Ma már megszokott dolog, hogy senkinek, semmire nincsen ideje. Ami így persze nem igaz, de az tény, hogy egyre kevésbé van kedvünk fölösleges dolgokra pazarolni az időnket. Ennek szellemében lássuk a mai desszertet!
Elkészítési idő: ~ 20 perc
Hozzávalók 2 főre:
- 1 kg friss eper félbevágva
- 3 csésze tejszín
- 2 teáskanál vanília kivonat
- 1/4 csésze cukor (porcukorral könnyebb)
- 500 gr piskótatészta (készen kapható)
Extrák (nem kötelező):
- 1/3 csésze balzsamecet
- 1/3 csésze amaretto likőr
- 2 db amarettós keksz a díszítéshez
Elkészítési javaslat:
1. lépés - az eper pácolása
Az 1 kg félbevágott epret öntözd meg az 1/3 csésze balzsamecettel! Már ha pikánsan szereted. Ha igen, akkor ezzel kezdd, és hagyd állni, amíg elkészülsz a tejszínhabbal! Ha nem elég édes, adj hozzá egy kis cukrot!
2. lépés - a tejszínhab elkészítése
Egy nagy tálban elektromos habverővel verd fel a tejszínhabot és add hozzá a következőket:
- 2 teáskanál vanília kivonat
- 1/4 csésze cukor
Ha már kemény a hab, tedd félre, és vágd kis szeletekre a piskótát! Ezután vegyük elő a tálaláshoz kiválasztott poharakat, és kezdjük el megtölteni! Alulra kerüljön egy réteg piskóta, amit ha szeretnénk, meglocsolhatunk amaretto likőrrel. Azután következhet a friss eper vagy a marinált eper, és végül a tejszínhab! Addig rétegezzük a hozzávalókat, míg meg nem telt a kehely!
Díszítéshez bármit használhatunk, ami jól esik. A tejszínhab tetejére kerülhet az amarettós sütemény, de megszórhatjuk nádcukorral, vagy akár csokoládéreszelékkel is. Ezt mindenkinek a fantáziájára bízom!
Jó étvágyat!
forrás: http://www.thedailymeal.com