Ajándéktippek utolsó pillanatosoknak

Megjelent: 2012.12.22. 15:31

A karácsony előtti időkben, kétféle ember van a földön. Az “áh, még csak 20-a van, ráérek ajándékot venni”, és az “úristen anyám szomszédjának a műkörmösének még nem vettem semmit, és már csak négy nap van karácsonyig"

A lényeg, hogy szorul a hurok, és ilyenkor hajlamosak vagyunk a beletörődésbe. Újraírni az egy évvel ezelőtti ajándék kártyát, amit anyósunktól kaptunk, és visszaajándékozni neki, vagy megvenni a 32. zokni + ocsmány kardigán + tusfürdő/arcszesz kombót.

blonde-girl-children-portrait-christmas-gift-wallpaper-1920x1080.jpg

Én az ilyen ajándékoknak mindig is ellene voltam. Tudom, a gesztus számít. De a lófaszt. Ha már beültünk a kocsiba és átvágtunk a fél városon valamelyik A-betűs plázába, beverekedtük magunkat a hisztérikus tömegbe és vaskos ezreket költöttünk el ajándékra, akkor gondolkozzunk kicsit, hogy mit érdemes venni. Két csomag ceruzaelemnek több értelme van, mint egy büdös arcszesznek (igen, aki megveszi neked is tudja, hogy büdös, csak leszarja) és egy színben a lakásunkhoz passzoló ducktape is személyesebb ajándék, mint egy vásárlási utalvány. A következőkben megpróbálok rávilágítani a “mit vegyek, hogy jó fej legyek” ajándékokra.

Nem feltétlenül árhatékonyak, de legalább van értelmük. Ha cukik és aranyosak akarunk lenni, főzzünk lekvárt, süssünk mézeskalácsot és vegyünk hozzá tojáslikőrt. Na, ott elismerem, hogy a gesztus érték megvan. De ha idén is kapok egy könyvet a “Hogyan etessünk nádiposzátát aszálykor” címmel, akkor jövőre mindenki kakit kap tőlem az is tuti.

 DSC_0127.jpg

Az idei befutók nálam, a különböző iPhone-ra szerelhető vackok pl.: halszem vagy teleobi (nem hittem benne, hogy van értelmük, amíg fel nem pattintottam egyet az enyémre, és tök mulatságos volt). Millió és egy bódéban lehet őket kapni, és az áruk sem annyira tragikus. Hogy az átlagolvasó is tudja, hogy mit jelent a “nem olyan tragikus“, mondjuk azt, hogy egy H és M kardigán árába kerül. A kesztyűmániásoknak üzenem, hogy kutassanak egy kicsit, és lehet már olyat venni, amivel lehet nyomkodni az okostelefont is.

 rollei_iphone.jpg

post_68110_20111203172815.jpg

A következő ötletem, ha tudjuk, hogy a célpont szeret fotózni, menjünk el a Soós Fotóba, és vegyünk neki egy régi analóg gépet egy tekercs filmmel. Nem, még most sem kellett a régi családi aranyat zaciba adni, hogy ezt megfizessük, ez is meg van egy “tusfürdő+bonbon+giccses izé, amit nem raksz ki sehova” árából.

Ez egy izgalmas és hasznos ajándék, még akkor is, ha az illető addig nem szeretett különösebben fotózni. Az interneten el lehet olvasni, hogy hogy működnek ezek a kelet-német analóg csodák, másrészt pedig a film előhívás előtti pillanatok (első pár körben ne magunk csináljuk, mert ha életünk fotóját akarjuk előhívni és elrontjuk, akkor kicsit durcásak leszünk) isteniek. Mindenképp győződjünk meg róla, hogy a gép nem hibás és használható állapotban van, ha ez megtörtént, indulhat a buli.

 m.jpeg

A listám harmadik helyére csúszott az az iPhone tok, aminek a hátában sörnyitó van. Azért lett csak a harmadik, mert még mindig csak 4-es szériához van, és az 5-el rendelkező tulajok szomjaznak azóta is. Sok mindent nem kell tudni a cuccról. Fekete, király, van benne egy sörnyitó, és ha letöltesz egy tévéirányító alkalmazást, meccs közben meg sem kell mozdulnod.

 Intoxicase-Beer-Bottle-Opener-Case-for-Apple-iPhone.jpg

A következő királyság a leginkább árhatékony dolog, mégpedig a DIY (csináld magad) fotós kellékek, mint például egy Beauty Dish. Az előállítási költsége körülbelül annyi, mint az Interspar-os Anettka életrajznak, és borzalmasan menő. Aki rákapott volna, linkelek egy ehhez jobban értő oldalt. http://www.diyphotography.net/studio-lighting-flash-mounted-homemade-diy-beauty-dish

IMG_2174.jpg          

A listám következő szereplője kizárólag az infantilis örökgyerek rétegnek ajándékozható, de azok mindennél jobban fognak neki örülni. Ez pedig egy tévé távirányító, vagy egy pisztoly, ha nagy western rajongó a delikvens, esetleg egy Harry Potter varázspálca, ha Gyűrűk Ura fan. Suhintassz vagy lőssz, és máris csatornát vált…imádom!

magic-wand-remote-control.jpg

http://vicces-ajandek.arukereso.hu/tv-taviranyito-pisztoly-p106547645/

http://www.pto.hu/post/1/1749 

Amivel tuti biztosra tudunk menni az a fülhallgató, ha 12-35 év közötti az áldozat. Én az új Apple darabokra szavazok, mert elképesztően kényelmesek, jól szólnak, és olcsóbbak, mint versenytársaik (igen, Hölgyeim és Uraim, van olyan dolog a Földön, amiben olcsóbb az Apple). De egy Sennheiser márkájú darabban sem lehet sosem csalódni. Persze, ha mi szeretnék lenni a karácsony királyai, akkor vegyünk fel jelzálogot a kocsinkra, és vegyük meg a lurkónak a Beats by Dr. Dre bármelyik darabját, és tuti 3,5 ponttal menőbb lesz a suliban, mint előtte valaha is volt. (Ez a kamaszok Audi slusszkulcsa.)

 beats-by-dr-dre-207920.jpg

A másik nem annyira új, de egyre divatosabb kütyüm, a szódagép. Már minden formában és színben lehet kapni, vannak hozzá csecse kis flakonok, és otthon lehet csapatni a szódagyártást. Ez mondjuk olyan Zara gyapjú kardigán áron érhető el, de akkor már kapunk flakont, szörpöt, gázt, mindent. 

Ha a kedves rokon is azon az elven van, hogy vizet csak az állatok isznak, akkor tudom ajánlani neki a kulcs és egyéb kereső ajándékokat. Gondolom, nem szorul magyarázatra a gondolatmenetem. (Nincs víz, van pia, van pia, nincs agysejt, nincs agysejt, nincs lakáskulcs, nincs lakáskulcs, nincs pia, nincs pia, van hiszti, vagyis van lakáskulcs, nincs hiszti.) Ez úgy működik, hogy van egy kis matrica vagy bármi, amit rászerelünk arra a tárgyra, aminek folyton lábakél. Továbbá, van egy távirányító amit ráragasztunk a hűtőre/falra/ bármire, megnyomjuk a gombot, majd az elveszett tárgy elkezd sípolni. Fontos, hogy amit fel kell szerelni a hűtőre távirányítót, tényleg szereljük fel, mert egy hűtőt viszonylag macerás elhagyni egy 35 nm-es garzonban, de a távirányítót a második nap elvesztenénk.

kulcskereso2_nagy.jpg

 

Még mesélhetnék vagány ébresztőórákról, vagy DIY cipősdoboz fényképezőről, esetleg dártvéder fürdőköntöséről, de egyrészt adtam már elég ötletet, másrészt ezt mire végig olvassa valaki, már három tárgy a listáról nem lesz kapható. A főszerkesztő úr azt kérte, hogy MILC-ekről meg GoProk-ról írjak, de milyen az év dolgozója, ha nem szófogadatlan. Tudom pontosan, hogy szeptember eleje óta nem lehet normális dolgokat sehol sem kapni. Meg ha már megint anyagi csődbe kényszeríteném a kedves olvasóimat, akkor nem tudnék tiszta lelkiismerettel Boldog Karácsonyt és Kellemes Világvégementes Újévet kívánni.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr264977468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása