Sosem élveztem igazán a korán kelést, de egy jó Girella mindig meghozta a kedvemet a naphoz. Aki nem tudja, hogy miről beszélek, az is tudja. Ugyanis ha a Girella nem is, a barackos, a túrós süti vagy a sajtospogi biztos megvan. A Fornetti 20 éve tört be a magyar pékáru bizniszbe és azóta is talpon van.
Bevallom, ezer éve nem ettem Fornettit, pedig csak pozitív emlékeim vannak róla, de valahogy az utóbbi években elfeledkeztem róla. Aztán pár napja benéztünk tesóval a Fornetti legújabb, minden hájjal felpimpelt üzlettípusába a Ferenciek terén. Egész pontosan leléptünk a buszról és bent voltunk. Ennél jobb helyet egy pékárut kínáló boltnak el sem lehet képzelni. Szóval ott tartottunk, hogy az új FFB üzlet – ez az új bolttípus Fornetti Food and Beverages fantázianevének rövidítése – elég menőre sikeredett. Egyelőre ebből a bolttípusból kettő van Budapesten, de itt mindent megtalálunk, mi szem-szájnak ingere. Rögtön jobbra, a hűtőpultnál, választhatunk hűsítő frozen vagy sima joghurtot és itt találjuk a cég saját márkás, steviával ízesített italait is. Mivel minden nap rendszeresen fogyasztok sárkánygyümölcsöt (nem), így ezzel az ízzel kezdtem a Fornettis tesztet. Nem mondom, hogy a kevertet ki fogja váltani nálam reggel 9:30-kor, de tényleg finom volt.
A Fornetti nagy szerencséje egyébként, hogy nem söpörte az ágy alá a régi termékeket, egy külön pultnál kimérve kaphatóak, akár a régi szép időkben. Azonban olyan termékkínálatot vonultat fel a cég ezen kívül is, hogy nem győztük kapkodni a fejünket.
Fontos, hogy az FFB nem 3 napja kirakott szendvicseket és száraz piték közé kevert rigójancsit árul, hanem valóban friss termékeket. A mozarellás-sajtos szenya kombó kicsit rágrillezve például teljesen szuper volt, ajánlom, ha arra jártok. Haladva a modern korral, természetesen megtalálhatóak a fitt és vega ételek is a teljes kiőrlésű bucitól a csökkentett szénhidrát-tartalmú pékárukig. Az elmaradhatatlan és must have turistacsalogató pizza is ott a kínálatban, amire szintén nem a zöldülő füredi snack kolbászból kerül a feltét, hanem igényes, minőségi alapanyagokból. Hidd el, láttam.
Összességében örülök, hogy ennyi idő után újra betértem a Fornettibe, mert jó volt látni, hogy egy jól bevált franchise modellre sem ül rá mindenki, hanem fejleszti és halad a trendekkel, illetve odafigyel az egészségesen táplálkozókra is. Mit is mondhatnánk, hiszen 20 évesek, van országos szinten több mint 2500 franchise partnerük és még mindig újítanak. A Ferenciek terén található FFB-t mindenkinek nyugodt szívvel ajánlom: reggel, délután, de akár este is.
Szöveg: M.
Képek: Anna
Jó étvágyat!
Mi történt veled, Gourmet Fesztivál?
Szatmári Feri, aki divatba hozta a főzeléket
Nemes Nóra és az ő amerikai konyhája
Kövessetek minket Bloglovin'-on is, hogy ne maradjatok le egyetlen blogbejegyzésről sem!
Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG
Instagram: @COLORCAM_M és @COLORCAM_WS
Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?
Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!