Ilyen, ha kifordul magából a kemény tojás

Megjelent: 2015.02.16. 08:00

Uncsi a kívül fehér - belül sárga kombó? Ha van olyan dolog, amire úgy nincs igazán fene nagy szükségünk, de mégis menőzhetünk vele: na az a kifordított kemény tojás esete.

upload142365696466635_thumb.jpg

Lássuk is rögtön, mire lesz szükségünk az elkészítésénél (mert igen, ez nem mese, láss csodát kicsivel később!):

- egy tojás (bár talán ez sejthető volt az eddigiekből)

- cellux

- nejlonharisnya

- zseblámpa

- egy tálka jégkocka

- madzag/drót

Jó, lehet hogy kicsit hosszú a lista így első blikkre, de a végeredményt tekintve abszolút megéri a fáradozást a hozzávalók szorgos begyűjtése.

1. Kezdésként tedd a tojást a zseblámpa tetejére, és világíts át raita. Figyeld meg a színét, és jól jegyezd meg! 

2. Ezután tekerd be az egészet celluxszal - fentről lefelé és keresztben is - amint azt majd a videón is látod.

3. Vedd a harisnyát, és csomózd meg az egyik végén. Helyezd bele a becelluxozott tojást, majd dróttal vagy madzaggal zárd le finoman(!) a kis csomagot.

4. Ha a tojás már szuper-biztosan figyel a harisnyában, fogd meg azt a két végén, és pörgesd meg! Csak pörgesd és pörgesd és pörgesd... 

5. Megint a zseblámpán a sor. Vedd ki a tojást a harisnyából, és világíts át raita ugyanúgy, ahogy korábban is tetted. Elvileg most sokkal sötétebbnek kell kinéznie, mint korábban. Ha nem így lenne, tedd vissza a harisnyába, és pörgesd meg újra!

6. Amikor a tojásod már tényleg elég sötét (na nem a lelke), tedd vízbe, de hagyd raita továbbra is a ragasztószalagot. Melegítsd a vizet majdnem forráspontig. Ezután hagyd a tojást az edényben kb. 10-15 percig, de közben azért folyamatosan forgasd. Végül, már főzés nélkül, adj még neki 5 perc pihenőt. 

7. Vedd ki a tojást az edényből, és huppantsd egy tálka jégkocka közé. Itt az idő, hogy meghámozd! A cellux ilyenkor elvileg már szinte magától lejön. Ha lekerült a héj, máris szemed elé tárul a sárga külső - mely ez esetben fehér belsőt takar, ha félbevágod a tojglit. Siker? Siker! Az eredmény: menőség!

Forrás: Huffington Post

 

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: COLORCAM_MAGAZINE

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr627179067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása