Best of játékok okostelóra - Somi szemével

Megjelent: 2013.03.06. 13:16

 Mióta elterjedtek az okostelefonok, hatalmas piaca lett az 'okosjátékoknak'. Látványos grafika, élethű kezelés és óriási választék. Ezek mind elérhetőek lettek azáltal, hogy a telefonunk belülről inkább hasonlít egy erőműre, mint egy kommunikációs eszközre. Csodálkozunk, hogy a kézi konzoloknak mint a Nintendo, PSP, stb. leáldozott?Minek járjon valaki 3-4 vacakkal a zsebében, ha megteheti egy okostelóval? Próbáltam összegyűjteni azokat a játékokat amikkel az elmúlt 3 évben játszottam és maradandó élményt is nyújtottak, sőt inkább kevesebb zenét raktam a mobilomra csak, hogy ne kelljen letörölnöm őket. Előre elnézést kérek az androidos kollégáktól, de nekem iOS eszközöm van/volt így csak azokról a játékokról tudok beszélni. Azonban legjobb tudomásom szerint ezek nagy része megtalálható a kis robot játéktárában is.

9 iOS games is free today on iOS.png

Hátulról fogok haladni, hogy fokozzam a feszültséget és a drámai hatást. A listám vigaszdíjasa, a Jurassic park,  ahol te lehetsz az a marha, aki azt hiszi gátat tud szabni a természetnek és építhet egy dínó parkot, sőt vízalatti őslény parkot is. Szép a játék, jó pofa játékmenet jellemzi, főleg aki szereti az ilyen kicsit 'tamagocsi' beütésű dolgokat. Amúgy megunható és pénzhajhász. Tipikusan az a játék ami ingyenes, de ahhoz, hogy legyen egy T-Rexed már fizetned kell… ettől független ez a Jurassic Park - mindenki imádja. Na, de jöjjön a lista.

JurassicParkBuilder-iPhone-1.png

10.

Real Boxing. Egy nagyon szép, látványos boxolós játék, zseniális irányíthatósággal, sőt még mozgás érzékelővel is. Nem könnyű, de ha ráérzel nehezen tudod letenni. Jobb horog, elhajol, bal felütés. Jó feszültség levezető is. :)

real_boxing1.jpg

9.

Asphalt7.  A legrégebbi okostelefonos autós játék még anno az okos Nokiámon is volt. Szép grafika, jó irányhatóság, pont annyira valósághű, hogy még élvezetes legyen, gyönyörű autók. Hátránya a kevés pálya.

rsz_asphalt7_ios_screen_2048x1536_london_deloreanlamborghini_v01.jpg

8.

Temple Run 1-2.  egy egyszerű 'fuss amíg tudsz' játék, akadályokkal, ugrálással. Sok kincset szedj össze, akkor tudod fejleszteni a futódat! Nem rossz, de van ennél jobb is. Az viszont tény, hogy egy 10 órás buszútnál életmentő tud lenni.

templereview_2454594a.jpg

7.

Cut the rope.  Ennél cukibb játékkal még életemben nem játszottam. Imádom. Inkább a logikai vonalra megy rá. Figyelj rá, hogy a kis krokodil mindig megkapja a cukrát, mert különben elkezd szívszaggatóan pityeregni.

cut-the-rope-mac.jpg

6.

Szókirakós. Most erről mit mondjak? 4x4-es kockán betűk, keresd szavakat. Szeretem.

 


503189950_0.jpg

5.

NFL Madden 2013.  Eléggé réteg játék. Csak azok tudják értékelni, akik szeretik az amerikai focit. Kiváló grafika ,dinamikus játékmenet, de nem érdemes a playstation-ös társához hasonlítani, nyilván sokkal butább.

nfl_pro_2013_4.jpg

4.

Subway Surfers. Na erről beszéltem mikor írtam hogy van jobb, mint a temple run. Itt vonatok között vagy vonatokon kell futni a kaller elől. Hol szabad lábon, hol deszkával, hol hatalmasat ugró cipővel, hol pedig jetpack-el. Szerezz pénzt és fejlődsz. És ami király, hogy ha megcsinálod a 'cselendzseket' akkor növekszik a szorzód és egyre könnyebb sok pontot szerezni.

SubwaySurfers_1.jpg

3.

Angry Birds. Mindenki ismeri. Jó tudom sablon. Akkor is király.

angry-birds-easter-update-announced-with-screens-s-ios-android-609239.jpg

2.

Angry Birds - Star Wars. STAR WARS ÉS MÉRGES MADARAK? ENNÉL JOBBAT????????? ISTENI. Van fénykard, lézerfegyver, minden amit akarsz.

AngryBirds-StarWars-screen.png

1.

FIFA 2013. ...És igen a legjobb. Zseniális. Amíg le nem töltöttem, nem hittem hogy van ennyire király sport játék. Jó irányítani, élvezetes. Szép. Magasan a legkedvencebb játékom lett. Jól kitalálták a cselezést, a passzokat, az irányíthatóságot. Igazából mindent, ami élvezetessé teszi az új fifákat. Nem olcsó, de adjátok be, mert megéri azt a kemény 4 eurót.

fifa13_1.jpg

Állítsd össze a saját listádat! Neked mi a top10?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr895117256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása