A szép, a szebb és a legszebb

Nagy karácsonyi ajándéklista

Megjelent: 2018.12.23. 14:01

Nem tudom, van-e még valaki, aki annyire az utolsó pillanatra hagyja a karácsonyi ajándékok beszerzését, mint én. A most értetlenül a fejüket csóválóknak el kell mondanom, hogy hosszú évek személyes tapasztalata: az ünnep előtti egy-két nap az, amikor a legjobban lehet vásárolni. Eddig mindig kiüldözött a boltokból a lehetetlenül nagy tömeg, mostanra viszont a legtöbben már túl vannak az ajándék-hajszán, és békésen sütik otthon a bejglit. Ha tudjuk, mit akarunk és célirányosan támadunk, seperc alatt a kosarunkban landolhat az, amit eddig valódi harcok árán tudtunk volna csak becserkészni. Ha viszont még nincs meg a nagy ötlet, aggodalomra akkor sincs ok, ugyanis összegyűjtöttem a szívemnek legkedvesebb ünnepi szépségeket, melyek közül Te is kedvedre válogathatsz. Igen, last minute is! ;)


flore_1.jpg

 

A pasik sem mindig nehéz esetek

Sok nő riadtan tekint a kirakatok csillogó kínálatára: magának kapásból tíz dolgot is tudna választani, nade mit kapjon a ház ura / szíve egyetlen szerelme / a tesó? Az alábbi képen csupa olyan dolog szerepel, amivel szerintem nem lőhetsz mellé, nézzük csak!

8f5f7382-f132-49ec-b81a-e55567764c05.JPGAz örök klasszikus, a parfüm: az s.Oliver Black Label for Men illata nagyon jól sikerült, fás-citrusos illat, melynek van egy női párja is - és hát tudjuk, párosan szép az élet! 

soliver.jpg

Egy másik klasszikus, a kávé: valljuk be, a legtöbben függők vagyunk, ha a reggeli kávénkról van szó, és ha egy igazán ízletes és különleges példányra vágyunk (azaz a megajándékozott vágyik természetesen :), akkor mindenképp érdemes kipróbálni a Starbucksnál az 1984 óta évről évre ilyenkor debütáló, egy egyedi receptúra alapján összeállított Christmas Blend-et. Különlegességét azok a szumátriai kávébabok adják, melyek akár 3-5 évig is érlelődnek, mielőtt a más területekről származó babtársaik mellé kerülnek.

flore2.jpg

Köztudott, hogy minden férfihez a hasán át vezet az út. Hát még, ha édességről van szó! Ráadásul nem is akármilyenről: Flore tavaly már városszerte ismertté vált csodás Diótörő-dobozai ha lehet, idén még szebbek lettek, és gyönyörű otthonra találtak a Hattyú utcai édességboltban, a Les Cadeaux de Flore-ban. Belsejüket helyben sütött mézeskalács, sóskaramella-krém, cukros dió, csokis narancs és aranyozott bundájú mogyoró tölti meg, melyeket egy hetyke Diótörő figura őriz.

 

Mamma mia!

Anya csak egy van, és éppen ezért a legszebbet - legjobbat érdemli! Persze ne lepődjünk meg, ha vásárlás közben mi is elcsábulunk...

loccitane.jpgA Vagheggi olasz szépségápolási termékekről továbbra is csak azt tudom mondani, hogy kívül-belül ragyogóak. A fitokozmetikumok hatása már az első használatkor érezhető, a csomagolásuk pedig az olasz dizájn egyik mintapéldánya. A karácsonyi termékcsalád egyik darabja a Positivity Radiance maszk, mely tulajdonképpen egy tápláló szérum és egy krém együttese. Shea vaj, mandulaolaj, E-vitamin és rebarbara kivonat képezi a bázisát. 20 percig kell fent hagyni, és utána örülhetünk az év végi stressz ellenére is kisimult orcánknak.

img_6918.jpgA L'Occitane az előzőhöz hasonlóan szintén egy olyan márka, mely a külcsínnel és belbeccsel egyaránt elvarázsol. Az idei karácsonyi csomagok grafikájának megalkotására a francia Castelbajac divatház kreatívjait kérték fel, melynek eredményeképpen letisztult ás vidám külsőt kaptak a márka bestsellerei. A képen látható csillag alakú fémdoboz például shea vajas termékek mini változatait rejti. 

l_occi.jpg

Természetesen a Kiehl's sem maradhat ki a sorból, ha bőrápolásról van szó. Ősszel debütált legújabb szemkörnyékápolójuk, a Youth Dose Eye Treatment, mely többek között az antioxidáns hatásáról ismert szőlőmag kivonattal csökkenti a szem alatti karikák méretét. Tegye fel a kezét, akinek nincs szüksége egy ilyen kencére decemberben!

A kép közepén egy limitált illat látható az Acqua Coloniától, ez éppen a feketeszedres-csokis változat, a párja vanília-gesztenye aromákat áraszt. Amikor először próbáltam őket, azonnal azt éreztem: ezek az ünnep édes illatai, nagyon megnyugtatóan hatnak a lélekre. 

acqua.jpg

Egy vörös rúzs, egy piros pénztárca, esetleg egy csillogó bross vagy talán egy Thomas Sabo-charm? Mindegyik telitalálat! (A képen szereplő rúzs az Estée Lauder Galactic Gold árnyalata, amely télen és nyáron is hordható, nagyon szép színt ad az ajkaknak. A pénztárca az Answear Medicine termékcsaládjának egyik darabja, a papagájos bross pedig a Van Graaf-ban szerezhető be.) 

img_6919.jpg

 

Sister / BFF-time

Semmiképp se feledkezz meg a hugiról/nővérkédről, hiszen ő legalább annyi figyelmet érdemel, mint családod egyéb tagjai, hiszen egész évben elvisel! A (félig) viccet félretéve, íme néhány ajándékötlet neki ééés...a barátnőidnek, akik nagy kincsek, éppen ezért kincseket érdemelnek :) Lehet, hogy már csak a két ünnep közt tudtok összehozni egy csajos csevelyt, de biztos vagyok benne, hogy akkor is éppúgy fognak örülni egy kis kedvességnek, mintha Szenteste előtt kapták volna kézhez a nekik szánt ajándékot. (Nem mellesleg így még nyertél egy-két plusz napot, hogy kitalálj és beszerezz valamit, ami igazán nekik szól.)

dddc60de-c9f6-4770-8b4d-6d07d095d23f-1.jpg

Színek és csillámok: egy hasznos sminkterméknek biztosan örülni fog a testvéred, sőt szerintünk akkor is boldog lesz, ha épp nem kihagyhattalan darabról van szó. A Inglot rúzsai mind színekben, mind textúrában egyszerűen fantasztikusak, a balerina kollekció nude árnyalatai például finom eleganciát sugallnak. 

img_6930.PNG Nyugodtan ötvözheted őket glitteres termékekekkel, én a szemhéjpúdert a HM-ből (nagyon jó minőség!) illetve az Isadorától, a szempillaspirált a L'Oréaltól, a highlightert pedig a Lush-tól választottam. Utóbbi szilárd alapozója is érdekes darab, érdemes rá egy pillantást vetnetek a webshopban! 

img_6929.jpg

A The Body Shop karácsonyi illatai közül a Berry Bon Bon kollekció tagjai sorakoznak a képen: bármelyiket is válaszd, édes élvezet jár velük. A márka alapelveihez hűen kizárólag állatkísérlet-mentes kozmetikumokról van szó, így még a nyuszikat is véded! 

img_6931.jpg

Fehérnemű-szett, persze nem a vörös-dögös, azt majd a pasija megveszi a tesódnak, de egy szuper-kényelmes, mégis trendi Sloggi páros garantált sikert arat majd!

yves.jpgHa parfümöt vennél, akkor szaladj be az Yves Rocherbe, a Oui a L'Amour nagyon kedves, rózsás, nem tolakodó illat, a hétköznapokon is bátran használható

Upsz, vissza a Lushba, a karácsonyi csomagokat jól megnézted? Fürdőgolyók, masszírozótömbök és az örök kedvenc, vattacukor illatú Snow Fairy illatú finomságok várják, hogy mások is beléjük szeressenek!

lush_2.jpg

Ha tél, akkor sapka sál, de ne legyen unalmas, jó? A Van Graaf-nál, a Marie Lund kollekciójában találod a sapit, ami átlagosnak egyáltalán nem mondható. 

sapi.jpg

Mi kell még a hidegben? Ajakápoló (Magister Products, isteni trópusi gyümölcs illattal, azaz vissza a nyárba! illetve az Oriflame klasszikus univerzális balzsama), tea (Bazsalikomos Kert) és méz (Délity Méz, ez épp gesztenye-virágból)

photo.jpgHa az  előbb beszaladtál az Yves Rocherbe, hogy a húgodnak parfümöt vásárolj, akkor vess egy pillantást a karácsonyi limitált készletre is: idén a piros alma, vanília és tea az illatjegyek, melyek köré a tusfürdők, testápolók, testkrémek és még megannyi jóság kapcsolódik.

yves_1.jpg

A karácsonyi illatok természetesen az Oriflame-nél is elmaradhatatlanok: a fahéjas-almás kézkrém a kedvencem a szezonban. A hópehely alakú szappan pedig tökéletes darab, ha egy kicsiny kedvességet ajándékoznál. Szintén az Oriflame-től rendelhetőek az arany csillámos sminkecsetek, melyek egész évben jól jönnek majd.

oriflame.jpg

A német Dresdner Essenz termékei a Müllerben kaphatóak, akkor fedeztem fel magamnak a márkát, amikor szulfát-mentes összetevőjű habfürdőt kerestem, és ez ugye nem könnyű feladat. A szilárd fürdősóik és fürdőgolyóik is remekek, köztük ez, a mézeskalács alakú is, mely egész biztosan mindenki arcáramosolyt csal.

dresdner.jpg

 

Szöveg és képek: 

web_ala_i_ra_s_panni_1.png

 

AMI SZÉP, AZ SZÉP!

Adventezz külföldön! - 5 desztináció, amit kocsival is könnyen célba vehetsz

Szépülj a növények tudásával! - A Vagheggi márkáról

Nem vörös rúzs, mégis francia - francia/franciás szépségápolási termékek

 

Kövessetek minket Bloglovin'-on is, hogy ne maradjatok le egyetlen blogbejegyzésről sem! 

  

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: @COLORCAM_WS

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra! 

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr3214508484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása