Take it slow!

Rózsaszínek és cukorkaillat

Megjelent: 2018.01.05. 22:26

Január elején még pár napig bennünk ragyog az ünnepek fénye, aztán sokszor az első igazi munkanappal hajlamosak vagyunk (ismét) megfeledkezni arról, hova és miért is rohanunk ennyire sebesen.  A ma oly divatos fogalom, a 'slow living' reméljük nem ok nélkül került a figyelem középpontjába és nem csupán egy újabb trendhullámról van szó, hanem sokakat ráébreszt arra, hogy néha bizony jó megállni és egy nagy levegőt venni. De hogy kerül ez a mély filozófia egy beauty posztba? Nos, hogy egy nagy közhellyel éljek: ha sikerül picit lelassítanod, kívül-belül ragyogóvá válsz (mondtam, hogy közhely, de éppen ezért igaz). 

01e6c709-967a-463e-bb91-65025c9e8e47.JPG

Egy illatos fürdő, egy 5 perces tápláló maszk, egy vörös rúzs a kedvenc árnyalatodban, egy aranyló szemhéjfesték vagy a tökéletes nude körömlakk: olyan dolgok, amik ellazítanak, ha hagyod, és ezáltal nem csak "kívülről" leszel még szebb, de belül is elégedettség és önbizalom tölt majd el, hiszen végre időt szakítottál magadra! És ez a változás garantáltan nem marad észrevétlen! Mit szólnál tehát néhány hasznos összetevőhöz a slow living jegyében? :)

Nézzük, mi minden sorjázik az első fotón, melynek alapjául a Marie Lund márka pasztell-rózsaszín sálát választottuk (elérhető a Van Graaf-ban). Az évnek ebben az időszakában még az is nyitottabb az édesebb, cukibb dolgok iránt, aki amúgy a fanyarabb, letisztultabb vonalat részesíti előnyben. A kesernyés és az édes ötvözete az AVON Naturals termékcsaládjának vörösáfonya-fahéj illatú testpermete, mellyel akár a lakást is illatfelhőbe burkolhatjuk. Sajnos nem olyan tartós, mint szeretnénk, szóval legyen a közelünkben, hogy újra és újra magunkra fújhassuk, ahányszor csak a finom aromák zamatára vágyunk!

A The Body Shop banános hajmaszkja már egyértelműen az édes vonal tagja, a tégelyt kinyitva mintha egy banánpürébe szimatolnánk, mennyei! A brazildióolajjal kombinált kence intenzíven táplálja és ragyogóvá teszi a normál és száraz hajat. Ahogy a TBS-től megszokhattuk, a fő összetevők közösségi kereskedelemből származnak, a termék maga pedig szilikon- és áasványiolajmentes, valamint teljesen vegán. Elég hetente egyszer használni, szuper kiegészítője a banános samponnak és balzsamnak. 

7a918b81-025a-4c4c-924e-bc7033cf3ca1.JPG

A képen látható kis szivecskét egy kedves barátnőmtől kaptam, és nem más, mint az Olivia Natural kakaóvajas-narancsos fürdőpralinéja! Hogy az micsoda? Nos, a kádba dobva feloldódik, és mivel értékes kakaóvajat is tartalmaz, nem szárítja ki a bőrt, fürdés után akát a testápoló használatától is eltekinthetsz. Rózsás, levendulás és belgacsokis változatban is kapható, legszívesebben ilyen sorrendben próbálnánk ki az összeset!

Szintén a narancsos illatjegyeket képviseli a Kiehls intenzíven ápoló grapefruitos-shea vajas kézkréme, mely levendulás és korianderes kiadásban is létezik. Nekem jó kedvem lesz, ahányszor csak használom, a shea vajjal pedig nem lehet melléfogni, az egyik leghatásosabb védelem a téli hidegben a kacsóink számára. Aki különösen odafigyel rájuk, az még a körömágy ápolásáról sem feledkezik meg. Az amerikai SpaRitual márkával a nyáron volt szerencsém megismerkedni a Margit-szigeten lévő Danubius Hotel jóvoltából, ahol a manikűr és pedikűr kezeléseket az ő termékeikkel végzik. A fotón látható organikus összetevőkből álló vegán krém azonnal hidratálja a bőrt, így sokkal szebbé teszi a lakkozott körmök megjelenését is. 

vagheggi.jpg

Persze nemcsak a kezeink, hanem az ajkaink is fokozott védelemre szorulnak télen, és ha ti is a vegyszermentesség és természetesség hívei vagytok, akkor a Coconutoil Cosmetics ajakápolóit ajánlom, melyekkel a dm jóvoltából ismerkedtem meg (szóval náluk garantáltan megtaláljátok a márkát). Olyan bio termékeket gyártanak, amiket akár meg is ehetnétek, akkor sem lenne semmi bajotok! A kókuszolaj mellett többek között fahéjat, őrölt mandulahéjat és kakaóvajat is tartalmazó ajakradír gyengéden szabadítja meg az ajkakat az elhalt hámsejtektől, az E-vitaminos balzsam így sokkal jobban fel tud szívódni és ezáltal igazán intenzíven képes hidratálni. Nyamm!

Nem esett szó még az arcápolásról, pedig kedvenc olasz kozmetikai márkánk, a Vagheggi 75•15 kollekciójának arckréme konkrétan egy csoda! A Vagheggi márkáról és a gyárról hamarosan egy teljes bejegyzésnyi olvasnivaló vár majd rátok, de annyit elárulhatok: én azóta hiszek a szemránckrémekben, amióta egyik terméküket kipróbáltam. A 75•15 sorozatot az érett bőr ápolásásra fejlesztették ki. Az arckrém, melynek nappali és éjszakai, valamint egy könnyebb textúrájú gél variánsa is van (zsírosabb bőrre és/vagy nyárra) a pisztácia egyik fajtájának kivonatát tartalmazza (ami a fiatalságért felelős proteint stimulálja), emellett karité vajat, hialuron savat, A és E-vitamint, ametisztet, golgota virág esszenciát - csupa rendkívül értékes összetevőt, melyek együtt anti-ageing és lifting hatást fejtenek ki. És ez nemcsak marketing blabla, hanem szeméyes tapasztalat. (Anyukám használja a krémet és bár előtte is egy nagyon jó márka nagyon jó krémével kente az arcát, még így is érez különbséget, elsősorban az arckontúrok feszesítésében.) 

916442db-ec65-4efc-8b6e-c8561d9476dc.JPG

Ha már ápolt és ragyogó az orcánk, nincs más hátra, mint hogy még szebbé tegyük egy egyszerű de nagyszerű sminkkel! A L'Oréal True Match folyékony highlighterének arany változata télen-nyáron remek választás. Használhatjuk primerként, alapozó alá vagy csak simán az arcélek kihangsúlyozására, mindenhogy tökéletes! A NYX négyzet-alakú kontúrpalettája hatféle púder-párosításban kapható, hozzánk a Two to Tango elnevezésű került. Szuper egyszerű vele dolgozni és nem utolsó sorban a csomagolása is nagyon szexi!

És akkor jöjjenek a szájfények! Igazi rózsaszín cukorkás jégvarázs az AVON Luxe szájfénye, az Amway Artistry sorozatának Love elnevezésű darabja tényleg Love, love, love és végül, de nem utolsó sorban a MAC Retro Matte, jelen esetben Simply Smoked változata pedig arany sminkkel kombinálva az ünnepek elmúltával is nagyon ütős!

6efc2891-dc83-4942-aad4-b8678dcd7b6b.JPG

A csoki hogy maradhatott a végére??? A chocoMe magyar manufaktúra termékei lehetnek bármilyen alakúak vagy ízűek, egy biztos, hogy mindig nagyon-nagyon finomak. A Raffinée fekete díszdoboza például áfonyás joghurtba és fehércsokoládéba burkolt feketeribizli szemeket rejt magában... Pont a megfelelő választás ennek a posztnaka végére (is)!

Szöveg és képek:

Anna

 

Tükröm tükröm mondd meg nékem!

Rúzsok extrákkal 2.

Légy kedves ír módra! - Human&Kind kozmetikumok

Ezt hordod majd tavasszal, ha ránk hallgatsz!

 

Kövessetek minket Bloglovin'-on is, hogy ne maradjatok le egyetlen blogbejegyzésről sem! 

  

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: @COLORCAM_M és @COLORCAM_WS

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr2713519587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása