Samsung F6500 40” Smart Full HD 3D TV – Csak okosan

Megjelent: 2013.07.11. 11:58
Írta: colorcam

Okos világban élünk. Sőt sokszor találkozom olyan emberekkel akiknél már az általuk használt technológia is intelligensebb. Okost telefon, okos tv, okos mosogatógép, okos vasaló. Ezúttal a Samsung 6-os sorozatú Smart TV-jét vettük górcső alá.

UE50F6500SSXXH_005_Front_black.jpg

A Samsung idei termékkínálata már első látásra meggyőzőnek tűnt. Design tekintetében biztosan. Maga az F6500-as készülék nem a kategória csúcsa, mégis úgy tervezték, hogy prémium érzést keltsen. A képeken is látható talp tökéletes formatervezői munka, a tv mérete, arányai és minimalista vonalvezetése szintén szemet gyönyörködtető. Szeretem, ha a TV keretét minimálisra veszik. Ez a 6-os szériájú készülék esetében is megtörtént. Szép.

Samsung_UE40F6500_side.jpg

„Mindenapra egy felfedezés” – így hírdeti a TV-t a Samsung és teljesen igaza van. Hasonlóan egy modern smartphone készülékhez, a belső tartalomkezelés és a felépítés is hasonló. Itt is megvan az a szabadságunk, hogy elméletben (igen korlátozott az elérhető applikációk száma) bármilyen programot letölthetünk a készülékre a Samsungos App Storeból. Persze internetböngésző is van, amit sajnos meglehetősen nehézkes használni. A gyártótól kapott két távirányító egyrészt dilemmák elé állít, másrészt a „hatalom” könnyen más kezébe kerülhet, ellenséges kapcsolgatássá tetőzve a mélyen rejlő indulatokat. Az egyik egyébként egy sima mezei kapcsoló, míg a másik egy smart (mi más?) becenévre keresztelt iránytó. Utóbbin egy kis touchpad is helyet kapott, amely a böngészés és egyáltalán a navigálás fáradalmait hivatott megkönnyíteni, bár inkább nehezíti. Mivel TV-vel infrán kommunikál, lassú, sok a késés, egy URL cím beírása, komoly vízveszteséggel jár. Szálkásító edzésprogram mellé kifejezetten ajánlott.

remotes.jpg

A 6500-as WiFin képes kommunikálni, így kábelek nincsenek, elég összeresztenünk az otthoni nettel. Felhasználónév, jelszó és már pöröghet is YouTube, Facebook, Twitter, vagy bármi más. Én leginkább a videómegosztó alkalmazását használtam. Jó volt, hogy nem kell mindig a gép elé ugrálnom ha meg akarok valamit nézni, az pedig külön piros pont, hogy az iphone/ipademmel is irányíthattam a készüléket. A másik érdekesség számomra a Skype működése lett volna a Samsung új készülékén, de valamiért nem akart annyira, mint én őt.

img_F6500_m04.jpg

Jómagam a 3D-t nem kedvelők népes táborába tartozom. Nem csak a fejfájás miatt, de magát a képet sem tartom igazán lenyűgözőnek. Bár mozizásnál kifejezetten keresem a klasszikus megoldást, most adott volt, hogy jobban megfigyeljem a technológiát. Magához a Tv-hez két szemüveg jár, melyet egy bekapcsológombbal tudunk élesíteni. Amit párosodott (mondd szebben) a készülékkel, mehet a móka. Sokszor tényleg kifejezett szépen kijöttek a tárgyak a képből, bár azt is meg kell jegyeznem leginkább az arra hivatott promo anyagoknál volt észrevehető. A beépített 3D-s műsortárból is válogathatunk (csak angol nyelven), külön kategóriákból. Az itt található filmek nem győztek meg, inkább mélységben volt eltolás, kifelé nem. Mindenesetre az idősebb korosztályból még sokan nem láttak ilyet, sokuk el is ámult a 3D-s képélmény láttán. A vetítés végeztével külön öröm volt látni a szemüvegben szundikáló 70+-os rokont.

samsung_roadshow_tv_f6500.jpg

A Samsung a designhez mindig értett, ezért erre egy rossz szavunk nem lehet, az irányításon viszont még van mit csiszolni. A 3D pedig úgy is fejlődik tovább a maga útján, ha továbbra is lesz rá igény. 

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr935399537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása