MyTokió éjszaka – Vallomások a japán fővárosról 5. rész

Megjelent: 2016.05.11. 01:26
Írta: colorcam

Szóval bejártunk három szórakozóhelyet, kitáncoltuk magunkat, vegyültünk, csodálkoztunk és imádtuk az egészet. De azért nem lett volna teljes a kép, ha nem játsszuk meg szerencsénket Tokió leghíresebb alkoholban úszó utcácskáiban. Na, ez egy olyan élmény, hogy ilyen nincs még egy. Pedig budapesti, egyáltalán magyar fiatalként én is jó kapcsolatot ápolok az éjszakai élettel. Erre az új élményre pedig előszeretettel koccintottunk barátnőmmel több helyen, többször, több mindennel.

robotrestaurantgirls.jpg

A Golden Gai negyedben húzódó titokzatos ösvények teljes hosszukban apró kocsmákkal vannak meghintve, amiknek 2 embertől 5 emberig terjed a befogadóképessége. Ez persze nem jelenti azt, hogy ha nyolc japán be akar ülni melléd dumálni, akkor nem fogja pontosan ezt tenni. Általában van egy beugró (1000-1500 JPY – 2500-3000 Ft), és utána egységáron öntheted magadba az összes előtted sorakozó alkoholcsoda bármelyikét. Ráadásul alacsony egységáron. Szóval: van három polcnyi alkohol, egy végtelenül kedves és mosolygós pincér, aki elolvad a gyönyörtől, hogy ott vagy, sok mogyoró, 5 szék és egy WC. És némi japán, ha épp úgy alakul. Ennyi. Mondjuk, kell több? Nem. Az csak a pont az i-n, amikor Rubik-kocka hever a bárpulton, és a bartender nemhogy az ’Egészségedre’ kifejezést ismeri, de a magyar történelmet is. Plusz mindehhez bűvész, és a Dunhill cigiddel olyan trükköket csinál, amit nem hiszel el.

Ezekben a kis kuckókban általában a kocsma fölött húzódik a lakás is, ahova a napfény elől visszahúzódnak a tulajok. Épp ezért érzi azt az ember, amikor belép, hogy hazaért.img_2544.jpg

A Golden Gai környéke az egyedüli hely egyébként – legalábbis a mi tapasztalatunk szerint - ahol jelentős számú, más etnikumú emberrel is találkozol. Rengeteg a fekete bőrű, akik csillogó fogsorukat kivillanta uralják a terepet, hibátlan angolsággal (nyilván) próbálnak beinvitálni téged a helyre, ahova te (nyilván) egyáltalán nem akarsz bemenni. Bár nem agresszívek, nem ritka, hogy beléd karolnak, követnek, sőt – előfordul, hogy egy másik kolléga hirtelen előbukkan a semmiből veled szemben. Így se hátra, se előre. Határozottnak kell lenni és kész. Balra cselezni, jobbra menni. És elveszni a félhomályban. Mert itt az is van bőven.

Bár sokszor éreztem odakint, hogy a ragyogás és a cukiság áradata már-már fullasztó lehet, soha semmi nem taglózott le annyira, mint a Robot Show. Három emelet mélyen, egy ablaktalan helyiségben, teljes sötétségben, másik száz ember társaságában. Amikor elindul a műsor, szinte megmozdul a föld: villannak a fények, lüktet a basszus, remeg az egész tested. Mindehhez pedig hozzá jön az a műfajkavalkád, amit semmilyen logikai ívre nem lehet – bár nem is kell - felfűzni. A jó és a rossz örök harca egy robotsárkány és egy fekete kobraszörny között (miközben hátukon Sailor Moonos szettbe öltözött hősnők sikoltoznak), majd elindul Michael Jacksontól aThriller, hogy végül helyet kapjanak a Moulin Rouge vadító ruhakölteményeit megszégyenítő viseletben csillogó-villogó kánkános lányok. Érthetetlen és egyben lenyűgöző.

 

 

A közönség minden tagja kap egy fényrudat, amit lóbál a műsor közben. Te is lóbálsz. Nem lóbálhatsz. Lóbálsz. Csak mert időnként belesikítanak a sötétbe, hogy csináld. És inkább csinálod. A japánok nagyon szeretik a fényrudakat. Ez azonnal egyértelművé vált. Minden helyzetben, amikor úgy érzik, a pillanatból még hiányzik valami, akkor kapsz egy fényrudat. Ennyi. A végén nem az, hogy megszokod, függővé válsz tőle.

 

 

Csak úgy, mint sok minden mástól is ebben a magával ragadó városban, ahol a kontrasztok egymás mellett és egymásból léteznek, mint egy szerelmespár. És az utolsó centiméter is azért lüktet a központi negyedekben, hogy a te figyelmedet elkapja.

Épp ezért dobban olyan mélyet az a váratlan nyugalom a szívedben, amikor a shinkansen elsuhan veled a misztikus Kyotóba, hangtalanul, modernül és kényelmesen – egészen pontosan úgy, mint az a néhány andalító pillanat, amikor álomba zuhansz.

Ezzel az álommal folytatom majd.

 

Szöveg és videók: 

15970432_10208611989489182_836900280_n.png

Borítókép: tokyonightowl.com

 

 

Így kezdődött minden:

MYTOKIÓ ÉJSZAKA - VALLOMÁSOK A JAPÁN FŐVÁROSRÓL 4. RÉSZ

MYTOKIÓ - VALLOMÁSOK A JAPÁN FŐVÁROSRÓL, 1. RÉSZ

MYTOKIÓ - VALLOMÁSOK A JAPÁN FŐVÁROSRÓL, 2. RÉSZ

MYTOKIÓ - VALLOMÁSOK A JAPÁN FŐVÁROSRÓL, 3. RÉSZ - DIVAT

 

Japán MÉG!

HA FIZETSZ, AZ NEM MEGCSALÁS - SZEXIPAR JAPÁNBAN

TOKIÓ - ELLENTÉTEK VÁROSA

FELFALJUK ÁZSIÁT 3. - KANPAI IZAKAYA JAPÁN BISZTRÓ

FELFALJUK ÁZSIÁT 5. - FUJI JAPÁN ÉTTEREM

FELFALJUK ÁZSIÁT 6. - BAMBUSZLIGET JAPÁN ÉTTEREM

 

Kövessetek minket Bloglovin'-on is, hogy ne maradjatok le egyetlen blogbejegyzésről sem! 

  

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: @COLORCAM_M és @COLORCAM_WS

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr598688150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása