TOP 5 STREET FOOD HELY, amit nem hagyhatsz ki, ha a városban jársz!

Megjelent: 2017.07.12. 08:00
Írta: colorcam

A street food őrület jó pár éve gyűrűzött be Budapestre és egyből szíven talált minket is. Ki ne szeretné az ízletes olasz tésztákat vagy a fúziós ázsiai konyhát, a texmexről nem is beszélve. Álljon itt egy lista azokról a kissé elfeledett és frissen nyitott helyekről, ahova még biztosan vissza fogsz térni.

dscf7881title.jpg

 

#MEAT & SAUCE

Van-e olyan, aki ne hallott volna a legendás streetfood hazai alapkövét lefektető Meat & Sauceról? A mártott szendvicseiről elhíresült helyről, ahol a nyitást követő években kigyózó sorok álltak, hogy belekóstolhassanak egy falatnyi Amerikába. Nemcsak a törzsvendégeknek, hanem azoknak is a mekkája lesz, akik először kóstolják a fantasztikus kreációkat. A napi kínálattal kiegészült menüsor garantálja a minőségi és friss alapanyagokat, ráadásul a lényeges dolgok mind a szemünk előtt történnek. Ebédszüneten kívül is érdemes benézni és kicsit feldobni az egyhangú burger, pizza, menza vonalat egy finom klasszik, halas, kacsás vagy vega szenyával.

Itt keresd: Nagymező utca 34.

Facebook oldal

 

#BURRITA

A belváros szívében, a Bazilikához közel bújik meg a turisták körében is népszerű texmex vonalat képviselő Burrita. Ha mexikóira vágyunk, mindenképpen nézzünk be, mert mindent megtalálunk a burritótól az enchiládán keresztül a quesadilláig. Salma Hayek sajnos nem áll a pult mögött, de a személyzet kedves és odafigyelő, ami a magyar szakemberhiány közepette külön említésre méltó. Ajánlom, hogy ha délben még nem tequiláznál, guríts le helyette egy friss házi limonádét a legközelebbi kaktusz alatt.

Itt keresd: Október 6. utca 6.

Facebook oldal

 

#aPRESTO

Az a helyzet, hogy nem is olyan rég találtam rá erre a kis olasz gyöngyszemre, pedig az A Presto fogalom a kerületben élők között. Bár valószínűleg elfogult vagyok, az elmúlt évben Olaszországban sem ettem olyan finomat, mint itt az Opera mellett. Általában ebédidőben tömve a hely, de ha van egy kis szerencsénk gondolatban Rómában járhatunk egy kiváló penne arrabiata vagy egy pizza margherita erejéig, ami a letámasztott Vespák mellett még hihető is lesz. Fontos megjegyezni, hogy egy klasszikus ebédre vagy összejövetelekre az olasz konyha minden oldalát felvonultató nagytestvér, az Alessio várja a vendégeket, hasonlóan friss alapanyagokkal és barátságos kiszolgálással.

Itt keresd: Hajós utca 13-15.

Facebook oldal

 

#BAOTIFUL

Óriási meglepetésre az Impostor nappali alteregójában, a Baotifulban nemcsak bulizni lehet, hanem a fúziós ázsiai konyhához is közelebb kerülhetünk. A trash hangulatú "mini Kínában" nagyon jó fejek a tulajok, így szinte mindenbe lehetőségünk nyílt belekostólni egy picit, még a lefinomabb díjnyertes japán viszkikbe és sörökbe is. Az árnyékos belső udvarban autentikusan egy tündéri shiba inu várt minket, aki szigorúan figyelte, hogy mit mondunk az ételekről. A pho nagy szerelem, enyhén, csípősen de annál több betéttel főnyeremény. Egy sörrel és egy korty viszkivel később pedig a Bao tette fel az í-re a pontot, ahol a tészta külön említést érdemel, hiszen általában ezen szoktak elcsúszni  az ázsiai helyek. A Baotifulba még többször visszanézünk, mert folyamatos programokkal és egy latin fúziós kreációval vár vissza minket a kicsit szürreális, de remek hangulatú hely.

Itt keresd: Szabadság tér 17.

Facebook oldal

 

#BPBARBQ

Fitness, kalóriagyilkos napokon messziről kerüld el, mert ha ide betérsz, pár ezer kalória alatt nem úszod meg. A tv-ből is ismerős arc, a Tetovált séf - aka Sera és Urbán Roland tesz róla, hogy olyan BBQ élményben legyen részed, hogy sírva fakadsz. Szmókerben pihenő mennyei húsok, ütős italok, ízorgia. Ennyit ígér a BpBarBq és ezt maradéktalanul teljesíti is. Metallica póló, tetoválás, esetleg egy pimpelt chopper javasolt, de nem kötelező. :) 

Itt keresd: Akácfa utca. 24.

Facebook oldal

 

M.

Fotók: Farkas Marci

BpBARbq fotók: BpBARbq Facebook

 

Az Óperencián túl is van élet!

ÁLMAIMBAN AMERIKA VISSZA INTEGET  - BUDAPEST BARBECUE COMPANY

CUPCAKE - KRÉMES VARÁZS A VÁR ALATT

RÉTES ÉTTEREM - BALATONI ÍZEK SALLANGOK NÉLKÜL

PANCS-ARCOK 2.: SZATMÁRI FERI, AKI DIVATBA HOZTA A FŐZELÉKET

  

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: @COLORCAM_M és @COLORCAM_WS

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr3612655431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.07.12. 20:17:35

Lusta vidékieknek esetleg mindez feldobva egy térképre?
Hadd ne keljen még huszat kattintani hogy tudjam honap melyik lesz közel a pesti célomhoz ...

2017.07.12. 20:20:02

Na, végigkattintgattm. Persze mindegyik a pesti oldalon van, így tárgytalan sajnos :/

Dzsontra Volta 2017.07.12. 22:08:28

Súlyozottan nagyságrendileg, az említett táplálékelőállító helyek, élvezeti sorrendben a felsoroltak listája:
1. BPBARBQ - Kurvajó, csak ajánlani tudom bármikor bárkinek
2. BURRITA - Ha ilyesmire vágyom, akkor nem igazán van konkurencia
3. aPRESTO - Korrekt, bármikor vállalható, hiába nem rajongok a stílusért, előttük le a kalapom
4. A többi valójában kutyaütő, a BAOTIFUL konkrétan nem üti meg a szépemlékű westendes löncshús-burger szintjét sem. A MEAT & SAUCE szerintem eléggé visszataszító, ráadásul nem is finom

Carlino Libre 2017.07.12. 22:39:48

Sajnos a szerzőnek nem nagyon sikerült elhagynia a Belvárost. Nagy kár, mert ezekkel a helyekkel még Budapest viszonylatban is szűk a merítés.

blöff 2017.07.13. 09:34:53

Jaj de trendi! Hashtag és streetfood! Csak ezt a streetfood szót felejtenénk már el! Feltalálták a spanyolviaszt, a régi bisztróvilágból nem utcaikaja, vagy gyorskaja, vagy akármi, hanem streetfood, officefood! Ettől ez már vmi nagyon más, trendi, innovatív! Feltaláltuk, hogy kaját árusítunk az utcán, itt az igazi 21. század, szánalom...

Mentol frász 2017.07.13. 10:14:06

Na igen! Esetleg a legbelvárosabb (direkt írtam így) területen kívül valami???

z0ty 2017.07.13. 13:01:13

Mindig amikor ilyen cikkeket olvasok a street foodról vagy a kézműves cuccokról, az idegpályáimon egy furcsa bizsergő érzés jelenik meg :D A street food klasszikus értelmezése az utcán, kézből, menet közben is elfogyasztható ételekre vonatkozik. Az utcai árusoktól, bódékból, piacokon vásárolt ételeket és italokat egyesítő fogalomba beletartozik a világ összes ilyen típusú fogása. Az utcán vásárolt étel előnye, hogy általában jóval olcsóbb, mint az étteremben kapható fogások, sok esetben a szemünk előtt készül az étel, illetve szinte várakozás nélkül hozzájuthatunk, így a street food nem csak pénzt, hanem időt is spórol számunkra. Ezek után az 5-ből hány helyre illik a street food jelző? :)

active artist 2017.07.14. 00:48:10

@z0ty: igazából mindegyikre :) Az árképzés már más kérdés, de csak példának a bbq ha tényleg minőségit szeretnél enni, jó alapanyagokból mire kiér eléd kis karton tálcán, úgy ahogy van baromi sokba kerül nekik. Ezért árban itthon egy étterem és egy streetfood hely között nem radikális a különbség (persze kérdés, hogy milyen étterem és milyen streetfood).

colorcam 2017.07.14. 00:49:31

@Mentol frász: Lesz lesz, bár sajnos a belvároson kívül vadászni kell a helyeket! :)
süti beállítások módosítása