Hollywoodi rekordok és érdekességek

Megjelent: 2015.06.27. 15:28

Ha rekordokról beszélünk, természetesen a filmes világ sem maradhat ki, hisz rengeteg olyan adattal tudnak szolgálni, melyek akár a Guinness-rekordok közé is be tudnak kerülni. Természetesen itt nem célzottan erre készülnek, de egy-egy monumentális filmalkotásnál valóban megjelennek olyan dolgok, amik ámulatra adnak okot. Lássunk hát akkor néhány rekordot és különlegességet!

timon-pumba.jpg

 

1. Charlie és a csokigyár

Aki csokiimádó, az valószínűleg gyermeki izgalommal merült el Tim Burton fantasztikus alkotásában, s ő maga is reménykedett abban, hogy ellátogathat Johnny Depp vezetésével ebbe a különleges gyárba. A film nagyrészében animációkat használtak a készítők, azonban a mókusos jelenetnél egészen pontosan 40 betanított állatot láthatunk a képernyőn. Nem csalás, nem ámítás: ezek a cukiságok mindent maguktól csináltak végig!

 

 

2. Az oroszlánkirály

Ez inkább érdekességnek számít, sem mint rekordnak: a Disney filmek történetében Pumba volt az első, aki a filmvásznon szellentett. Hiába, Timon is jól énekli: „Ő kicsi kora óta büdös, mint a görény, a szagától elszédül mind, aki él...”

timon-pumba.jpg

 

3. A Gyűrűk Ura

Egy igazi monumentális filmtörténeti alkotásról beszélhetünk. Már a forgatási idő is eleve hét éven keresztül zajlott, s bő egy éves munkálatok előzték meg a kezdeti időszakot, hisz a helyszínválasztások után fel is kellett építeni a képzeletbeli helyeket, de a ruhákat, maszkokat is meg kellett tervezni. Guinness-rekorddal is büszkélkedhetnek: összesen 60 ezer műlábat használtak el a forgatásokon. Oscar-díjak tekintetében is Peter Jackson rendezése tartja az abszolút csúcsot: A király visszatér 2003-ban mind a 11 jelölését díjra váltotta.

2003_the_lord_of_the_rings_the_return_of_the_king_135.jpg

 

4. Walt Disney

A jó öreg Waltnak igen sokat köszönhetünk: nélküle nem lenne Miki egér, de Hófehérkét sem így ismernénk, mint ahogy ő megalkotta. Élete során ő kapta a legtöbb Oscar-díjat: 59 alkalommal jelölték, melyből 26 alkalommal állhatott fel kezében a díjjal a pódiumra. Az egyik ilyen eset igen rendhagyó volt: 1939-ben a Hófehérke és a hét törpéért egy nagy és hét kisebb Oscart vehetett át.

5. Star Wars

Ha már szóba kerültek a nagy alkotások, természetesen a Star Wars történetek mellett sem mehetünk el, s részben kapcsolódik az előző poszthoz is, hisz Az ébredő erőt már a Disney Stúdió jegyzi. Immár hivatalos Guinness-rekorddá vált, hogy a film második előzetesét nézték meg a legtöbben 24 óra alatt a youtube-on; ez konkrétan 30,65 millió megtekintést jelent.

Ezen kívül egy másik rekordot is magáénak tudhat Lucas alkotása: ez minden idők legsikeresebb filmes franchise-a – 2012-ben 19,51 milliárd angol fontra becsülték az értékét. Az erő ezek alapján biztosan velük van!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr107578230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása