Így készült a leghíresebb fotó Dalíról

Megjelent: 2013.09.19. 19:55
Írta: colorcam

A Dalí Atomicus c. kép a fotó történet egyik meghatározó alkotása. A világhírű fotót a LIFE magazin megbízásából a lett származású Philippe Halsmann készítette. A fotográfus zsenialitásának köszönhetően, épp olyan szürreális kép született, mint Dalí festményei. 1948-ban egy ilyen fotó megalkotásához, rengeteg leleményességre és precíz kivitelezésre volt szükség.

dali-salvador-hd-749039.jpg

Ha a szélesebb kivágású fotót nézzük, egyből feltűnik néhány érdekesség, melyet később utómunkával, vagy szűkebbre vágással tüntettek el. Így észrevehető a bal oldalon a széket tartó asszisztens keze, a sámlit megemelő támaszték, a zongorahúrok melyek a festőállványt és a festményt tartják. A megfelelő vízsugár, számos próbálkozás eredménye, mint ahogy a megfelelően "repülő" macskák is. Sokszor kellett próbálkozni kemény, kitartó munkával, hogy minden akkor és ott legyen ahova a fotós képzelte. 

0133.jpg

halsman_dali.jpg

 forrás:http://behindthephoto.org

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr495524082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jizzler 2013.09.20. 10:21:57

Szegény macskuszok :S
süti beállítások módosítása