TOP 5 kutyabarát kávézó Budapesten, ahova minden időben betérhetsz

Megjelent: 2015.06.09. 11:37

Egy álmos reggel legtöbbünk első gondolata egy gőzölgő tejeskávé. Vagy egy cappuccino. Vagy egy espresso. Vagy egy... Tulajdonképpen mindegy is, a lényeg, hogy legyen benne koffein, ami segít, hogy kiaknázzuk a hét adott napjának minden percét.

img_6446-3.JPG

Hétközben lehet, hogy csak egy gyors kapszulás verzióra futja az időnkből, vagy a szerencsésebbeknek pont útba esik kedvenc kávézójuk, ahonnan kezükben elviteles papírpoharat szorongatva rohanhatnak tovább a munkába. A hétvége, egy lopott szabadnap vagy egyszerűen csak egy "átlagos" nyári délután azonban remek apropót kínál arra, hogy hosszabban is elidőzzünk egy-egy napfényes teraszon, ráadásul társaságban. És ki az ember leghűségesebb társa, aki bármikor kapható egy kis sétára? Egy gyors terepszemlét követően ellátogattunk 5 olyan kávézóba, melyek kutyabarát helyként mindig szívesen fogadják kedvenceiteket, függetlenül attól, hogy hétágra süt-e a nap vagy épp nyári vihar tombol. Könnyen lehet, hogy egy idő után már ők követelik újdonsült törzshelyükre a kiruccanást. :)

 

1. STIKA 

Körútunk első állomása a Klauzál tér szomszédságában, a Dob utca - Csányi utca sarkán, egy volt patyolat üzem helyén található STIKA volt. Ide a kertvárosban felnőtt golden retrieverünkkel, Mollyval érkeztünk, aki a belvárosi forgatagtól némileg megszeppenve telepedett le egy magas asztal alá a fekete-fehér kockás padlóra, és bár rögtön friss vízzel kínálták, csak a fotózáskor engedett fel, valószínűleg a tulajdonosok által készíttetett "Dogs are cute! - We love them" táblácskának köszönhetően. Tamáska Mihály és Kiss Henrik számára egyébként már a nyitáskor egyértelmű volt, hogy a hely a négylábúakat is nyitott ajtókkal várja, hiszen mindketten nagy kutyabarátok. A STIKA  igazából több egy szimpla kávézónál, hiszen melegkonyhával is rendelkezik, így akkor is betérhetünk ide, ha a kávé előtt még ennénk is egy jót. Az utcafrontra néző nagy ablakok teszik világossá az egyszerűen, mégis trendin berendezett helyet, mely a közeli romkocsmák lazaságát jóleső eleganciával fűszerezi, így nem véletlenül aposztrofálják magukat gasztrokocsmaként. A minden nap reggel 8:00-tól nyitva tartó kávézóban (este borozóban) egész nap kérhetünk reggelit illetve választhatunk kedvünkre a nemrégiben megújult étlapról salátát, szendvicset vagy főételt. Hétköznapokon 11:30 és 15:00 óra között ebéd menüvel várnak, ha nem vagy olyan éhes, kérhetsz külön is levest vagy főételt, minden esetben többféle lehetőség közül választhatsz. Ráadásul nem csak finom, amit kapsz, de gyönyörűen is van tálalva! Most, hogy itt a jó idő, a teraszon is elszürcsölheted a cappuccinódat, melyet Tamáska Mihály képzett baristaként a legjobb alapanyagokból, a lehető legszebben készít majd el neked.

Cím: 1072 Budapest, Dob utca 46/A

Facebook oldal és Instagram

 

2. ALAP

Az Arany János utcai metrómegállóhoz nagyon közel, azaz még pont nem túl messze a Deák tér nyüzsgésétől várja a két- és négylábúakat a hely tulajdonosa, a Mary PopKidsből is ismert Bártfalvi Sándor, azaz Sanyóca, na meg a főnök, Dagi. Sanyi elmondta, hogy barátnőjével egyszer egy macskás kávézóban jártak, és felvetődött bennük egy erre a mintára épülő mopsz kávézó ötlete. Végül "csak" Dagi maradt a koncepcióban, de a fekete mopsz kutyus azon túl, hogy a kávézó állandó reklámarca, olyan jófejen tűri, ha vadidegenek dögönyözik, hogy nem csoda, hogy van aki direkt az ő kedvéért jár ide. Ez a hely is a letisztult belsőépítészeti vonalat viszi tovább mókás csavarokkal: a nagy faasztalokat papírívek fedik, melyeken az előre kikészített filcekkel kiélheted művészi hajlamaid. Ha visszatérő vendég vagy, még az is lehet, hogy kedvenc széked háttámláján egyszer csak becses neved látod viszont. Szuper lokáció, ha beülnél egy kávéra és egy finom sütire, miközben azért dolgoznál is a laptopodon, de akkor is, ha egyik este házibuli hangulatú partyt csapnál a barátaiddal, de úgy, hogy utána ne neked kelljen otthon takarítani, mert erre is van itt lehetőség. A hely rendszeresen teret ad pop-up store-oknak, kortárs képzőművészeti kiállításoknak és persze saját ALAP-os rendezvényeknek. Ja és amúgy a pincében szabadulós játékon is részt vehetsz...ez komoly! A szomszédos Meataly Hentes & Grillbár jóvoltából már meleg ételt is fogyaszthatsz itt, hamarosan menüvel is készülnek. A teraszon este tízig fröccsözhetsz, miközben garantáltan vidám ebek viháncolnak melletted. 

Cím: 1063 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 35.

Facebook oldal és Instagram

 

3. Kelet Kávézó és Galéria

A budai oldalon, a Gellért tértől néhány lépésre találjuk a Kelet Kávézót, mely hétköznapokon már reggel 7-től várja a minőségi koffeines nedűre áhítozókat. Mi egy tavaszi koradélután látogattunk el ide, és megintcsak Molly kísért minket, aki valószínűleg a tágas térnek köszönhetően ezúttal fesztelen hangulatban, vidáman járkált asztaltól-asztalig, miközben mi az üzletvezetővel, Vörös Henrikkel beszélgettünk. Elmesélte nekünk, hogy bár a kávézót megelőzően a hely egy kínai kifőzdének adott otthont, és az épület hátsó részén a mai napig egy muszlim imaház található, a Kelet-elnevezés mégsem ennek köszönhető. Sokkal inkább a keleti ízek szeretetének, melyekért a kiváló minőségű kávék (Casino Mocca) és forró csokik (Szántó Tibor) mellett szintén érdemes betérni. Bár melegkonyha nincs, amilyen szószokat és szendvicseket ettünk, megbocsáthatónak tartjuk. És hogy ez nem csak egyszerű bók, azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy számos világot látott törzsvendég pont ezen fogások miatt látogat ide. A kávézó egyébként egy tipikusan olyan hely, ahova minden korosztály szívesen tér be: a Bartók Béla útra néző hatalmas ablakok, az alsó szinten klasszikus kávéházi asztalok és székek, kellemes félhomály, körbe-körbe a falakon pedig könyvektől roskadozó polcok. Nem csak itteni időtöltésnek emelhetünk le belőlük egyet, haza is vihetjük magunkkal a kiszemelt kötetet, ha hagyunk itt cserébe egy másikat. A legjobb nemzetközi magazinok legfrissebb számai is rendelkezésre állnak, ha egymagunk múlatnánk az időt. Az emeleten jelenleg ad-hoc művészeti galéria működik. Számomra a felső szint az alsóhoz képest egyelőre jellegtelennek hat, remélhetőleg hamarosan ez a tér is elnyeri végső funkcióját és az ahhoz passzoló enteriőrt.

Cím: 1115 Budapest, Bartók Béla út 29.

Facebook oldal 

 

4. My Little Brew Bar

A Madách téri My Little Melbourne kistestvére szolgált Grecsó Zoli táncművésszel készített interjúnk (cikk ITT) helyszínéül, amelyen Kifli, a celebkutyus is részt vett. Vagyis inkább vígan szaladgált a kellemesen tágas belső térben, míg mi egy gőzölgő tejeskávé felett beszélgettünk. Ahogy a szomszédban, itt is választhatunk, hogy lent vagy a galérián foglalunk helyet. A berendezés minimalista, letisztult, a világos fa burkolatot a kávézáshoz vagy a divathoz  kapcsolódó dekoráció (most például a USE szuperhősös táska kollekciója) és persze a bejárattal szemközt, a galériáról ránk mosolygó "LOVE" felirat teszi otthonossá. Ha épp nem csak beugrunk egy kávéért, hanem beszélgetnénk is, és szeretnénk szellősebben ülni, vagy nagyobb testű négylábú cimboránk, akkor a My Little Brew Bar lesz a jó választás. Brew Bar, mert itt filteres kávé készül (a szomszédban eszpresszó), természetesen kiváló alapanyagok felhasználásával. A Worshop Coffee Co. adja az állandó választékot, melyhez félévente megújuló vendégkávék csatlakoznak. Minden hónap közepén úgynevezett cuppingot tartanak, ahol lehetőségünk nyílik megismerkedni a különböző ízekkel. A baristák a szemünk előtt készítik el a kávé-remekeket, így megfigyelhetjük a különböző kávékészítési eljárásokat is. Egyébként mindent, amit a szomszédban kapni lehet, áthozzák nekünk: legyen szó süteményről, szendvicsről, gyümölcsléről vagy éppen egy presszó kávéról ;) Balázsi Péternek, a My Little tulajdonosának olyannyira szívügye a kávé, hogy barista iskolát is indított, bővebb információt a honlapon találhattok.

Cím: 1075 Budapest, Madách Imre út 3.

www.mylittlemelbourne.hu 

Facebook oldal és Instagram

 

5. Mad Dog Cafe Haus

Szerencsére akkor sem kell lemondanunk a minőségi kávék élvezetéről, ha nem a belvárosban dolgozunk. A Mad Dog Cafe Haus, mely az Árpád híd mellett, a Dunavirág utcában, a nagy irodaházak tőszomszédságában található, kitűnő példája annak, hogy mekkora az igény egy színesen és vidáman berendezett helyre, ahova munka előtt/közben és után leszaladhat az ember. Amellett, hogy végtelenül lelkes barista csapat lesi minden kívánságunk, még egyszerű, de nagyszerű egészséges ételeket (akár menüben is) fogyaszthatunk a talán már unalmas munkahelyi menza kínálata helyett. A plusz, hogy az itt dolgozók nem csak egy betérő vendéget látnak bennünk, hanem nagyon is nyitottak egy kellemes csevelyre, ha idejük engedi. Egyébként Don Cortez és Lucky Cap márkákkal dolgoznak, a belőlük készülő kávé-variációk száma pedig szinte végtelen. Ha például kedvelitek a különféle ízesítéseket, próbáljatok ki egy-egy új ízkombinációt. Én ottjártunkkor banános cappuccinót ittam, mely nem sziruppal, hanem természetes aromával készült, amit parfűmként fújtak az italba. Édes élvezet, ráadásul nullkalóriás! És akkor a négylábúakról még nem is beszéltünk. Merthogy a belső tér telis-tele van különböző méretű és színű plüss egyedekkel, akik a törzsvendégek kedvencei, így természetesen nevük is van. Molly még a kanapéra is felülhetett, így leszögezhetjük, hogy igazán kutyabarát helyről van szó! Ha pedig szívesebben ülnénk a szabad levegőn ebünkkel, akkor ott a napfényes terasz. A Mad Dog hétvégén zárva tart, de hétköznaponként 8:00 és 17:00 óra között, ha az Árpád híd vonzáskörzetében dolgoztok, mindenképp keressétek fel ezt a remek helyet! Kismamák (természetesen van koffeinmentes kávé is) és nagyszülők pedig bátran látogassanak el ide kedvencükkel együtt, biztos hogy kellemes kikapcsolódás várja majd őket!

Cím: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2.

Facebook oldal

 

Farkas Anna

Fotók: COLORCAM - Farkas Márton

 

Méééég kávé:

A Starbuckson túl is van élet

 

Heti ajánló:

Férfi neszeszer másképp - hallottál már a fogtablettáról?

10 világhírű fellépő a legnagyobb nyári fesztiválokon

ESETLEG - a Mama rakta el a befőttet

BMW I3 (REX) teszt - elkerülhetetlen

  

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: COLORCAM_MAGAZINE

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr197469336

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A hűség legyen kölcsönös...! 2017.04.08. 10:18:34

Milyen trendi már egy tősgyökeres városi kutyának besétálni a gazdival egy forró eszpresszóra?! :-OAz asztal mellé heveredve lehet nézegetni a többi szőrmók fejét, kinek hogy jár a nózija, netán még friss vízzel is megkínálnak. A látogatás kész illator...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bafana 2015.06.10. 10:39:25

"A teraszon este tízig fröccsözhetsz, miközben garantáltan vidám ebek viháncolnak melletted. "

Biztos hogy emberbarát is a hely? Van, akinek nem vonzó a kutyákkal együtt enni-inni. Szeretem a kutyákat, állatbarát is vagyok, de azért vannak bizonyos határaim nekem is.
süti beállítások módosítása