Sony BTX-300 - Szép és drága, cserébe viszont jól szól

Megjelent: 2013.07.19. 00:04
Írta: colorcam

Most lehet, hogy vannak, akik egy B&O hangfalra gondoltak, de ez nem az. A Sony egyik hordozható hangszórója került a birtokomba egy hét teszt erejéig, melynek a típusszáma SRS-BTX300. Nézzük meg, mivel is van dolgunk!

a90cc1bf34d46020350ad44fc280a1dd.jpeg

A BTX-300 legnagyobb előnye az elmúlt 5 évre jellemző iPhone, vagy más eszközökhöz kapható dokkolókkal szemben, hogy ez nem termékspecifikus. Ugyanúgy csatlakoztatható iOS vagy android alapú eszközökhöz is, plusz minden máshoz, amelyben van bluetooth technológia. Így sokkal nagyobb réteget fednek le a piacon, mint korábban azok, akik csak egy bizonyos eszközhöz fejlesztették a hangsugárzóikat.

original_3.jpg

A designt és a hangzást tekintve a Sonytól megszokott minőséget kapjuk, egy hangszóró tekintetében pedig ez a két dolog a legfontosabb. Az anyagválasztás kifogástalan, csiszolt rozsdamentes acélborítás fedi mindkét oldalon, melyből a jobb oldali finoman maga alatt rejti a ki/be kapcsoló és pár funkció gombját is. A hangerőszabályozó mellett található „lock release” gomb elhúzásával könnyedén helyére ugrik az oldalfal, mely egyben biztos támaszt is ad a hangszórónknak. A hátoldalon találjuk a 3,5 mm-es jack dugó bemenetét, és egy USB csatlakozást, melyen keresztül tölthetjük a telefonunkat.

d3347ddfceb09ab3f6bf98e576dcafed.jpeg

Elől egy klasszikus fémháló borítja a hangzás lelkét, alatta egy mostanában a Sonyra jellemző LED csíkot találunk. A fénye egyáltalán nem zavaró, viszont nagyban hozzátesz a hi-tech érzéshez. A műanyag borítások sem ridegek, abszolút kellemes tapintásúak.  A designt tekintve bármilyen enteriőrben el tudom képzelni, és persze azon kívül is, mivel egy hordozható, vezeték nélküli eszközről van szó. Egyedül a töltést kell megoldanunk kábelről (a teljes töltési idő kb. 4 óra), de utána 8 órán keresztül hallgathatjuk rajta a muzsikát, vagy, a beépített mikrofonja révén telefonos kihangosítóként is szuperál, sőt van egy telefon gomb a tetején, amellyel fogadhatjuk a hívásainkat. Bár többen jelezték, hogy erősen visszahallják magukat, de ez majdnem minden kihangosítóra jellemző.

9a2a79b53f6b9ccda45c25bf69574c4e.jpeg
Nézzük meg a technikát: a tesztelt BTX-300 egy három tagból álló termékcsalád középső gyermeke. A két csatornás, teljes tartományú, passzív hangsugárzók 20 W-os teljesítménye S-Master digitális erősítőn keresztül töltik meg a teret. A hangzásra sem Debussy, sem Parov Stellar nem panaszkodhat. A hangerőt mind a csatlakoztatott eszközről, mind magáról a hangszóróról vezérelhetjük. Bluetooth 3.0-n keresztül kapja az adatokat a rendszer, melyhez csatlakoztathatunk telefont, táblagépet, laptopot vagy bármit, amit jónak látunk, a lényeg, hogy legyen benne bluetooth. Ez az eszköz is kapott NFC-t, mint kb. minden, ami mostanában legördült a Sony gyártósoráról, de az én Sony telefonom nem igazán akart élni az érintkezős lehetőséggel. Csak azután szerették egymást, amikor a telefonomon a bluetooth beállításoknál összekapcsoltam őket. Ezután viszont ment minden gördülékenyen. Ahogy próbálgattam a bluetooth kapcsolat kb. 5 méteren belül működik akadozás nélkül, de ez persze függ a környezettől is, például vannak-e falak, tárgyak a két eszköz között.

SRS-BTX300.jpg

Méreteit tekintve (341x115x72 mm nyitott oldaltámasszal, és 341x115x58 mm zárva) tényleg sok helyre letehetjük. Komódra, konyhaszekrényre, mosógépre vagy akár nyáron a radiátorra is. Bárhol elfér, és mindenhol jól mutat. Ha magunkkal vinnénk a szabadba, arra számítsunk, hogy több, mint másfél kilós a kis szépség, és bizony kell neki egy hátizsák vagy egy autó, viszont a karcoktól megóvja a dobozba mellékelt neoprén tok. Piknikezéshez, táborozáshoz is jó választás, viszont csak a sima talajt szereti, mert a göröngyökön kissé labilis, és könnyen felborulhat.

SRS-BTX300_003.jpg

Összességében, ha szeretnénk egy hordozható, vezeték nélküli bluetooth hangszórót, amely nem csak jól szól, de szép is, és minderre a keretünk 50.000 Ft, akkor ez egy igazán jó választás.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr45412358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása