Itt jövőre is sátrat vernénk - Campus Fesztivál benyomások

Megjelent: 2015.07.24. 23:53

Az úgy történt, hogy valaki helyére beugorva, last minute indultam el az idei, negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Campus Fesztivál második, csütörtöki napjára, azaz estéjére. Bár kicsit fárasztó volt munka után autóba pattanni és leutazni Debrecenbe, az időjárás sem sok jóval kecsegtetett, mégis azt mondhatom: idei legjobb fesztiválélményemmé vált az ott töltött pár óra, a "legátjövősebb" koncert-emlékemim között pedig jelenleg dobogós helyet foglal el az a Quimby és Caro Emerald performansz, melynek fül- és szemtanúja lehettem a lelkesen tomboló tömegben.

img_7120.JPG

Hazafelé azon gondolkoztam, hogy minek köszönhető az, hogy a Campus más tudott lenni számomra, mint a többi végigbulizott feszt, és a következőkre jutottam. Egyrészt még nem annyira felkapott, mint egy VOLT vagy egy Balaton Sound, és ennek köszönhetően aztán valamelyest kevesebben is vannak, ami nagy előnyére válik. Ugyanolyan neves fellépőket hoz, mint más hasonló rendezvények, itt azonban még pont jó az embermennyiség, nem nyomasztó a tömeg, ha kedved tartja, még táncra is perdülhetsz, ahogy ezt több pár is tette például Caro Emerald zenéjére. Ja igen, az emberek: persze itt is szembejön veled egy-két klasszikus fesztivál-arc, de alapvetően tök sok a jó fej ember, ráadásul a koncerteken minden korosztály képviseltette magát, a 16 éves tini és a 60 éves nagypapa egymás mellett állt az első sorban és csápolt Kiss Tibiékre. Szerintem ez menő, főleg, hogy Debrecen konzervatív és kevésbé nyitott város hírében állt, szerencsére az itt bulizó és dolgozó emberek ezt megcáfolták. Nekem hatékonynak tűnt a beléptetés, az infók elhelyezése és úgy egészében a vendégek fogadása. Talán a színpadok közti utakat ügyesebben kialakíthatták volna, mert egy-egy koncert végeztével hirtelen hatalmasra dagadt a tömeg, és nagy volt a tolongás, mondjuk ez is hozzátratozik a fesztivál-feelinghez: mennyivel könnyebb így új ismeretségekre szert tenni ugyebár :) A Campus további nagy előnye, hogy mivel a város fás-parkos Nagyerdő negyedében tartják, a hőségben a lombkoronák árnyékába húzódhatunk, és hozzávetőlegesen sokkal kisebb az a pormennyiség, ami a 30-40 C fokban ránk tapad, mint máshol.

A zenei fesztiválok trendi vendéglátó egységei (DiVino, Butiq Bar) mellett kitelepültek a helyiek is, mint például egy jó kis Debreceniző. Távozáskor két Riska-bociba is belebotlottam, akik bár a hőguta szélén jártak plüss jelmezükben, lelekesen osztogatták a jegeskávét vagy a tutti-fruttis tejet. Ez utóbbit nem mertem megkóstolni, lehet nem vagyok benne a marketingesek által kijelölt célcsoportban...
img_6946_2.JPG

De essék szó a koncertekről is. Az idei fellépők a legkülönfélébb műfajok képviselői,  Wilkinson, a Tankcsapda vagy Kis Grófo, Fábián Juli, Majka és a Wellhello, Rúzsa Magdi vagy a Halott Pénz, szóval ha valaki akarja, biztosan megtalálja a kedvére való színpadot/sátrat. Mivel én csak egy néhány órás gyorsvizitet tartottam, lehorgonyoztam a Nagyszínpad előtt. Egy Budapest Parkos koncert mellett így lett életem második legjobb Quimby-koncertje a debreceni, állíthatom, a második sorból hallgatva a számokat még azt is elkapja a Kiss Tibi-láz, aki esetleg már unja a témát. 

 

A csaknem két órás Quimby tombolás után fél órával lépett színpadra a holland Caro Emerald, aki több okból is levett minket a lábunkról. Egy nő, aki a második számnál leveszi a magassarkút és mezítláb énekel tovább-like! Aki telt, de nőies idomokkal van megáldva és jól áll neki - like! Na meg az is egy nagy lájk, hogy már az első szám alatt elkezdett táncolni a közönség nagy része, és ezt abba sem hagyta a koncert végéig. Jöttek a méltán híres slágerek, mint a Back it Up vagy a That Man, dalfeldolgozások, és a publikum énekeltetése. Még ez utóbbi sem hatott mesterkéltnek. Szerettük nagyon, és a két órás koncert után a hazafelé vezető úton is végig őt hallgattuk a kocsiban.

 

Szóval nagyon jó volt Debrecenben, Campus csak így tovább!

 

Farkas Anna

 

Minden, ami fesztivál, itt is:

A legmenőbb fesztivál szettek fiúknak és lányoknak

Fesztiválok július végén, amiket még simén elcsíphetsz, ha sietsz

Objektív kiskáté fesztiválozóknak

Gyorsan fesztiválosat - Rita Ora X RIMMEL termékteszt

 

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: COLORCAM_MAGAZINE

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr747651802

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Miért vannak biztonságiak a nagy rendezvényeken? 2015.07.26. 11:12:07

A nagy rendezvények vendégei gyakran panaszkodnak a biztonságiak udvariatlansága, sőt esetenként agresszivitása miatt is. Sokan értetlenkednek, vagy akár   bosszúsan reagálnak a "security staff" tevékenysége kapcsán.  A területek lezárása   kordonokkal...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spinks 2015.07.26. 16:37:38

En csak annyit említenék meg, hogy az 1000 ft- os 4cl es( max 3 cl) tomeny alkohol miért nem lehet hűteni sehol? Szándék sincs rá. .. Ez szimpla pénzlehùzás. Semmi köze a vendéglátáshoz.
süti beállítások módosítása