Sennheiser Urbanite - Sokoldalúságból jeles

Megjelent: 2015.02.02. 10:44
Írta: colorcam

A Sennheiser új Urbanite kollekciója, ahogy a neve is jelzi, a városi életérzést akarja fejünkre emelni. A kétféle méretben (pontosabban három, mert van belőle wireless-es is) kapható füles közül mi a On Ear változatot próbáltuk.

3035665-poster-p-1-this-creepy-german-dude-wants-you-to-wear-sennheiser-headphones.jpg

Mielőtt kielemeznénk ezt az igazán mutatós és szép fejhallgatót, nézzük meg a gyártó reklámfilmjét, melyhez nem is fűznénk különösebb kommentárt:

A doboza igen elegáns, és nagyon örülünk a 2 év garancia logónak! Kicsomagolva egyből a tokot keresem, de kiderül, hogy egy sima vászon tartót kapott, ami elsőre furcsán hat, de ennek, mint kiderült, két oka is van. Az egyik a Sennheiser szerint az, hogy így kisebb helyet foglal el csomagjaink között. Ez engem még nem nagyon győz meg arról, hogy nem fog összetörni, viszont az már igen, hogy ez a fejhallgató annyira rugalmas, hogy hajlíthatjuk és csavargathatjuk is. Persze biztos nem tesz neki jót, ha ráülünk, de nem kell hímes tojásként bánni vele, és nem kell attól sem félni, hogy a műanyag megadja magát és eltörik, mint más gyártók esetében. A Sennheiser Urbanite kollekció ugyanis szilikon és textil pánt "ötvözete", ezáltal egy nagyon kellemes tapintású eszközt kapunk. Igazán jó érzés fogdosni. (No, nem kell félreérteni!) A rozsdamentes csuklópántok és az alumínium csúszkák pedig garancia arra, hogy hosszú évekig hű társunk lesz.

Úgy gondolom, az Urbanite tényleg a dizájnban a legerősebb. Könnyen összecsukható, és mint már említettem, nagyon rugalmas, emellett igen könnyű, így nem kényelmetlen a nyakban viselése sem. Többféle szín közül választhatunk. Nálunk a Denim típusú járt, mely konkrétan egy jól szövött farmeranyagot jelent borításnak. A honlapon láttunk barna, bordó és kevert színű darabokat is, melyek szintén nagyon jól néznek ki.

A méretre állíthatóságot is ügyesen oldották meg. Mindkét oldalt egyfajta sínen csúsztathatjuk fokozatmentesen a kívánt szélességre.

sennheiser-urbanite-folded2-1500x1000.jpg

A kábel pozitívuma, hogy lapított, így kisebb a gubancolódás esélye. Van rajta Control Talk is, mellyel telefonálhatunk, állíthatjuk a hangerőt, de akár zeneszámokat is léptethetünk. Ami viszont bosszantó, hogy cselesen a fejhallgatóba menő vége nem a megszokott 3.5 mm-es jack, így kizárólag ezzel a készülékkel használhatjuk a zsinórt. Jó, nem szeretném mással használni, de azért nem rossz, ha megvan a lehetőség. A másik ötletes dolog, hogy egy mozdulattal rögzíteni tudjuk a zsinórt a fejhallgatóhoz, így gátolva meg, hogy kiessen. Egy teszt videóban eme funkciónak nagyon örülnek, merthogy a konkurrens fejhallgatóknak kijár a kábel. Én meg pont az utóbbi megoldásnak örülök inkább, mert elég sokszor beleakadok egy kilincsbe, vagy bármibe, és nem szeretném, ha emiatt tönkre vágnám a zsinórt, netán a drága fejhallgatót. Egy rögzített kábel esetében nagy valószínűséggel lerántódna a fejemről, míg ha a kábel nem fix, akkor semmi baj nem történik.

sennheiser-urbanite-headphones-logojack-1500x1000.jpg

A Sennheiser hivatalos oldalán ’Massive Bass’ felirattal hirdetik a terméket. Lehet az én fülemmel történt valami, de én pont, hogy a basszust hiányolom belőle. Vagy nálam jelent mást a masszív basszus. Az On Ear inkább felső tartományra és kevesebb középtartományra van kalibrálva. A gyártó szerint így teljesebb az összhatás, tisztább zenei élményt kapunk és a hosszútávú zenehallgatás során hálálja meg magát. Emlékeztetnék mindenkit a reklámban szereplő úriemberre, aki kényezteti fülünket. Én jobban szeretem a fület körbeölelő fejhallgatókat, de az On Ear meglepően jól szűrte a zajokat. Az pedig még meglepőbb, hogy fejünkre téve semmi zaj nem szűrődik ki a fülesből.

Az Urbanite hangzása nem győzött meg teljes mértékben, viszont a dizájn, a rugalmasság, valamint a 2 éves garancia összessége már igen, így lehet, hogy ezzel a fülessel kezdek neki a tavasznak.  

nyeremenyjatek_sennheiser_1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr246951185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása