Zenei hullámok a Bánki tó vizén

Megjelent: 2015.07.02. 12:58
Írta: colorcam

Június utolsó hétvégéje már évek óta fix program naptárunkban. Idén a péntek és a szombat estét töltöttük a Bánki tó partján a Louis Amstrong Jazzfesztiválon. Mindkét nap belehúztunk az éjszakába, és mivel kicsit hűvös volt, ezért lelkünket zenével, testünket pedig cseresznyefánk utolsó lehelletéből készült cseppekkel melegítettük.

bank2.jpg

Az évről évre népszerűbb zenei fesztivál idei nyitányaként péntek este a Benkó Dixiland Band lépett a tó vízi színpadára. Hozták a megszokott színvonalat, de mi nagyon hiányoltuk a régi csapattagokat. Az est második felében játszó kiváló amerikai zenészek frenetikus sikert arattak. Különösen Scott Hamilton szaxofon játéka nyűgözte le a nagyérdeműt. A mellettem ülő nézőtárs arra vetemedett, hogy hangos bekiabálásokkal buzdítsa a szaxist: „ne menj le, játssz még!!!” Megjegyzem, hogy a bekiabáló úr 50 évvel ezelőtt, tehát 1965-ben ott ült a Népstadionban is, amikor Louis Amstrong lépett fel zenekarával.

bank3.jpg

A szombati műsort egy erre az alkalomra összeállt formáció kezdte, melyben olyan jeles zenészek örömzenéltek, mint a Kőszegi Trió, Szakcsi Lakatos Béla, Berkes Balázs, GYUFI és Deseő CsabaA hangulat és a jókedv fokozódott, amikor Csík Gusztáv zenekara és vendégei folytatták a muzsikálást, Berki Tamás adta hozzá egyedi stílusú hangját és humorát. A zenei csemegékben bővelkedő fellépők sorát a Budapest Jazz Orchestra zárta, vendégük Ken Peplowski klarinétos volt.

 

 

A két napban többször fellépett Joan Faulkner énekesnő, aki Csík Gusztáv párja. A színpad előtt táncoltak kicsik és nagyok, Joe bácsi pedig mosolyogva tekintett le ránk égi zenekarából.

A törzsközönség már foglalja a 2016-os fesztivál idejére szóló szálláshelyeket, siessetek, nehogy lemaradjatok!

 

További információ a rendezvényről: www.jazzfesztival.hu vagy Facebook

 

Ági

 

Tornateremből a fesztiváltérképre - Interjú a VOLT, a Balaton Sound és a STRAND Fesztivál alapítóival

A legmenőbb fesztivál szettek fiúknak és lányoknak

10 világhírű fellépő a legjobb nyári fesztiválokon

 

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: COLORCAM_MAGAZINE

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr237588176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása