Samsung E-550 hangszóró teszt

Megjelent: 2013.08.06. 16:14
Írta: colorcam

Megérkezett hozzánk is a Samsung, és egyben a világ első kettős dokkoló rendszerével ellátott hangszórója. Talán azért nem készített más ilyet eddig, mert teljesen hasztalan.

uk-DA-E550-XU-013-Dynamic-white.jpg

A Smasung E-550-es hangszórója leginkább a Dallas sorozat leszedált Cadillac-jeinek megcsonkított tehénszarv díszére hasonlít. Persze kereshetünk más asszociációkat is erre a ívelt csőre, de kár az energiáért. Ez egy műanyag cső, melynek két végét egy-egy 5W-os hangszóróval tömtek be, hogy ne lássuk az elektronikát. Viszont mint ilyet, azért ügyesen megtervezték, bár azért van egy két dolog, ami lehetne kifinomultabb. Ilyenek például az illesztések és a dokkoló rész, melyet úgy is integrálhattak volna, hogy nem lóg ki belőle, mint egy ormótlan gomb. Főleg azért mert a valódi gombokat (lejátszás/szünet, hangerőszabályzók, basszus) alig látszóan, érintőfelületként oldották meg, a készülék elején úgy, hogy harmonizáljon a Samsung felirattal a másik oldalán. Anyagát tekintve kopogós fehér műanyag, a hangszórók helyzete egy kicsit jobb, de prémiumnak még nem mondanám.

A méreteit tekintve (közel 46cm széles, 12cm magas, 15cm mély és 1,6kg tömegő) akár kompaktnak is mondható, de fogást nehezen találni rajta. Leginkább a közepénél lehet megfogni, de akkor hátul a csatlakozók paneljét feszítjük (ami egyébként, nem túl stabil), elöl meg a dokkolót izgatjuk. Mivel tápkábel nélkül amúgy sem működik, a legjobb kinézni neki a helyet a szobában, letenni és otthagyni piszkálás nélkül.

samsung-da-e550-1.jpgA dokkoló egység enyhe nyomásra ugrik ki a nyugalmi pozíciójából. A tálcán két csatlakozót találunk egy micro USB-t az androidos eszközöknek, és egyet az Apple termékek számára. Sajnos a nagy igyekezet, hogy minél több eszközzel kompatibilis legyen, valahol megcsúszott, mert igen szerény azon telefonok és tabletek listája (Samsung Galaxy S II, Galaxy S III, Galaxy Note, Galaxy Player, iPhone, iPod és iPad), amivel valóban működik a dokkoló rész. Persze azért erősen javasolják a gyártói honlapon, hogy töltsük le a Samsung Wireless Audio with Dock alkalmazást. Mivel az új iPhone 5-öst Lightning porttal látták el, ha ilyen telónk van, ne ezzel  a dokkolóval akarjuk tölteni.

a50u-460.jpgNekem meg egy Sony-m van, ahol az USB port a készülék oldalán található. És a E-550 hajlított kialakítása folytán sajnos nem lehet oldalára döntve behelyezni a telót a dokkolóba még tölteni sem.  A helyzet az, hogy ezzel a kettős dokkolóval és azon szándékukkal, hogy minél több készülékkel használhassák a vásárlók a dokkolót most igencsak árnyékra vetődtek a samsung fejlesztői.  Találkoztunk már ésszerűbb megoldással, még pedig hogy egy mezei USB portot építenek a készülékbe, és azon keresztül kábellel csatlakoztathatjuk az eszközt. Igaz, hogy itt is van USB, de az csak a készülék frissítését szolgálja, még csak tölteni sem lehet róla a telefont. Ha már a készülék hátuljánál járunk itt találjuk a 3,5mm-es jack bemenet mellet, az „only for service” feliratú másik jack-et (valószínűleg fontos?!), mellette a már említett USB portot, és a hálózati adapter bemenetét. Van még egy érdekes nagy fehér rész a konzolpanelen, ahova eredetileg (korábbi termékfotókon látszódik) egy jó nagy „ON/OFF” gombot szántak, de úgy néz ki a végső termékbe már nem tették be.


samsung-da-e550-4.jpgDe, hogy tényleg legyen értelme megvenni ezt a hangsugárzót, azért került a cuccba bluetooth is, amivel azért tudunk zenét küldeni az eszközre. Mert bár nálam volt a samsung Tab 3 7.0-ás változata, az a súlyánál fogva simán kibukott az adapterből, így azzal olyan formán nem tudtam használni. Végül azért sikerült tesztelnem a hangzást is. A bluetooth mellett a dokkolóegység kissé értelmetlennek tűnik, de azért megnyugtató is egyben.

Térjünk rá a hangzásra. Bár a 10W leadott teljesítmény nem sok mindenre elég, azért egy szobát be tud tölteni de biztos, hogy nem kell üvölteni mellette ha max hangerőre engedjük. A bluetooth 3.0 és az apt-X kodek valóban jól működik - szépen és tisztán szól -, nem volt gond a zene stremelésénél, a blutooth hatótávolsága kb 5-6m volt. Csak ne kellett volna minden alkalommal párosítani a két eszközt, amit egyébként nem engedélyezett ha épp szólt a zene.

Amúgy kapunk hozzá egy távirányítót is. Benne van a 40.000Ft-ba. Atya ég!

Ten

samsung e55.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr515433010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása