Ape Regina

Olaszország Budapestre költözött

Megjelent: 2017.10.10. 15:18
Írta: colorcam

A háromkerekű Piaggo motorral fémjelzett Ape Regina újra itt van, hogy valami igazán újat mutasson. Ha szerinted is van élet a Laci bá-féle spagetti tortán túl, akkor itt a helyed!

dscf9474.JPG

Tavaly nyáron voltam először az Ape-ben és gyorsan írtam is róla egy cikket. Nagyon szerettem benne egyrészt, hogy olasz, másrészt, hogy 'all you can eat'. Igen utóbbi nem kecsegtet túl sok jóval, főleg, hogy gombamód szaporodnak és tűnnek el a műfajt romba döntő éttermek Budapest szerte mindenhol. Az Ape hamvaiból emelte fel a korlátlan fogyasztás fogalmát és megmutatta, hogy a Trófeán túl is van élet. 

Most viszont egészen más miatt vagyok itt. Azért mert kiteljesedett az A'la carte étlap is, ami egyáltalán nem tűnik rossz húzásnak. Sokszor vagyunk úgy ugyanis, hogy családi és egyéb eseményekkor szívesen mennénk vissza, de nem akarjuk degeszre enni magunkat. Az ételeket és a jól ismert minőséget viszont igényeljük. Na erre lehet jó alternatíva az olasz gyöngyszem, kérdés, hogy hogyan sikerülhet egy ilyen próbálkozás egy teljesen más műfajban mozgó étteremben.

Nézzük csak.

Igazi klasszikussal kezdtem a menüsort. A paradicsomleves baromi egyszerűnek tűnik, de baromi egyszerű elrontani is. A fűszerezés nem volt merész, így pont egyensúlyba került, nem estünk a ló túloldalára és a pestos bagett után is mehettünk randira, annyira nem volt túltolva a fokhagyma.

dscf9417_1.JPG

A házi kakukkfüves briós a fekete áfonyavelő tökéletes kiegészítője a kacsamájnak. Kényeztessünk magunkat, de hagyjunk helyet a következő fogásnak is, mert a java még csak most következik.

dscf9441.JPG

Saláták közül a kedvencem a dehidratált kacsa, amink névválasztását még Bear Grylls is megirigyelné. Azért mi igyunk eleget, nehogy úgy járjunk mint szegény szárnyas, egy fehér bor kellemesen csúszik mellé.

dscf9419.JPG

Személyes kedvencem a Tonno di maialere keresztelt tonhalas szendvicsnek álcázott pulled porkra emlékeztető kreálmány. Ami nem csak, hogy megtéveszti az  embert, de meg is lepi. Nem véletlenül, hiszen sertéshús van beáztatva könnyű mediterrán tonhal szószba és rukkolával, plusz cole slow salátával van tálalva. Ha engem kérdeztek, ez a bingo, a főnyeremény, a mennyország kapuja. 

dscf9447.JPG

A fekete risotto kiérkezésénél már a gyomrom ECO módba kapcsolt, így túl sokat már nem tudtam belőle enni. Kinézetre valahol a kátrány és a pókemberre mászó szimbióta között van, ízre annál különlegesebb. :) Igazi tengeri eledel, királyrákkal, kagylóval és tintahal karikával.

dscf9449.JPG

Bélrendszerünk szerkezetének köszönhetően az édesség egy külön csatornán keresztül jut a gyomorba, így valahogy egy tiramisunak mindig marad ott hely még a legelvetemültebb gasztrotesztek után is. Így volt ez most is, azonban ezúttal nem tira- hanem aperemisu került elém. Utóbbi abban tér el a jól megszokott változattól, hogy a klasszikus babapiskóta+mascarpone krém kombót itt fahéjas szilvaraguval áztatják. Íze a telet, a karácsonyt idézi, így receptre írnám fel a következő hónapokra.

dscf9470.JPG

Az Ape Regina megint tudott valamit mutatni és ez üdvözlendő. Látszik, hogy törekszenek a vendégek elégedettségére, hogy odafigyelnek az igényekre és nem a jóllakatás a cél. Ahogy a bevezetőben is írtam, ha szeretnél egy finomat enni a jól megszokott minőségben, de visszafogottabb mennyiségben és egy kicsit extravagánsabb tálalásban és ízvilágban, akkor a Podmaniczkyn jó helyen jársz.

M.

Hab a tortán:

TOP 5 STREETFOOD HELY

ÁLMAIMBAN AMERIKA VISSZA INTEGET  - BUDAPEST BARBECUE COMPANY

CUPCAKE - KRÉMES VARÁZS A VÁR ALATT

RÉTES ÉTTEREM - BALATONI ÍZEK SALLANGOK NÉLKÜL

SZATMÁRI FERI, AKI DIVATBA HOZTA A FŐZELÉKET

 

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: @COLORCAM_M és @COLORCAM_WS

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr3412942267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása