Ha ezt Szent-Györgyi Albert tudta volna!

3 jó indok, amiért a C-vitamin elengedhetetlen a bőrödnek

Megjelent: 2019.10.15. 06:30

Ha ezt Szent-Györgyi Albert tudta volna, biztosan máshogy rendelkezik a híres felfedezéséről. A C-vitamin (vagy aszkorbinsav) azon túl, hogy erősíti az immunrendszert és segít leküzdeni a megfázást, kifejezetten jótékony an járul hozzá a fiatal bőr megőrzéséhez. Persze nem elég, ha berohansz a drogériába egy százas csomagért. Ennél sokkal többet kell tenned! 


18115c17-9731-4fcc-b82e-444c6a2f4e73.jpg

 

KOLLAGÉNTERMELÉS

A Kansasi Egyetem professzorai sokat fáradoztak azon, hogy kimutassák, mi a közös a C-vitamin mennyisége és a részben a kollegéntermelés csökkenése miatt bekövetkező porckorongkopás között. A kutatások egyértelműen kimutatták, hogy minél több aszkorbinsav került a páciens szervezetébe, annál kielégítőbb volt a kollegéntermelése. Amikor pedig nem kapott elég vitamint, a kollegéntermelés a minimumra csökkent. De hogy függ ez össze a bőrünk minőségével?

A kollagén elsődleges feladata, hogy a végtag-hajlatainkban lévő porcok mozgását megkönnyítse és megvédje a csontot az elkopástól. Másodlagos küldetése pedig a bőr puhaságának megőrzése. Ha hosszan meg akarod tartani a húszéves simaságot, már a harmincas éveid környékén el kell kezdened feltankolni a raktáraidat! 

 

ANTIOXIDÁNS HATÁS

A szabad gyökök keletkezése és az oxidatív stressz két kifejezés, amit nem akarsz hallani a bőrgyógyászodtól, ugyanis ezek a folyamatok felelősek a bőrödben lévő sejtek haláláért vagy rendellenes működéséért. Legnagyobb szervünk, egyúttal külső védőrétegünk ugyanis komoly megpróbáltatásnak van kitéve, ami már húszéves korodban is problémát okozhat. Némelyik stresszfaktor nehezen kivédhető, mint például a napsugárzás vagy a város pora, némelyik viszont kivédhető. Ilyen például a dohányzás vagy a dohányfüstös környezetben való tartózkodás. Ha nem vigyázunk, zöld utat adunk az említett szabad gyökök keletkezésének, mely a bőrben lévő sejtek állapotának lényeges romlásához vezet: az arcunk fakó, fénytelen, beteges kinézetű lesz és nem mellesleg sokkal gyorsabban is öregszik. 

Az antioxidáns hatás a fent leírt folyamatok ellenszere, amikor is a bőr egy védőréteget képez ezek ellen a külső hatások ellen és semlegesíti a csúnya, gonosz szabad gyököket. A fő katalizátor ebben az esetben az amúgy is immunerősítő C-vitamin, mely meggyorsítja az önvédelmi folyamatot, kitolva az korosodás első jeleinek megjelenését. 

beverage-citrus-close-up-1536869.jpg

 

SEBGYÓGYULÁS

Sokan szenvednek pattanások okozta sebektől főként tinikorban, aztán később az erősebb menstruációk előjeleiként. Nem beszélve a piciny sérülésekről, amiket akár sminkelés, szemöldökszedés vagy balul sikerült bajuszgyanta következtében is összeszedhetünk. A végtagokon szerzett sebesüléseket könnyű elkatakarni, az arcon szerzetteket viszonyt kevésbé, így egyre fontosabbá válik a gyors gyógyulás. Ennek egyik előfeltétele a hegesedés, amiben a sokat emlegetett aszkorbinsav kulcsszerepet játszik. 

Egy egészséges ember szervezetében a sérülések viszonylag hamar hegesednek, de a folyamatot nem árt gyorsítani, hogy a keletkezett rést minél hamarabb el lehessen zárni a baktériumok elől. A C-vitamin rendszeres fogyasztása meg nem oldja, de nagyban meggyorsítja ezt a folyamatot, melynek következtében a heg is hamarabb lekerül majd az adott felületről. 

 

KEDVENC C-VITAMINOS TERMÉKÜNK: EUCERIN HYALURON-FILLER C-VITAMINOS RÁNCTALANÍTÓ ARCÁPOLÓ 

36ebc998-414b-459d-b459-90882bf6ae81.jpeg

Az Eucerin arcápoló terméke mindent tud, amire a C-vitamin képes. Bár elsődleges feladata a szabad gyökök elleni védelem, de használatával a kollagéntermelést és az esetleges mini sebek gyógyulását is elősegíthetjük. A tablettákban található aszkorbinsav hamar kiürül a szervezetből, így mindenképpen szükség van egy olyan termékre is, mely célzottan oda épül be, ahol szükségünk van rá: a szemkörnyéken és az arc vagy a dekoltázs felületén. 

A finom bőrt könnyebb megőrizni, mint visszaszerezni, ezért nagyon fontos, hogy olyan terméket válasszunk, mely  nem tartalmaz allergén anyagokat és hosszan fejti ki a hatását, mint például ez a remek  Hyaluron-Filler C-vitaminos arcápoló.

Borítókép és narancsos kép : Pexels
Eucerines kép: @paonnenoire

#gifted

Szöveg:

web_ala_i_ra_s_brigi.png 

 

 

 

TÜKRÖM, TÜKRÖM, MONDD MEG NÉKEM!

Ásványi smink lengyel módra

Egy igazi szőke igaz története a hajmegújításról

Szép, ami szebbé tesz

 

Kövessetek minket Bloglovin'-on is, hogy ne maradjatok le egyetlen blogbejegyzésről sem! 

  

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: @COLORCAM_WS

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!  

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr2515042098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2019.10.15. 18:32:25

#gifted helyett #reklám a megfelelő címke...

colorcam 2019.10.16. 21:50:49

@Online Távmunkás: #gifted, mert a képen látható Eucerin terméket kaptuk ingyenes tesztelésre, de pénzbeli juttatást a szövegért nem. A leírtak a szerzőnk saját véleményén alapulnak. Fizetett PR cikk esetén az X jelet találod írásaink végén, akárcsak az ismert print felületeken.
süti beállítások módosítása