Samsung F7000 55" Smart 3D Full HD LED TV - Kézzel-lábbal

Megjelent: 2013.07.21. 20:47
Írta: colorcam

Dübörög a nyár, a legtöbb gyártó pihen, a Samsungnál azonban dömping van, sorra jönnek a zsír új készülékek tesztelésre. Nem vagyunk a koreai gyártó felé elkötelezve, sőt egyáltalán semelyik gyártó felé sem. Próbálunk tapasztalati úton véleményt alkotni egy adott termékről, így a F7000-ről is. Kipróbáltuk, nekiestünk, mérlegeltünk. Teszt. 

F7000-2.jpg

A Samsungnak nem titkoltan nagyon megy. Amíg a konkurenseket rendesen megviseli a gazdasági válság, addig a koreaiknál úgy tűnik meg sem érezték ennek hatásait, sőt. Szinte minden téren tarolnak, az S4 fogy mint a cukor, melynek további változatai is jó eséllyel indulnak a vásárlók kegyeiért. Ugyanakkor nincsenek kompatibilitási problémák, minden szépe együtt működik a másik eszközzel (legyen az telefon, fényképező, vagy bármi más). Így lehet a TV smart funkciót leginkább kiaknázni. 

samsung-f7000-front.jpg

Persze ott van kamera, amely gomb nyomásra kifigyel a kávából. Parásabbakat zavarhatja, nem kell szigszalag, nyomd vissza, a plafont nyugodtan lesheti a belügyminisztérium. A hasznosságát tekintve inkább sorolható a parasztvakítás kategóriába. Lehet használni, csak nem fogod. Hangzatosnak tény, hogy nagyon hangzatos. Legyintéssel csatornaváltás, integetéssel TV bekapcsolás stb. Sokat próbálkoztam, de mindig arra jutottam, hogy egyáltalán nem kiforrott még a rendszer (bár a kinectnél működik, ugye). Ugyanis a kamerának nagyon pontosan látnia kell a kezet, hogy valamit kezdeni tudjon vele, de sokszor fel sem ismeri. Este pedig ne is próbálkozzunk, sőt kevéssé megvilágított szobában se.

SamsungF8500camera.jpg

A designnal sosem volt probléma a Samsungnál, mindig pozitív és minőségi munka köszön vissza ránk. Ezúttal is így van, szépen megmunkált téglalap alakú szolid talp és a ráilleszthető 15 Kg-os TV is szép darab (lásd képek). 

Néhány hangzatos kifejezés a gyártó szótárából: 

Micro Dimming

Mega Contrast

Wide Color Enhancer

3D Hyper Real Engine

Na, ilyen szép a kép, 800 hertzen 1920×1080 pixel felbontás mellett.

Természetesen okost TV-ről lévén szó, itt is megtalálható a Samsung smart rendszere, ahova akár magunk is letölthetünk saját alkalmazásokat. Az előre telepítettek közül az Explore 3D nyújthat magasabb fokú élményt, hiszen itt egy  ingyenesen streamelhető kínálatot kapunk. Trailerek, doku filmek, klippek stb. A TV képes magát frissíteni, így a lista folyamatosan bővül. Apropó frissítés. A készülék hátoldalán megtaláljuk az úgynevezett Smart Evolution Kit helyét. Az előbb említett cucc  a készüléket képes felhozni a jövőbeni fejlettségi szintre. A gyakorlatban ez annyit tesz, hogy megveszed a TV-t most 2013-ban és 2014-ben a Smart Kit felhúzza szoftveresen a gépet a jövőbeni állapotra. Plusz 100 pisztolyorrú Mátyásért (az időutazás nem olcsó).

SamsungEvoKitAngle.jpg

connections.jpg

Mi van még? 2 távirányító. Egyik buta, másik smart. Utóbbin tapipad van, simogathatjuk, rajzolhatunk csatornaváltásnál számokat rá, de scrollozhatunk is vele böngészésnél. Sőt mikrofont is építettek bele, de Skypenál nem hallottak semmit ha oda beszéltem.  Ami még fontos, hogy van sok HDMI port (4) és USB is (3). Ami még említésre méltó, hogy a készülékbe két tunert pakoltak, így akár a kép a képben funkciót is használhatjuk, vagy felvehetjük kedvenc műsorunkat, amíg mást nézünk.

Összegezzünk.

Mennyi? 699.900 Ft. 

Mit kapsz érte? Egy bazi nagy és kifejezetten formás TV-t használható funkciókkal, két tunerrel, okos távirányítóval, kiváló képélménnyel, használhatatlan kamerával. 

Megéri? BMW X5, X6, Audi A8, A6 mellé ajánlott. A cabrioba már nem fér bele.

7000.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr935412086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2013.07.24. 10:04:32

Softwaresen = szoftveresen. Így, kisbetűvel.

Egyébként jó összefoglaló, meg is venném szívesen, bár annyira nem vagyok lenyűgözve ezektől a smart cuccoktól. A kézzel irányítás játékon kívül szerintem teljesen értelmetlen.

pudliho 2013.07.24. 11:30:20

hdtvtest.co.uk - F7000
Motion resolution 1080 with [Motion Plus] engaged; 300 otherwise

nem semmi tévé hogy ennyi pénzért csak 300 soros mozgókép felbontást tud a fennmaradó sorok mozgatását meg a marketing osztályra bízzák akik kitalálnak mindenféle hangzatos elnevezéseket hogy aszondja mósün-plássz meg cmr ..stb vicces mérnökök dolgoznak a samunál :-)

sandor26 2013.10.16. 10:56:40

Az pl, hogy milyen a képe, úgy tűnik senkit sem érdekel. Pedig félelmetesen elüt a többitől. Lehet, hogy csak a DEMO filmje volt jobb. Az összes egyéb funkciót dobnám a kukába. Egyáltalán létezik ilyen TV? Mármint nagy és szép képpel csak az alapfunkciókra.
süti beállítások módosítása