Ellenképek vonzásában

Megjelent: 2015.01.12. 14:02

A Szürke Alak a kávéját kortyolgatta, miközben a Szobanövény merésznek cseppet sem mondható, kíváncsi pillantásokkal kereste a körút poros aszfaltfoltjából előbukó fehér lovagot. Az előtérben a Tarisznya-Rák minden selymességét latba vetve próbált hatni a Nagyvilági Nőre, akinek a sarka végig készült szántani az átlagos karakterekből állított parketta szigorú vonalán... 

voguerussia_apr2012_magdalenafrackowiak_claudiaknoepfulandstefanindlekofer_2.jpg

Mindenki mást gondol a többi szereplőről. A biztosítékot azonban első körben a legharsányabb személyiség fogja kiverni, vagyis a Nagyvilági Nő. A Szobanövény már akkor megorrolt rá, amikor a randiról 20 percet késve, éppen azon a ponton sikerült elnyomnia a csikket, ahova ő a mesebeli királyfit képzelte, aki képes megfelelni a valójában hatalmas elvárásainak. A Tarisznya-Rák azt gondolja, hogy a lány épp eléggé butácska ahhoz, hogy kevés tudományával fölé kerekedjen a rajta pimaszul elhatalmasodó női bájaknak. A szerény Szürke Alak komikus jelenségnek tartja a fiatal hölgyet, így miután kizökkentették, megenged egy kedves mosolyt. A Nagyvilági Nőt még meg se kérdeztük, de a pultos asszony már tartogat egy káromkodást. 

Valójában mindenki magáról gondol valamit. Vagyis, miközben a többieket kategorizálja, saját maga köré épít egy színteret, ahol a helyszínen lévő alakokat számára szimpatikus vagy épp idegesítő tulajdonságokkal ruházza fel. Az egész egy előadás, aminek mind a nézői: az elkapott beszélgetésekből, gesztusokból próbálják meg kitalálni egymás múltját és a behatárolt térben zajló szituációk végkimenetelét. Az általuk olvasott, hallott, látott dolgokból, a másik felek mozdulataiból és öltözködéséből nemcsak, hogy megpróbálnak rájönni a karakterek vonásaira, hanem egészen biztosak azok lelki felépítésében. Különbözőek és különbözően is gondolkoznak. 

malena-behindthescenes_005.jpg
A Nagyvilági Nő szemében a Szobanövény azt a jelenséget fogja szimbolizálni, ami miatt ő sokszor egyedül marad: az egyszerűséget. Míg a Szobanövény sosem fog arra rájönni, hogy nagyon keveset tesz azért, hogy belseje külsővé váljon, ezért kénytelen a kivárás technikáját alkalmazni. Többnyire sikeresen. A Tarisznya-Rák jól vigyáz, milyen tudománnyal vág fel a vélhetően oktondi köznép előtt, ugyanis a Szürke Alak valószínűleg tanár, vagy valami hasonló, tudós ember. A Szürke Alak persze ettől még lehet egy teljesen egyszerű, hétköznapi, kultúra kedvelő apa, aki világ életében kívül maradt az izgalmakon, amit nagyon ritkán, de mégis bán. 

geek4.jpg

Ők pedig nem csak ebben a teázóban találkoznak. Az élet számtalanszor egymás köré sodorja őket, és ők minden egyes szituációban máshogy fogják látni egymást, ahogy máshogy fogják látni saját magukat is. A Szobanövény vagy boldog családanya, vagy megkeseredett némber lesz - ahogy a Nagyvilági Nő vagy sikeres üzletasszony vagy költekező, megunt feleség. Ez az üzletasszony pedig rá fog jönni, hogy jobb néha a közelben egy megbízható Szürke Alak. A Tarisznya-Rák vagy lejjebb ad, vagy élete végéig tizedelni fogja a diákokat. Az esélyek ugyanazok, végül úgyis ők fogják megalkotni a saját szerepüket és a színterüket maguk körül...  

 

Pozsgai Brigitte

 

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: COLORCAM_MAGAZINE

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr477054797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása