Madame Noi - Főz a táska designer

Megjelent: 2013.09.04. 08:00

Szeptember 3-án nyílt a Madame Noi, amellyel a budapesti étterem paletta egy thai-vietnámi-francia hellyel gazdagodik. Érdekes kombináció, kíváncsian várom az első vacsorámat itt, főleg amiatt, hogy az étterem koncepciója mögött Ahn Tuan rejlik. Baldaszti Péter és Tuan között egy baráti főzés alkalmával jött létre a gondolat, hogy megvalósítsanak egy olyan helyet a belvárosban, amely autentikus ázsiai ételeket kínál elérhető áron, fiatalos és divatos környezetben. Tuan az autentikus főzési technikákat még Vietnámban sajátította el édesanyjától. Kérdés még valakinek, hogy ki is az a Madame Noi? A divat mellett egyértelműen a gasztronómia a másik szenvedélye. Ilyen elhivatottsággal nem kétséges, hogy ezen a területen is sikeres lesz.

601414_498303483586129_830895786_n.jpg

Anh Tuan egy fiatal vietnámi származású divattervező, aki elsősorban táskáiról híres, azonban kollekcióját bővítette ruházattal is. A Moholy-Nagy Művészeti egyetemen végzett, amely a szakmabeliek között igen nagy elismerésnek örvend. 2007-ben a Magyar Divattervezők Szövetsége, 2008-ban pedig a Divat Díjkiosztó Gála is őt választotta az Év Fiatal Divattervezőjének.

anh-tuan.jpg

Táskái készítésekor sokszor a rég elfeledett kézműves technikákhoz nyúl vissza, engem ez fogott meg először, amikor 2008-ban megismertem őt.  A termékei túlnyomóan bőrből készülnek, amelyet textillel és fémmel ötvöz mesteri módon.

ahn tuan fekvő.jpg

A tervező szerint táskái minden korosztály igényeit kielégítik. Szerintem a kollekció nem feltétlenül a húsz éveseknek való, itt időtálló darabokról beszélünk, mind fazonban és színben. Egy Anh Tuan táskát bizony lehet sok-sok évig nyúzni. Ha kíváncsiak vagytok rá, érdemes ellátogatni a bemutatóterembe, amely az Andrássy út közelében található. A 2013 őszi-téli kollekció alapszínei a fekete és a barna, némi arany fémes csillogással fűszerezve. Ezek a színek minden nő ruhatárába beilleszthetőek, mindig elegánsak lehetünk velük.

anh tuan ül.jpg

Anh Tuant a tervezésnél leginkább utazásai inspirálják. Legutóbb Indiába és Vietnámba látogatott, amely kultúrákból rengeteg ötletet merített . A kollekció pikantériája az indiai mangó motívum, amely remekül kiegészíti a letisztult, klasszikus formákat.

anh tuan mango.jpg

Nekem most a szerelmem nem egy táska lett, hanem ez a csokoládébarna szőrme mellény, amely bármilyen szettet sikkessé varázsol. Meg persze melegebbé, az sem elhanyagolható szempont, hiszen közelednek a hidegebb napok. Ki tartott már gardróbfrissítést? Ha még nem szántatok rá időd, hajrá!

mellény anh tuan.jpg

Ki a szekrényből mindennel, hátha találunk valami elfeledett kincset a gardrób legalján!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr135494315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása