Budapest 3 legstílusosabb kávézója

Megjelent: 2014.01.16. 12:50

A kávéházak szerelmese vagyok, amióta az eszemet tudom. Talán már az összes helyen voltam, ami említésre méltó, a következő három kávézón kívül még sok-sok olyan hely van, amiről tudnék áradozni, de most a saját egyértelmű kedvenceim következnek.

newyork cafe2.jpg

1. Book Café - Alexandra kávéház, Lotz terem

Az Andrássy út 39. szám alatt található épület a 19. században kaszinóként funkcionált, később az első igazi nagyáruházként híresült el. Ma egy óriási könyváruház található itt. Az egykori bálterembe érkezve fényűző arany keretekbe foglalt freskók fogadnak minket. Nincs is jobb annál, ha személyesen kísérnek a felszabadult asztalhoz, és klasszikus jómodorral megspékelve szolgálják ki az embert. Sok panaszt olvasok a kiszolgálásról, én csak egyszer tapasztaltam kissé negatívabb hozzá állást, pedig számtalanszor voltam itt. A választék nem túl nagy, de ehetünk toastot, croissant és néhány fajta cukrász süteményt. A minősége mindnek kifogástalan, legyen szó kávéról vagy snackről. Az árak nem túl magasak, a kávé olcsóbb, mint a Starbucksban. Egyszer mindenképp érdemes ide ellátogatni, a zongoristájuk pedig őstehetség. Imádom hallgatni.

book cafe1.jpgbook cafe2.jpgbook cafe3.jpgbook cafe4_1.jpg

 

2. Aqva Lounge - Marriott Budapest

Magát a szállodát is kedvelem, az étterme is megér egy próbát (Peppers) de erről talán majd egy másik cikkben írok. A legizgibb az Aqua Loungeban a minden nap igénybe vehető (12-22 óráig) sütemény büfé, amely korlátlan sütemény fogyasztást, egy kávét vagy teát, korlátlan forralt bort (vagy a szezonnak megfelelő italt) tartalmaz 2.200 forintért. Ennyi igazán belefér, hogy megörvendeztessük a barátnőnket a névnapján, anya-lánya programnak, vagy bármilyen csajos délutánt-estét el tudok itt képzelni. Hedonistáknak nem ajánlott! A viccet félretéve, zongoraszó, kellemes környezet, jóképű pincérek. Mi kell még?

aqva lounge1.jpgaqva lounge2.jpgaqva lounge3.jpg

 

3. New York Café - Boscolo Budapest

A hotelhez csodálatos élmények fűznek, számomra ez a legkedvesebb az összes budapesti szálloda közül. Gyönyörű, elegáns, kellemes környezet és finomságok. Itt valamivel jobban a pénztárcánkba kell nyúlni, (egy szelet sütemény kb. 2.200 forinttól, a tejeskávék 1.200 forinttól) mint az előző két kávézóban, de az élmény illetve maga a szolgáltatás már önmagában megéri. Széles a választék elő- és főételekből is, a konyhájuk szuper. A sütemények fantasztikusan néznek ki, igazi műalkotások. A www.newyorkcafe.hu -n szemezgethettek.

newyork cafe1.jpgnewyork cafe2.jpgnewyork cafe3.jpgnewyork cafe4.jpg

Meg kell jegyeznem, hogy semelyik helyre nem kell annyira kiöltözni, mint ahogy azt első blikkre gondolnánk. Menjetek kényelmes ruciban és élvezzétek ezeknek a kávézóknak a csodálatos atmoszféráját.

 

Ha tetszett a cikk, likeold a facebookon a Nikolett N Styling oldalt! :)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr195759627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2014.01.18. 00:35:47

ennek a posztnak a burzsuj-on lenne a helye.

régen csóró, de zseniális/tehetséges írók jártak (ők adták a hely szellemét - genius loci)
manapság gazdag, de sznob sznobok járnak

Deansdale 2014.01.18. 11:44:30

Lehet, hogy én vagyok túlságosan pórias, de szerintem a "stílus" nem ezt jelenti. A mutatott képek nyomasztóan dekadensek és giccsesek; a vagyonra építő elitizmus/sznobizmus túlburjánzásának példái. Számomra egy stílusos kávéház egy hangulatra van felépítve, ami nem egyenlő azzal, hogy arannyal futtatott még a pincér is.

Nikolett N. styling 2014.01.23. 16:13:48

Az Aqua Lounge pl modern, nincs arannyal futtatva -mégis szuper - , arról viszont csak nyári képet találtam, ezért nem raktam be. Nem csak sznobok járnak ezekre a helyekre, hál' istennek. :)

Lucas_Corso 2014.02.19. 22:36:53

Az Andrássy 39. eleve mint Párisi Nagy Áruház épült, bekebelezve a Lotz-termet, ami valóban bálterem volt, mégpedig a terézvárosi kaszinó egyik emeletét foglalta el. A mai értelemben vett kaszinó eredetileg a Lotz-terem fölött a 2. emeleten volt, de volt az épületben pl. könyvtár is. Tudtommal akkor a mai Paulay Ede (korabeli nevén: Szerecsen) utca felől volt a bejárat.
süti beállítások módosítása