Az önzetlen fodrász, aki hajléktalanokra fordítja vasárnapjait

Megjelent: 2014.09.16. 11:53
Írta: colorcam

Egy Mark Bustos névre hallgató New York-i fodrász vasárnapjait az otthontalanokra fordítja, mégpedig úgy, hogy az utcákat járva rászoruló embereknek vágja le a haját, vagy igazítja ki a szakállát, mindezt teljesen ingyen.

11111111.jpg

Mark valóban az egyetlen szabadnapját áldozza fel a nemes célra, hiszen hétfőtől szombatig egy népszerű fodrász szalonban tevékenykedik, emellett pedig fotózásokon hajstylistként dolgozik.

Mark 2012-ben hazalátogatott szülőhazájába, a Fülöp-szigetekre, ahol hátrányos helyzetű gyerekek haját vágta. Az amerikai fodrásznak ez az utazás adta az ihletet, hogy segítsen az olyan embereken, akik sajnos anyagi körülményeik miatt nem engedhetik meg maguknak az efféle szolgáltatást. A harminc esztendős Mark bízik abban, hogy megfelelően levágott frizurával, vagy ápoltabb külsővel a hontalan emberek több tiszteletet kapnak a mindennapokban, továbbá könnyebben juthatnak munkához.

 Mark-Bustos-and-homeless3.jpg

A fodrász elmondása szerint az egyik felejthetetlen vendége egy Jemar Banks nevű ember volt. A sanyarú sorsú férfi a hajnyírás alatt alig szólt Markhoz, majd a végeredmény láttán az első reakciója az volt, hogy tud-e valakit, akinél munkát vállalhatna.

 


Szerencsére nem csak Mark Bustos nyújt önzetlen kezet. A nyugdíjas Anthony Cymerys minden szerdán az amerikai Hartford város egyik parkjában kínál hajvágást, borotválást az otthontalanoknak. A 82 éves fodrász a munkájáért cserébe csupán egy ölelést kér a vendégektől. Az ingyenes szolgáltatást kínáló idős borbély célja hasonló Markéval: Szeretné, ha ezek az emberek minél kevésbé néznének ki hajléktalanoknak, és könnyebben érvényesülhetnének az életben.

zzzMarkBustosThanks_large.jpg

A fodrászat luxusnak tűnhet az utcán élők számára, azonban lehetséges, hogy éppen Anthony vagy Mark segítségével kapnak munkát, vagy fogadja vissza őket a társadalom.

Daró

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr566690837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása