Edd magad kívánósra! - Vágyfokozó Valentin-menü az Aria Hotelben

Megjelent: 2016.02.10. 15:59
Írta: praclee

Rohamosan közeledik a Valentin-nap, ami azt jelenti, hogy mindenki előveszi a legpirosabb, legszívecskésebb oldalát. No de mit tud felmutatni egy hotel ezen alkalomból?

img_5321.JPG

A Hercegprímás utcában található Aria Hotelnek igen egyszerű a dolga, hiszen az ízléses és zenei koncepcióra felépített boutique hotel tetején lévő SkyBar a legszebb panorámával rendelkezik a városban, és itt nem túlzás azt mondani, hogy csak egy karnyújtás a város tíz legtöbbet fotózott épülete közé (!) tartozó Szent István Bazilika. Ezenkívül a szálloda tavaly Londonban besöpörte a Boutique Hotel Awards-on az Európa Legjobb Spa-jának járó díjat is.

A hotel Stradivari Éttermében februárban Valentin-napi menüvel kedveskednek az ide látogatóknak, aki pedig  nemcsak egy vacsora erejéig térne be az impozáns épületbe, az a Dreams of Love csomag keretén belül 2 nap áráért 3-at kap, amiben reggeli, délután bor- és sajtválogatás valamint a hotel szolgáltatásai foglaltatnak benne.

 

 

Bár a szállodák értelemszerűen inkább a külföldi turistákra specializálódnak, egyre több hotel szeretné az étterem részt külön is pozicionálni és a helyieket is becsábítani egy vacsorára. Nem kell félni, nem fognak minket kinézni, ha nem szállóvendégek vagyunk, hanem csak egy étkezésre vagy egy koktélra térünk be. (Lásd pl. a Boscolo Hotelben található Salon Étterem és a New York Kávézó, de ott a Four Seasons is, ahol szintén egyre nyitottabb kommunikáció zajlik, hogy a helyi közönséget is megszólítsák.) 

A hotelbe lépve jobbra egyből a Satchmo’s Bar-ban ülhetünk le egy könnyed koktéra. Ha már szerelmesek napja, akkor a Flying Love a megfelelő választás. A lime, áfonya és vodka mellett Amaretto likőr is került bele, amit sokan a szerelem italának tartanak. A koktélok mellett bioborokat és röviditalokat is találunk itt szép számmal. Előszeretettel tartanak az étlapon hazai borokat, azokból is inkább a különlegesebbeket, mintsem a tucatot.

 

 

Ha kellemesen ellazultunk és kigyönyörködtük magunkat a tükrös belső térben, átmehetünk a Stradivari Étterembe, ahol külön menüvel készülnek a hölgyek és urak részére. A részletekre itt is nagyon figyelnek. A Sopranos menü a gyengébbik nem számára, a Baritone pedig az erősebb nem számára készül vágyfokozókkal.

Mi a férfiak számára összeállított menüt kóstoltuk, ami egy friss és ízletes házi kenyér és üdvözlő falat után egy citromhabos osztrigával folytatódott. Talán senkinek sem kell elmagyarázni, hogy az osztriga milyen jótékony hatással segíti az éjszaka Don Juan-ját, a citromhab ráadásul az ízlelőbimbóinkat is felpezsdíti.

Ezután a zöldalmás zellerkrémleves még szintén a savanykás vonalon bizsergetett. Ez volt egyébként az egyik nagy kedvenc. Az pedig csak hab a tortán, hogy a zeller természetes potencianövelő hatással rendelkezik.

 

 

A főételként tálalt sertés szűzérmék ötfűszeres jus-vel és burgonyaválogatással perzselték a kedélyeket. Korrekt fogás, de egy picit több játékosságot és erősebb karaktert is el tudnánk képzelni.

Végezetül desszertnek kellemesen roppanós burokban lágy mogyorós praliné érkezik, mellette csokitrüffel, egy kis szárított csokoládé, rózsaszirom, törökméz, mely a fantasztikus eper sorbéval megkoronázva ejt ámulatba. Az egész játékos, mégis profi és gyönyörűen elkészített fogás.

Az ételek mellé sommelier segít kiválasztani a borokat, utána pedig akár eltölthetjük az éjszakát egy tematikus hotelszobában, mely négy különböző szárnyban négy különböző zenei stílust ölel fel. (Olyan szerencsések voltunk, hogy gyors bepillantást nyertünk az Elvis Suit-ba, de a Liszt Ferencről elnevezett legfelső kategóriás lakosztályt is szemügyre vehettük. Minden szoba háromszorosan hangszigetelt, így garantálva nyugodt kikapcsolódásunkat vagy a remek muzikális élmény lehetőségét. Mivel zenei tematikájú hotelről van szó, így az óriási síkképernyős tv-hez komoly hangrendszer és dvd berendezés is jár, amihez a szálloda zenei részlegéből (mert hogy ilyen is van neki) kölcsönözhetünk cd-t vagy akár koncert dvd-t is. Kényelmesen behuppanva az ágyba akár maximális hangerőn nézhetjük, ahogy Mick Jaggerék vagy Jacko tombol a színpadon.

 

 

Ha pedig az est megkoronázásaként ragyogó csillagok fénye alatt szeretnénk megkérni imádott párunk kezét, irány a a tetőteraszon lévő High Note SkyBar!

 

Szöveg: Dani

Képek: Colorcam és Farkas Anna

 

 

GASZTRONÓMIA MÉG:

MATRJOSKA - HAMISÍTATLAN OROSZ ÍZEK A LŐRINC PAP TÉREN

BARAKA - MOLEKULÁRIS FINE DINING

CODE ZERO BUDAPEST - ERŐS ÚJFIÚ A BORBÁR PIACON

FELFALJUK ÁZSIÁT 8. - WASABI

 

 

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: COLORCAM_MAGAZINE

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr1008379188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása