Kína rövidesen meghódítja Európát

Megjelent: 2015.03.06. 11:02
Írta: colorcam

CTE. Mond valamit? Nemsokára talán mindenkihez eljut ez a rövidítés, ami a China Technology Ecosystem kifejezést takarja. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy hamarosan a kínai okoseszközök a Microsofttal karöltve megpróbálják megdönteni az Androidos termékek uralmát. A vállalat jóslata szerint hamarosan 3 milliárdra emelkedik az internetes készülékeket használók száma, így érthető módon ők is szeretnének egy nagy szeletet harapni a virtuális tortából.

microsoft_cte_3.jpg

Azt, hogy mennyire ambiciózusak, mi sem bizonyítja jobban, minthogy egy kínai hangulatú esemény keretén belül mutatták be az ázsiai gyártók termékeit. Szinte minden készülék Atom és Core M procival szerelt, ami egyrészt spórol az aksi üzemidejével, másrészt a rászabott feladatokat is tisztességgel el tudja végezni. Ne gondoljunk nagy dolgokra, ezek a tabletek és hibridek "csupán" egyszerűbb hétköznapi használatra lettek tervezve, nem a photoshop futtatására. Az átjárhatóság viszont menő dolog és már nem akadály. Xbox, tablet, PC, tökmindegy: ott folytathatod , ahol abbahagytad, és azon az eszközödön, amelyiken szeretnéd. 

Rengeteg terméket nézegettünk végig: Colorovo, Allview, Archos, CMX, Kiano, Prestigio, Utok. A Prestigioval már találkoztunk korábban is, viszont a többiekről szinte egyáltalán nem hallottunk.

Bár mindegyik más néven fut, meglehetősen hasonlóak, mind designra, mind hardverre. A nevek rengetegében el lehet veszi, szinte tényleg mindegyik tök hasonló, a különbségek inkább a készülékek mellé állított szolgáltatásokban rejlenek. Van, aki több év garanciát ígér, van, aki házhoz jön, ha elromlik az okoscucc. Természetesen mindegyiken Windows 8 fut.

Hamarosan végigteszteljük az összeset, mi is kíváncsiak vagyunk, hogy mennyire tudják meghódítani európai szívünket a kínaiak.

Ázsiai menünk kínálatából:

IPHONE HELYETT KÍNAI CSODÁT? DOOGEE DG2014 TURBO

BEMUTATKOZOTT AZ S6 ÉS AZ S6 EDGE

FUJITSU LIFEBOOK U904 VÉNASZKENNERREL

HONOR 6 ÉS 3C - CSÚCSKATEGÓRIA OLCSÓN

 

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: COLORCAM_MAGAZINE

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr867243903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TheRminator 2015.03.06. 19:49:26

Vettem én is ilyet. Tesco - Lark Ultimate 8i. 8"-es 1280x800, 4 magos proci stb. Igen jól használható a mindennapokban. Jár hozzá office 365 1 évig, és 1 TB felhő, valamint havi 60 perc ingyen telefonálás skype-on keresztül az egész világra.

steery 2015.03.07. 11:03:11

@TheRminator: Konkrétan meg tudnád mondani nekem, hogy mire használod ezeket a ketyeréket a mindennapokban? Még nem vettem ilyet, csak alaposan megnéztem egy boltban a kínálatot és őszintén szólva elképzelni sem tudom, mire jók ezek a csilivili játékszerek. Se rendes képernyőméret, se rendes billentyűzet. Szerintem ez csak arra jó, hogy felvágjon vele az ember mások előtt. Nem munkagépek.

XasaYasa 2015.03.07. 12:52:21

Oké, hogy "letarolják" majd a világot az olcsósággal, de szerintem ugyan az lesz a helyzet mint a cipők terén. Gagyi és silány. Ha normális kütyüt akar venni majd valaki akkor bizony ígyis-úgyis ki kell fizetni a felárat.

co2 · http://anyulontul.blog.hu 2015.03.07. 15:58:06

már nem gagyi, a családban több xiaomi telefon is van, hát középkategória teteje, minőségben, árban 65 ért kapsz 5,5 colos LTE telefon, ugyanez Samsungban kb. 200

TheRminator 2015.03.12. 19:31:36

@steery: Böngészés, skype, pdf olvasás, filmnézés. Ezek nem munkaeszközök, hanem tartalomfogyastó eszközök.

TheRminator 2015.03.12. 19:32:52

@steery: Miért vágnák fel mások elött? Szinte minden ismerősöm használ tabletet.

steery 2015.03.12. 22:28:13

@TheRminator: Nekem egyetlen ismerősöm sincs, aki tabletet használna. Igaz, nincsenek túl sokan, szóval nem reprezentatív a minta. Ha ezek csak a tartalom fogyasztására jók, de interaktivitásra, tartalom készítésre nem, akkor lényegében csak túlméretezett mobiltelefonok. Ez persze nem baj, csak én jelenleg nem tudom elképzelni magam, hogy tabletet erre használjak. Még ha ingyen lenne, akkor se. Hozzá vagyok szokva, hogy ha akarok valamit, ahhoz leülök az asztalhoz vagy az ágyra a laptopommal és nem mászkálgatok tartalomfogyasztás közben az utcán (ami különben is balesetveszélyes). Valószínűleg ezért nem lesz szemüveg számítógépem sem.

TheRminator 2015.03.14. 09:36:37

@steery: Mire jó? Van egy kisfiam, akivel le szoktam menni a ház elé, és ott bringázik. Le szoktam tölteni egy csomó belsőépítészeti magazint pdf-ben, és ezeket szép kényelmesen végigolvasgatom. Van egy jó pár könyvem is, amit feltöltöttem rá. Sok esetben ilyenkor olvasgatom el a neten is a cikkeket. Ha otthon vagyok, akkor a klubszobába reggel ezen olvasom el a híreket, majd este, mikor lefekszem, még megnézem a leveleimet, meg a másnapi időjárást, valamint a határidőnaplót is.

Nekem is van laptopom, de annak nincs kijelzője, és a tv mögött van. Ki nem állhatom, ha a lakás tele van mindenféle cuccal.
süti beállítások módosítása