra üzemidő, a kevés tárhely, mogas ár (amerikában $299!), plusz az, hogy csak 4 Samsung termékkel kompatibilis (amiből 2 még nem kapható) nem teszi túl vonzóvá. Inkább akkor a Sony SmartWatch 2, az legalább részben vízálló is, és harmadannyiba kerül... Bár nincs rajta kamera, de tényleg szükség van rá?

szkepi 2013.09.08. 14:16:10

remélem az alma ismét remekel. ez az órás android zsákutca

Argus 2013.09.08. 16:31:55

@szkepi: Ne vegyél rá mérget a Hófehérkében is az alma volt a hunyó.
süti beállítások módosítása