Huawei Ascend G510 – Közepes, de jó

Megjelent: 2013.10.30. 11:24
Írta: colorcam

A Huawei az elmúlt években leginkább az olcsó telefonokkal próbált magának piacot szerezni a világon, ami valljuk be többé-kevésbé sikerült is neki. Pár éve azonban egyre inkább próbál mind a közép-és felső kategóriában is maradandót alkotni.

Huawei Ascend G510.jpg

Vegyük Pl.: A Huawai Ascend P6 telefont, amiről hamarosan mi is jobban beszámolunk. Ha már valaki olvasott róla, tudhatja, hogy jelenleg ez a világ legvékonyabb telefonja. Nekem az a tepsi a no1. Sajnos mivel még nagyon új kis készülék így a VIP Phone még nem tudta pár hete rendelkezésemre bocsájtani, így elkértem tőlük a középkategóriának szánt Huawei Ascend G510-et. Leginkább azért voltam kíváncsi a kínai gyártó okos telefonjaira, mert amellett hogy egyre nagyobb sikerrel veszik fel a harcot a piac híresebb gyártóival, egy teljesen egyedi UI felületet kínál a telefonjain. Nekem sok esetben a telefonoknál magával az Andoriddal van bajom kezelhetőség szempontjából, így gondoltam jobban szemügyre veszem az  Emotion UI nevezett kezelőfelületet. Na de haladjunk szép sorjában.

A G510-es formavilága sajnos nagyon snassz. Ez a gyártó egyetlen baja, hogy még nem minden esetben találja meg a technológia és a formavilág ötvözetét, bár tegyük hozzá, hogy a most tesztelt telefon középkategóriának szánt készülék, és a szépségnek ára van.

A telefon teljesen műanyag, talán annyi dobja csak fel, hogy a hátlapja recés, ezáltal elég stabilan a kezünkben marad. A gombok nem a megszokott helyen vannak. A jobb oldal teljese üres, így fényképezésnél hiába keressük az exponáló gombot. A bekapcsoló gomb a baloldalon található és ugyanitt kaptak helyet a hangerő szabályzó gombok is. A Huawei és dts feliratokat virító hátlap alatt egy normál SIM-slotot és egy microSD bővítő helyet találunk, az akkumulátor pedig 1750 mAh kapacitással bír (340 órás készenlét, 6 órás beszélgetési idő).

L_g0025649674.jpg

A 4,5 hüvelykes kijelző mindössze FWVGA, azaz 480 x 854 képpont felbontással kecsegtet, ami 218 PPI-t jelent, azonban ISP technológiával, aminek köszönhetően sokkal jobb a betekintési szög és a fényerő.

A belsejében egy 45 nanométeres csíkszélességű Qualcomm MSM8225-ös chipkészlet, processzor terén pedig egy kétmagos, darabonként 1,2 Ghz-en ketyegő Adreno 203-as található. A gyártó valamiért úgy gondolta, hogy elég a telefonnak az 512 MB memória, ami részben igaz is, amennyiben nem rakjuk tele a kijelzőt widgetek-kel, de szerintem elvárható lett volna a gördülékenyebb működés miatt legalább 768, vagy akár 1GB-ot beletömni. Integrált memóriából 4 GB van, ezen kívül pedig a HSPA, wi-fi, DLNA, Blutettoh, opcionális FNC és GPS vevőt is kapunk. Maga telefon simán hozza az alap használat során elvárt teljesítményt, de komolyabb játékok, animációk futtatásakor azért sűrűn beszaggat pár pillanatra.

A kamera 5 megapixeles fotókat képes készíteni maximum 2592x1944 pixeles felbontásban. Igaz, hogy található benne LED villogó, de ez sötétben nem igazán használható. A szokásos effekteken kívül lehet vele panoráma képet készíteni, van benn manuális fehéregyensúly állítási lehetőség, illetve geotagging funkció.

5_5.jpg

És most jöjjön a szoftver. Én magát a tesztkészüléket Andorid 4.1.1-es Jelly Bean-nel kaptam és ahogy nézegettem a neten semmiféle információt nem találtam arról, hogy mikor érkezik meg a frissítés. Mint a cikk legelején említett a Huawei telefonoknál egyáltalán nem a megszokott Andorid felület fogadja a felhasználókat. Első blikkre inkább olyan, mint egy Android és IOS ötvözete. A legszembetűnőbb, hogy nincsen főmenü. Minden alkalmazás a „főpaneleken” helyezhető csak el, mappákba rendezve. Többféle témák közül lehet választani, amelyek teljesen megváltoztatják a felületet és a panelek közötti animációt a háttérképig bezárólag. A témákat külön felületen keresztül lehet testre szabni. Használat során elsőre kicsit szokatlan lehet, de pár nap után meg lehet szokni. Sok szempontból jobban használható, de azért sok alkalmazásnál el lehet veszni a panelek. Mindenképp ajánlott vásárlás előtt megnézegetni és kipróbálni.

3_2.jpg

0.jpg

Összességében a telefon azt nyújtotta, amit el lehet várni egy középkategóriás telefontól. Pozitívumként az IPS kijelzőst tudnám megemlíteni, valamint a szokásostól eltérő UI –t. Hátránynak leginkább az unalmas design-t gondolom, hiszen manapság pont ebbe a szegmensbe tartozó vásárlóknak is egyre fontosabb az egyedi külső, formaterv és valljuk be, hogy szebb telefonok is találhatóak a piacon ennyi pénzért.

Köszönjük a VIP Phone mobiltelefon boltnak a lehetőséget.

A nálunk járt tesztkészülék ára kb. 52.000-55.000 Ft.

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr345596461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása