Túl az Óperencián és a kommersz gyümölcsleveken, végre született egy olyan márka, amit bármikor szívesen ajánlunk és fogyasztunk. Elég in medias res a kezdés tudom, de végre az egészséges életmód rózsaszín ködjéből megláttam a fényt.
Az egész úgy kezdődött, mint általában mindenkinél, aki végigjárta az élsport-konditerem-leeresztek-újrakezdek négyesét. 16 évesen tesztoszterontól duzzadva úgy éreztem, hogy muszáj valamivel kiegészíteni az étrendemet, valamivel, ami hozzásegít a regenerációhoz, épít és feltölt a mindennapokban. Természetesen laikusként először a táplálékkiegészítők felé terelődött a figyelmem. Akkoriban a legfantáziadúsabb elnevezésű szénhidrát, vitamin és fehérje masszákat öntöttem az arcomba mindenféle rossz érzés nélkül, pedig úgy nézett ki a bicepszem, mint egy teszkós zsömle. Megjártam a purgatóriumot, végigpróbálgattam sok mindent, de húszas éveim vége fele eljutottam oda, hogy lehetőleg kerülni szeretném a színezék- és adalékmentes katyvaszokat. Meg úgy a plakátokon feszítő kommersz táplálékkiegészítőket egyáltalán.
Pár éve úgy robbantak be a hidegen sajtolt gyümölcslevek a piacra, ahogy anno Andy Vajna a film bizniszbe. A távoli nyugaton már régóta kaphatóak helyben vagy akár elvitelre is az általában reggel lepréselt levek, sőt Casey Neistat napi rutinjához is hozzátartozik egy instant frissítő. Nem csoda, hiszen tényleg mindennél finomabbak és egészségesebbek, mindezt úgy, hogy valóban igazi gyümölcs és zöldség hozzáadásával készülnek. Itthon a Juicy van jelenleg monopol helyzetben, de szerencsére nem velük kezdtem és úgy érzem, jól tettem.
A Facebookon akadtam rá a Prés szolid kis oldalára, ahonnan nem vezet út tovább se Rómába, sem egy további webhelyre. Így megkerestem az ötletgazda Annát, aki találkozásunk alkalmával mesélt a cég mozgatórugóiról és motivációjáról is. A gyönyörű a dologban, hogy alapvetően az egész egy kis házi barkáccsal kezdődött, így Anna és barátja kísérletezték ki, hogy mit és hogyan. Egy ideig vegetáriánusként éltek, tehát adott volt, hogy a napi tápanyagbevitelt zöldségből és gyümölcsből oldják meg. Klasszikus, hogy ami finom és jól megy, azt kár abbahagyni. Ráadásul Annáék még szerettek is naphosszat préselni és új ízeket alkotni, így megszületett a Prés.
A legfontosabb, végletekig puffogtatott közhely, hogy szeresd azt, amit csinálsz, a többi jön magától. A Prés ilyen. Semmi sallang, érezni, hogy a gyümölcsök lédúsak és zamatosak és hogy Anna a szívét, lelkét is belepréseli abba a palackba, ami kiérkezik hozzád. Apropó. A cégnek nincsenek fancy bárjai, csak és kizárólag a kiszállítás játszik. Előző nap leadod, hogy mit kérsz és másnap reggel ott van nálad a frissen préselt gyümölcslé. Az ízek magával ragadóak. Az én kedvenceim a cékla-répa-alma és az alma–narancs-gyömbér kombók. Előbbiben az a zseniális, hogy olyan diszkréten bújik meg a cékla íz az alma mögött, hogy csak nagyon gyengéden érezni, ami nálam plusz pont. Utóbbi szimplán nagyon finom. :)
Jelenleg úgy örülök magamnak, mint Lázár János a 27%-os ÁFÁ-nak, mert hosszú keresgélés után találtam egy olyan terméket, ami értéket képvisel, egészséges és hab a tortán, még finom is. A Prés termékeit 200ml-s, 300ml-s és 1 literes kiszerelésben vásárolhatod meg, utóbbit igény esetén ki is szállítják neked. Egészségedre!
Szöveg és képek: M.
ÉS MÉG
BUDAPEST BARISTAS - PIROS PONT AZ ÚJHULLÁMOS FEKETÉNEK
APE REGINA - ALL YOU CAN EAT, CAPISCI?
THAI A VÁROSBAN, THAI MINDENHOL
MACESZ BISTRO - TORRENTE IS IDE JÁR
Kövessetek minket Bloglovin'-on is, hogy ne maradjatok le egyetlen blogbejegyzésről sem!
Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG
Instagram: @COLORCAM_MAGAZINE
Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?
Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!