RØDE iXY - Hangtörténeti pillanat

Megjelent: 2013.05.07. 11:45
Írta: colorcam

Lassan már mindent kaphatsz az iPhone-odhoz, a sörnyitótól kezdve a csekély értelmű és évente maximum 1-2 szer hasznos alkalmazásokig… Most azonban, végre valahára találtunk egy értelmes szerkezetet is. Ez pedig nem más, mint a RODE iPhone-hoz/iPad-hez csatlakoztatható mikrofonja az iXY, mely a gyártó ígéreteihez mérten és a mi elvárásainknak megfelelően tényleg beváltotta a hozzá fűzött előzetes reményeket. 

Rode ixy.jpg

Az biztos, hogy 10 éve egymást taposva álltak volna sorban a riporterek a viszonteladóknál, hogy nekik mindenképpen kell egy ilyen mikrofon. Ami 10 év alatt változott, az az, hogy időközben az emberek egyre inkább megszokták a technológia rohamléptekkel haladó fejlődését és elsikkadhat az újdonság, hogy megint kijött egy 1001-ik iPhone kiegészítő. Hurrá!... Azonban ha kicsit értünk a dologhoz, esetleg szeretünk filmezni, hangot rögzíteni, akkor egyből felkapjuk a fejünket a RODE iXY hallatán! 

Multiple-RØDE-mics.jpg

Ennyire kompakt méretű mikrofon minden téren jól jön, nem beszélve arról, hogy a minősége is 1. osztályú. Az előbbiekben mikor sokféle élethelyzetet, felhasználási területet említettem, valóban így is értettem. Legyél riporter, diák, zenész vagy operatőr. Esetleg turista. Elfér a zsebedben, ha akció van csak előkapod és máris megörökítetted közel stúdió minőségben a sarki utcazenész megismételhetetlen produkcióját, vagy a riportalany, előadó fontos mondatait.Hogy az élmény felbecsülhetetlen azt nem csak a MC reklámokból tudjuk, a RODE iXY tesztje ezt be is bizonyította! 

Rode-iXY-Mic-3.jpg

A készülék 24bit/96kHz* HD felvételi minőséget biztosít, hangja pedig szemtelenül tiszta. Nem véletlen, hiszen a RODE iXY elődeitől örökölte a minőséget és technológiát. A miki használatához szükséges letöltened a RODE Rec, vagy RODE Rec LE appot, ezután kezdődhet a játék. A program elég nagy szabadságot nyújt, nem csak felvehetsz, de egyből készre is vághatod hanganyagaidat a segítségével. A REC alkalmazásban integrált Dropboxot is találsz, amivel könnyedén a felhőbe dobhatod jól sikerült felvételeidet. A csomagban egyébként nem csak a mikrofont találod, de egy szélfogó szivacsot és egy mini tokot is. Az opcionális tartóval pedig kedvenc DSLR kamerádra is felcsattinthatod. That’s easy dude! Hamarosan élesben is teszteljük a kicsikét, az adott videóban ezt jelezni is fogjuk. 

Rode_hero_curvelive.jpg

A készüléket köszönjük a RODE hazai forgalmazójának a MediaDot Kft.-nek.

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr845183024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása