Zene a Kazinczy utcától Palauig - a BELAU-projekt

Megjelent: 2015.11.18. 11:42
Írta: colorcam

Van egy formáció, ami tulajdonképpen be sem tudja magát határolni zeneileg, és ez nem is baj. A Belau végre kicsit megbontotta a hazai zenei élet klisétől túltolt világát és első közszemlére tett számukkal sikerült belopniuk magukat a szívünkbe. És úgy látszik, a tietekbe is.

img_3481.jpg

Nem is olyan régen az Index címlapján találkoztunk először a Belau néven futó projekttel. Annyira jól volt összerakva a Klipszemlén különdíjas videó és annyira finoman érintette meg minden érzékszervünket az Island of Promise névre keresztelt szám, hogy rögtön felkaptuk a fejünket és interjúra hívtuk a bandát: a zeneszerző Kedves Pétert és a klip rendezőjét, Damokos Attilát.

 

 

Péter elmondta, hogy a Belau név is tükrözi azt, amit a csapat közvetíteni szeretne. Nyugodt, tengerparti, kikapcsolódós zenéket ír, a lényeg, hogy csak érezzük jól magunkat és ne törődjünk a külvilág duruzsuló zajaival. Szépen ringat el minket a hangzás egy olyan álomvilágba, amit más körülmények között pszichológusok és jóga mesterek szeretnének felvázolni elénk. Az aktuális elektronikus alapok napsütötte helyekre kalauzolnak el minket, például egy távoli kis szigetre az óceán közepén. Péter talált is egyet magának, Palaut, amit  a helyiek Belaunak is neveznek - innen a projekt neve.

Peti számára egyértelmű volt, hogy Attilával szeretne együtt dolgozni, a két srác egy gimnáziumba járt, így közös munkájukat a szoros baráti kötelék is erősítette. (Attila a reklámfilmek és zenei videók területén alkot elsősorban, nevéhez kapcsolódik egyébként a legújabb Ivan and the  Parazol klip is.) Érdekesség, hogy a finom érzékiséggel átitatott klip nézettségi adatait jócskán megtámogatták a pornó oldalak is, hiszen a csöcs+cigi kombót kajálják az emberek. A viccet félretéve, a különleges hangulatú, most divatos egy snittes megoldással dolgozó kisfilm kifinomultsága megkérdőjelezhetetlen. Nem véletlen, hogy megjelenése után egy hét alatt 70 ezren nézték meg. 

Nagyon valószínű, hogy hasonló sikerre készülhet a napokban a Stenken debütált új szerzemény, a Distant Bay is, melyben csakúgy, mint az előző dalban, a tehetséges énekesnő, Hegyi Dóri különleges hangja csendül fel. Az üzenet már-már közhelyes, de annál igazabb: igyekezzünk megélni a pillanatot, és ne azt kutassuk, hogy mi történt a múltban. Nos, jelenthetjük, a bő 3 perces zenét hallgatva igazán magával ragadott minket a pozitív flow.

  

 

Arra a kérdésre, hogy pontosan ki a célcsoport, Péter csak annyit mondott: nyitott és kíváncsi embereknek szerez zenét a Kazinczy utcától egézen Palauig. Egyébként folyamatosan új ötleteken dolgozik: már folynak a debütáló lemez munkálatai és lassan összeáll a zenekaros élő műsor is. Az így négy főre bővülő formáció január 27-én adja első koncertjét az A38 Hajón, a mediterrán életérzést idéző konceptlemeznek pedig előreláthatólag jövő szeptemberben örülhetünk majd. Addig is hallgassátok őket és utazzatok velük messzi tengerpartokra, hogy ha pár percre is, de kilépnétek a nagyváros nyüzsgő forgatagából.

 

CC

fotó: Farkas Marci - Colorcam

 

Ez is tetszeni fog!

ŐSZINTÉN A ZENEIPARRÓL - INTERJÚ BÉRCZES ÁDÁMMAL

WAHRHOL BUDAPESTI TALÁLKOZÓJA LICHTENSTEINNEL

3 HELY, AHOL FÉNY DERÜL PILSEN TITKÁRA

JAMES BOND AUTÓT CSERÉL? - BEMUTATTÁK AZ RX-VISIONT

 

 

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: COLORCAM_MAGAZINE

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr338084602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása