A jó kislányok ritkán csinálnak történelmet - beszámoló egy igazán Glamour-os estéről

Megjelent: 2016.03.21. 18:10

Ismét díjazták az év leginspirálóbb, legszebb és legtehetségesebb nőit a Glamour Women of The Year gála keretében, ahol idén a csillogás és a divat mellett a környezetvédelem is kiemelt szerepet kapott. Az eseménytől megszokott módon ez évben is voltak különleges húzások, mint például a gyöngy-koktélok és a Greenpeace-es szelfi szoba.

glamour_nyertes.jpeg

A Várkert Bazárt azt hiszem hivatalosan is kinevezhetjük a hazai divatesemények első számú helyszínévé. Gyakorlatilag meg sem kell már nézni, mi szerepel a meghívón és mindig lehet tanakodni, vajon ez alkalommal hogy fogják megoldani a tágas tér kialakítását. Persze egy divatmagazin számára nem kérdés, hogy igyekeznek bevetni a lehető legtöbb kreatív megoldást: játszanak a fényekkel, a kivetítőn látható kreatív elemekkel és a közönség számára fenntartott előtér berendezésével, ami a gálán igazán "galmour-osra" sikeredett. Szinte mindenhol megjelent a magazint fémjelző magenta szín és a hazai tervezők kreációi is feltűntek egy-egy szponzor promócióban hűen a Galmour magyar tervezőket támogató tevékenységéhez, így bárhol belefuthattunk egy Peter Mero vagy egy Dori Tomcsanyi darabba.

 

 

A több hónapja tartó szavazási időszakban is feltűnhetett már, hogy egyre fontosabb és divatosabb kategóriák látnak napvilágot: újdonság volt az év közösségi média sztár kategóriája és végre helyet kaptak a kedvenc helyeinket kialakító lakberendezők és a kiegészítők királynői is az év Galmour-női között. A social media díj tulajdonosa szinte előre borítékolható volt, míg a kiegészítő tervezőknél komolyan lehetett tanakodni, hogy a hihetetlenül népszerű fülbevalókat gyártó Ferencz Vanda vagy az alkalmi és elegáns cipők tapasztalt nagyágyúja, Vágó Réka lesz az, aki hazaviszi az üvegből készült szobrocskát, de az év színésznőjénél és énekesnőjénél is kiélezett volt a verseny. 

30476_vago-reka-ok.jpg

Ahogy már említettük, az idei esemény nem csak a divatról, hanem közvetve a fenntarthatóságról és közvetlenül a környezetvédelemről is szólt, amit az Év Hősnője kategória győztesének kihirdetésével emeltek középpontba. Kaufer Virág, aki korábban modellként tevékenykedett, beszélt a Greenpeace munkájának jelentőségéről és felhívta a figyelmet a divatipar okozta környezetszennyezésre is, amire minden igazi rajongónak is figyelnie kellene; és amelynek jelentőségét igyekeztek elültetni a szelfiket készítő vendégek körében is, akik a szervezet logójával fémjelzett sajtófal előtt is tudtak pózolni. 

kaufer.jpg

Persze a magyar designerek kreációi sem hiányozhattak a gáláról. Az év tervezőjének járó díj az olvasók körében a minőségi és egyedi darabokat gyártó NUBU-nak jutott, de a hírességek, modellek és bloggerek választása szerint egyértelműen Nora Sarman vitte a pálmát, ugyanis az ő ruháiban láthattuk a legtöbb ismert arcot felvonulni a jeles eseményen. A színpadon Szerkes Nórin a Je Suis Belle által tervezett rafinált ruhácskát vehettük szemügyre, míg az új számát először előadó Lola Prieston by Noémi Nagy kreációit viselte a két kategória átadása közti szünetekben. 

galmour1.jpg

Azt gondolom, egy igazán elegáns eseményen vagyunk túl, ahol egy olyan csapat mutatkozott meg, aki mindig képes haladni a korral és akinek fontos, hogy a divat ne csak a csillogásról, hanem a szabadságról és a trendeken keresztüli mondanivalóról is szóljon. 

 

Szöveg: Pozsgai Brigitte

Fotók: Blikk.hu, Glamour Online

 

Női vonalak

RÓZSÁS HANGULATBAN - VÁLOGATÁS KEDVENC RÓZSÁS TERMÉKEINKBŐL

A SZŐKE NŐ TESZTEL - KEVIN MURPHY TERMÉKEK

A MARIE ANNE DESIGN TÁSKÁI

OHMYDOG BOUTIQUE & SPA - AHOL A KUTYÁBÓL NEM LESZ SZALONNA

 

 

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: COLORCAM_MAGAZINE

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr668509632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása