Sennheiser Momentum - A prémiumon túl

Megjelent: 2013.09.03. 09:00
Írta: colorcam

A Sennheisernél semmit sem bíztak a véletlenre. Minden részleten fellelhető a pontos tervezés és a kifinomult megmunkálás, és ezt azután jelentem ki, hogy igazán górcső alá vettem a fejhallgatót. Korábbi cikkünkben több ismert személyt kérdeztünk meg, hogy mi a véleménye a Momentum és a Momentum On-Ear fülesekről, és a sok elismerő szó kapcsán mi is erős késztetést éreztünk, hogy teszteljük az új termékcsaládot. Nézzük meg mitől is más ez, mint a többi fejhallgató.

Mo Brown B 024.jpg

Nagyon kevés tesztben tulajdonítanak jelentőséget a csomagolásnak, de ez szerintem egyáltalán nem elhanyagolható tényező, többek között azért sem, mert sok esetben az az első élmény, amivel a vásárló találkozik egy-egy termék kapcsán. Jól tudják ezt a Sennheiser-nél is, és láthatóan mindent bevetettek, amit manapság egy prémium terméknél lehetséges. És valóban a prémium szó, itt minden részletben fellelhető. A matt borítású kartondoboz igényessége egyértelműen tükrözi, a benne rejlő tartalmat. A doboz a selyemszalag nyitójával, és tető megfogóval, a formára szabott szivacsbéléssel, mint egy „kincses ládikó” kínálja elénk a fajhallgatót, ami egy kemény hord táskában pihen. Mindezek olyan részletek, amik minden kétséget kizáróan megnyugtatják a vásárlót, hogy ez a termék, megéri az árát.

momentum-headphones.jpg

Ennyi ráhangolódás után térjünk rá magára a fejhallgatóra. Mik azok a jellemzők, amik fontosak lehetnek a választásban? Első sorban a hangzás, mi más. A Sennheiser története több, mint 60 éves múltra vezethető vissza, ami közel ennyi idő fejlesztést is jelent az audioiparban. A tradicionális szakértelmük ebben a termékben is érezhető. Egy kis technikai információ:

sennheiser.jpg

Ami viszont a tényleges hangzást illeti, csakis pozitívumokkal találkoztam. Sokféle zenével kipróbáltam és kipróbáltattam, minden műfajnál, teljes mértékben részletgazdag és kristálytiszta a hangzás. Igazán szemléletes és meggyőző példa, ami két esetben is előfordult, hogy amint rátettem két ismerősömre a fejhallgatót, egyből táncra perdültek. Ebből látszik, hogy a használója tényleg áttudja magát adni a zenének.

A második fontos jellemző a fejhallgató  kiválasztásában a kényelem. Mind az ergonómia, mind az anyagválasztás, mind a formai tervezés a teljes kényelmünket szolgálja. A szivacsozás szuper puha, az alcantara borítás az On-Ear fejhallgatón pedig úgy tűnik telitalálat. Kellemes tapintású. jól szellőzik és hosszú távon is komfortos viselni. A többi használt anyagot tekintve, mint például a rozsdamentes acél pánt, az időtállóságot és a tartósságot tükrözik, így akár ez egy olyan fejhallgató lehet, amit az unokáink is megörökölhetnek tőlünk.

sennheiser-momentum-review-ear-cup-angle-800x600.jpg

A harmadik szempont, ami szóba jöhet a választáskor a dizájn. A formatervezés minden pontja passzol mind a férfi, mind a női igényeknek. A hangszóró kamrák ovális dizájnja és a felső pánt is nagyon szépek.  És ezeken felül a színek skálája is igen változatos. Az elérhető változatok mind a mai trendeknek megfelelő pasztales, fémes tónusú színek. Elegánsan kiegészítik a stílusunkat, és azt is el tudom képzelni, hogy lesz olyan, aki több színt is beszerez magának az aktuális hangulatához, és outfitjéhez megfelelően.

Sennheiser-Momentum-On-Ear1.png

Amit még mindenképp érdemes megemlíteni az a mikrofonos távirányító. Mind használhatóságában, mind stílusában telitalálat azoknak, akik iPhone-jukhoz, iPod-jukhoz vagy épp iPad-jükhöz használják. Ez a kiegészítő, amennyire pozitív, ugyanannyira a leggyengébb pontja a fejhallgatónak, mert lehet, hogy ezzel a húzással veszítenek el egy csomó olyan vásárlót, akinek tetszik a Momentum, de épp Sony termékeket használ. Aki éppen az ő táborukba esik és kibírja távirányítás nélkül, arra az esetre találunk a dobozban egy kiegészítő nélküli kábelt (mikrofon és gombok nélkül), amivel a fejhallgató szuperül teljesít. Biztos vagyok benne, hogy ez egy szándékos marketing húzás, de ha ezt mégis korrigálják a jövőben, és minden eszközzel működik a távvezérlő biztos, hogy megkapja tőlem is a tökéletes jelzőt. 

A SOUNDCHECK 2013 hangzástesztjén te is kipróbálhatod a MOMENTUM fülhallgatókat 5-7. között az Allee bevásárlóközpontban! Bővebben infót a SOUNDCHECK facebook oldalán találsz!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr425491621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása