Samsung Galaxy Gear 2 - Michael Knight 2.0

Megjelent: 2014.08.01. 00:53
Írta: colorcam

Még sosem próbáltam ilyen kütyüt és meg kell valljam az első pár napban nagyon sokat hozzátett élményben az amúgy sok meglepetést nem tartogató Galaxy S5-höz. Vegytiszta Knight Rider feeling. 

Untitled-2.jpg

Az anyaghasználat kiváló, divatos és hordani is nagyon kényelmes volt. A kijelző 1,63 hüvelykes képátlójú, 320 x 320 pixeles felbontású Super AMOLED panel, ami gyönyörű képet ad. Az óra alján található a töltő, a pulzusszám mérő, elől pedig a 2 megapixeles, autófókuszos kamera kapott helyett, ami közepesen jó képet csinál, bár a teszt időszak alatt nem igazán volt ingerem fényképezni vele.

A Gear 2 egy jól eltalált okosóra, hiszen gyakorlatilag minden olyan funkciót ellát, amit egy efféle kiegészítőtől elvárhatunk. A rendszer gyors, megbízható, nagyon sok funkció elérhető offline módban is. Az órát nyugodtan használhatjuk magában is, de a 4 GB-os belső tárhelyre akár felmásolhatjuk például kedvenc zenéinket, amiket aztán Bluetooth füles segítségével hallgathatunk, az S5-öt pedig, mondjuk futás közben, akár otthon is hagyhatjuk (otthon is kell hagyni a mérete miatt). A rendszerchip nagyon erős, az óra meghajtásáért egy 1GHz dual-core processzor és az 512MB memória felel.

Az óra kijelzője energiatakarékossági okokból alapvetően ki van kapcsolva, felébreszteni pedig két módon lehet: vagy megnyomjuk a kijelző alatti gombot, vagy magunk felé fordítjuk. Utóbbi, ha nem is 100 százalékos, de nagyon jó hatékonysággal működik, a mozdulatot a giroszenzor érzékeli. Bejövő híváskor képes rezegni vagy csörögni, beszélgetni pedig igazi Májkül Nájt módra lehet az órán keresztül is, de természetesen azonnal át is tudjuk kapcsolni a telóra. Az előbbi funkció leginkább a lakásban, vagy vezetés közben lehet nagyon hasznos, az utcán elég halk. A kis jelző ellenére az smseket, emaileket elég jól lehet olvasni, ami különösen jól jött a heti megbeszélések alatt.

Samsung-Gear-2-Specifications.jpg

Az egyik fontos előrelépés még az elődjéhez képest, hogy az infra segítségével távirányíthatjuk a tévénket, valamint, hogy a hozzá tartozó S5-höz hasonlóan a Gear család tokozása por- és vízálló (IP67). Fél órát bír, félméteres vízben. Elvileg. Egyetlen hátránya, hogy a gyártó csak a saját készülékeivel tette kompatibilissé az órát (Samsung Galaxy S3-al nem sikerült), amivel szerintem elég sok sportőrült vásárlót veszített. A készülékkel való csatlakozás rendkívül egyszerű, mindössze a Gear Manager alkalmazást kell telepítünk hozzá.

galaxy_gear-hero-image-v2.jpg

Sajnos nem volt lehetőségem az első generációs modellt tesztelni, de az órák tekintetében biztosan nagyobb előrelépést tettek a dél-koreaiak, mint telefonok terén (kövezzetek meg). Talán az ára az egyetlen, ami számomra hátrány volt, mivel a nálunk járt teszt készülék ára durván 60.000 Ft, ami szerintem kicsit sok egy ilyen kiegészítőért. 

CsT.

Haverkodjunk Facebookon is: www.facebook.com/colorcammag

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a hello@colorcam.hu-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr846503761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ordasbacsi 2014.08.01. 18:56:44

Mondja meg valaki, hogy ezt telefon nélkül (pl. ha otthon hagyom) nem is lehet használni telefonálásra?

ordasbacsi 2014.08.05. 08:27:41

@colorcam: Léphetnének a fejlesztők, adott a következő előrelépés. Egy ilyen órában is elfér már egy SIM kártya.
süti beállítások módosítása