So Delicious Fashion Show

Megjelent: 2014.09.26. 12:31
Írta: praclee

Az Édes Napok keretén belül, a Budai Várban tartották meg a So Delicious Fashion Show-t. Talán ez volt a legizgalmasabb pontja az egész rendezvénynek, mert amúgy a 2200 Ft-os belépő kicsit drága volt, hogy azután 200-400 Ft-os áron vásároljunk apró bonbonokat, amik között találtunk jobbakat, és kevésbé finom darabokat is.

10_3.jpg

De mit is takar pontosan ez az elnevezés? A divat és a gasztronómia találkozása. Ez az izgalmas koncepció Dobos Emese és Juhász Klaudia fejében született meg, és fiatal hazai divattervezők, valamint a Sofitel Hotel mestercukrászai kezein keresztül valósultak meg.

Mivel mind a gasztronómiát, mind a divatot imádom, ezért talán picit elfogult is vagyok, de szerintem azok is izgalmasnak találhatták ezt a bemutatót, akik nem kifejezetten erre az eseményre jöttek.

Nagyon jó kezdeményezés, hogy fiatal divattervezők kapnak így lehetőséget. Bár az utóbbi időkben egyre többet hallani mind a hazai, mind a nemzetközi sikerekről, valamint hazai zenei előadók és sztárok előszeretettel kezdik hordani az itthoni divattervezők ruháit, még van mit tenni azért, hogy népszerűsítsük a magyar divatot.

Fent a Várban, a Nemzeti Galéria bejáratánál esti fényekben pompázva, mögöttünk a Dunával, igazán exkluzív környezetben érezhettük magunkat.

11.jpg

A szobor körül vonultak fel a modellek, tervezőként 5 ruhával, melyekhez egy sütemény tartozott.

Hétfőn pedig a Sofitel Hotelben, egy szakmaibb közönségnek mutatták be ismét a ruhákat, és megkóstolhattuk a desszerteket, melyre szombaton nem volt mód.

13.jpg

Az InStyle Magazin főszerkesztője, Szűcs Péter mint az est házigazdája, és Juhász Klaudia a Sofitel Hotel PR – Marketing menedzsere nagyon jó ütemben vezették az estét. A konferálások pont megfelelően hosszúak voltak, hogy a közönség ne unja el magát, hiszen mindenki a süteményekre vágyott.

06_1.jpg

Annak külön örültem, hogy egy-két divattervezőt megkérdeztek, hogyan állt össze a ruha és a desszert. Kerényi Virág fekete ruháihoz Hári Márti mestercukrász alkotta meg a tökéletes süteményt. Virág esetében igen nehéz volt, hiszen glutén- és laktózérzékeny. Így Márti számára is kihívást jelentett, de azt kell mondanom, az egyik legjobb, amit kóstoltam. Egy gluténmentes mandulás piskótára laktózmentes csoki mousse került, melyet szecsuáni borsos citruszselé bolondít meg. Külsejét pedig laktózmentes csoki borítja.

Untitled-2_1.jpg

A személyes kedvencem pedig Tóth Tamara ruhájához komponált süti volt, mely Bodócs Krisztina munkája. Tamara szabad kezet adott a cukrásznak, de a világos barack színű ruha szerintem egyből hozta is a megfelelő ízeket. Az alap egy narancsos-mandulás piskóta, melyre citrom-lime mousse-t készített. És ha ez nem lenne elég, a sütemény belsejében egy kapszula található, ami bazsalikomos sárgabarack zselét és borsos, fehér csokis párizsi krémet tartalmaz.

tamara_half.jpg

Bár a cukrászokkal nem beszéltem, mert ők nagyon szerények voltak, de szerintem nagyon élvezhették ezt az új kihívást. Látszik, hogy nem szoktak a szerepléshez, eléggé noszogatni kellett őket mind a szombati, mind a hétfői napon, hogy előbújjanak. Ellenben a süteményeikben tényleg mindent megmutattak, és beleadták magukat.

Igyekeztem tematikusan levadászni a pincérek tálcáiról a finomságokat, és megkeresni a hozzájuk tartozó modelleket, akik a lépcső mellett álltak, és előttük elfogyasztani azt. No persze nem kínzásképp, hanem, hogy jobban össze tudjam kapcsolni az ízlelteket a vizuális megfelelőjükkel.

Nagyon remélem, hogy lesz ennek folytatása!

Aki kedvet kapott, az menjen el a Sofitel Hotelbe, ahol a divatfotók és a ruhákból összeállított kiállítás megtekinthető október 12-ig, valamint a sütemények megvásárolhatók ott, a Paris Budapest Étteremben.

04_2.jpg

A kiállításon résztvevő tervezők és cukrászok:

07_1.jpg


Elysian (Bódis Boglárka) - Szabó Miklósné Katika
Tóth Tamara - Bodócs Krisztina
Sármán Nóra - Harsányiné Horváth Enikő
Tomcsányi Dóri - Kis Gábor
The FOUR (Miovác Márton, Kormos Zsófia és Gálvölgyi Anett) - Jeremy Cayron
Daige (Tóth Melinda) - Jurca Olga
DorV Clothing (Jani Zsuzsi) - Petróczi Viktória
NUBU (Garam Judit, Hajdú Anett és Kovács Adél) - Hegedűs Bernadett
Kerényi Virág - Hári Márta
InQ Concept (Csík Orsolya) - Katona Dániel

Dani

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr16727773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása