Epreskert

Megjelent: 2013.08.14. 19:06

Ma már megszokott dolog, hogy senkinek, semmire nincsen ideje. Ami így persze nem igaz, de az tény, hogy egyre kevésbé van kedvünk fölösleges dolgokra pazarolni az időnket. Ennek szellemében lássuk a mai desszertet! 

ei1a04_strawberry_trifles.jpg

Elkészítési idő: ~ 20 perc

Hozzávalók 2 főre: 

  • 1 kg friss eper félbevágva
  • 3 csésze tejszín
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • 1/4 csésze cukor (porcukorral könnyebb)
  • 500 gr piskótatészta (készen kapható)

Extrák (nem kötelező):

  • 1/3 csésze balzsamecet
  • 1/3 csésze amaretto likőr 
  • 2 db amarettós keksz a díszítéshez

Elkészítési javaslat: 

1. lépés - az eper pácolása

Az 1 kg félbevágott epret öntözd meg az 1/3 csésze balzsamecettel! Már ha pikánsan szereted. Ha igen, akkor ezzel kezdd, és hagyd állni, amíg elkészülsz a tejszínhabbal! Ha nem elég édes, adj hozzá egy kis cukrot!

2. lépés - a tejszínhab elkészítése

Egy nagy tálban elektromos habverővel verd fel a tejszínhabot és add hozzá a következőket:

  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • 1/4 csésze cukor 

Ha már kemény a hab, tedd félre, és vágd kis szeletekre a piskótát! Ezután vegyük elő a tálaláshoz kiválasztott poharakat, és kezdjük el megtölteni! Alulra kerüljön egy réteg piskóta, amit ha szeretnénk, meglocsolhatunk amaretto likőrrel. Azután következhet a friss eper vagy a marinált eper, és végül a tejszínhab! Addig rétegezzük a hozzávalókat, míg meg nem telt a kehely!

Díszítéshez bármit használhatunk, ami jól esik. A tejszínhab tetejére kerülhet az amarettós sütemény, de megszórhatjuk nádcukorral, vagy akár csokoládéreszelékkel is. Ezt mindenkinek a fantáziájára bízom! 

Jó étvágyat! 

forrás: http://www.thedailymeal.com

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr445430055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása