Cukormázas - mézes karikák (kb. 50 darab)
Hozzávalók:
150g sütőmargarin
100g folyékony méz
1 tasak vaníliás cukor
1 tojás
200g búzaliszt
két csapott kanál sütőpor mézeskalács fűszerkeverékkel (a Dr. Oetker gyárt ilyet, de természetesen külön-külön is a tésztához adható)
Elkészítés:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük (alsó és felső sütés: kb. 180C, légkeveréses: kb 160C).
Először a puha margarint egy keverőedényben robotgéppel a legmagasabb fokozaton habosra verjük, majd hozzáadjuk a mézet, vaníliás cukrot és a tojást és jól elkeverjük. A lisztet és a sütőpor-keveréket összeöntjük, majd a masszához szitáljuk.
Ezután a tésztát nyomózsákba töltjük és a tepsibe kis (kb 4cm átmérőjű) gyűrüket formálunk a segítségével.
A tepsit a sütő felső részébe toljuk és megsütjük a kis kekszeket.
Miután kihűltek a karikák, a cukormázat egy kanál vagy ecset segítségével egyenletesen elsimítjuk rajtuk. A cukormázat vehetjük készen (különböző ízesítésben és színben), ilyenkor csak néhány teáskanál vízzel folyékonnyá varázsoljuk a port a felhasználási javaslat szerint - vagy mi magunk is készíthetjük porcukorból, amihez aztán ételszínezék hozzáadásával a kívánt árnyalatot érhetjük el.
Még mielőtt megszilárdulna a máz, díszíthetjük apró cukor-dekorációval (számos verzió kapható a boltokban, a hópelyhektől kezdve a gyöngyökig.)
Forrás: Dr Oetker karácsonyi receptfüzet
Képek: Farkas Anna
Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG
Instagram: COLORCAM_MAGAZINE
Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?
Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!