Monitort egy autó áráért - Eizo CG275W

Megjelent: 2013.01.17. 15:50
Írta: colorcam

Ha biztosak vagyunk benne, hogy grafikával, fotóval vagy videóval akarunk foglalkozni és már borsos megrendeléseket is kapunk, lehet jobb nem egy 6 éves Audira gyűjteni. Már egy 4-es golf árából megvehetjük ugyanis az Eizo CG275W névre keresztelt szupermonitorját.

big_1.jpg

volkswagen_golf()4_r13.jpg.jpg

 

 

Masszívan

A konditermi edzések ellenére is érezhető volt a gép súlya a dobozból való kiemelés során. A 13,6 kg-os súly érezteti, hogy masszív feldönthetetlen készülékkel állunk szemben, melynek külleme egyértelműen magában hordozza a professzionális jegyeket. Az anyaghasználatról elmondható, hogy kellően matt felületekből áll össze, így nem csak a kijelző, de a keret sem tükröződik, nem zavar minket a munkában. A komoly talpnak köszönhetően a monitor biztosan áll, talán egy szélsőjobbos tüntetés sem döntené le a helyéről. A kor követelményeinek megfelelően az Eizo terméke tetszőlegesen forgatható (vízszintesen és függőlegesen is). Annak ellenére, hogy a termék valóban minden porcikájából a hozzáértést sugározza, a designről már nem mondható el ugyanez. Kövezzetek meg, tudom itt nem ez a lényeg, de ha ennyi pénzt kiad az ember egy monitorért, akkor jogosan várja el a német mérnökök precizitásán túl, a bajor tájak szépségét is. Nem baj, majd a háttérkép javít a dolgon. A dobozban a CG275W-n túl gyári alaptartozékként mellékel az Eizo egy monitorra építhető tetőt, mely kellően leárnyékolja a monitort a zavaró fények és a traffipax készülékek elől.

eizo-cg275w-bk-68-58cm-display-display-port-mdp-dvi-2560x1440-pixel-schwar_z3.jpg

Az Eizo nem ismer viccet

Ha ránézünk a rengeteg matt felületre és a Steven Segal filmeket idéző komor színvilágra és tömegre, már sejtjük, hogy az Eizo nem viccel. Egyrészt mert biztosra megy a színkalibrálást illetően, másrészt mert erről egy általános iskolai szavalóversenyeken megszokott certifikációt (najó oklevelet) is mellékel. Ha még ennek ellenére is kételkednénk a pontos kalibrálást illetően, na akkor bukkan elő a kávából az a kis izé, más néven colorimeter, mely diszkréten elvégzi a dolgát, majd visszabújik az erre kialakított odújába, mintha mi sem történt volna. Én kérek elnézést!

sonde.jpg

Bekapcs

Szerencsére a nyomógombok teljesen használhatóak és nem csak a designba olvadás és a helykitöltés lett a feladatuk. Itt tényleg mindennek megvan a maga helye, a navigáció pedig rémesen egyszerű. Nem kell atomfizikusnak lennünk ahhoz, hogy rájöjjünk, hogyan állíthatjuk be a monitort saját szájízünk szerint. Amint a monitor bekapcsolt állapotba kerül, egy kedves kék LED jelzi, igen még élek. Egyébként alaphelyzetben az energiatakarékos mód bekapcsolva fogad minket, ami annyit tesz, hogy ha elbóbiskolunk a gép előtt lekapcsolja a panelt. Ha esetleg felállunk előle, mert kezdődik a Barátok Közt, akkor a jelenlét érzékelő ezt sértődötten tudomásul veszi, és megint csak lekapcsolja magát. Két nagy pofon azonban jár az Eizo mérnökeinek a csatlakozók miatt. Ugyan DVI-D és mini illetve normál Displayport is található a monitor hátulján, a HDMI-t valahogy kifelejtették a sorból.

test_eizo_cg275_anschluesse.jpg

Egyedi

Mint egy igazi polihisztor az Eizo CG275W is sok mindenhez ért. Talán leginkább ezt kell megfizetni. Leginkább a színhűségről és a dinamikáról beszélek. Sok ábrát mellékelhetnék, azonban ez a teszt nem arról szól, hogy nagyon mélyen beleássuk magunkat a REC709 szabványokba és az alapszíneinek chromaticitásával sem fogunk foglalkozni (akit komolyabban érdekel a végén mellékelek egy cikket). A készülék zsenialitásának köszönhetően szinte bármi emulálható, magyarul olyan színeket kapunk, mint mondjuk amit az iphoneunk kijelzője megjelenít. Azonban nem csak digitális készülékekről beszélek, kreatívabbak használhatják a nyomtatott papírt is.

ipad.jpg

Profi vagy e?

Ha a válasz igen, akkor neked szükséged lesz az 1Dx mellé egy ilyen kaliberű monitorra is. Nincs bajlódás az állandó kalibrálással, hiszen a szerkezet havonta elvégzi ezt helyetted. Lehet arra összpontosítani ami a 27-es képernyőn van. A tiszta képminőségnek azonban ára van, közel 700.000 Ft, viszont kapsz hozzá 5 év garanciát, meg tőlem egy nagy pacsit.

1103w4_cms003_b01_pu.jpg

Nagy köszönet partnerünknek az Eizonak és az Oázis Computer Kft.-nek, hogy biztosította számunkra a monitort.

M.

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr115020821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása