TERMINAL Restaurant & Bar - Kedvenc pályaudvarunk

Megjelent: 2014.08.06. 11:21
Írta: colorcam

Pár hónapja a Design Terminál kibővült, vagy inkább átalakult és a földszinten a TERMINAL Étterem kapott helyet, ami nagyon izgalmas konyhát visz. Az izgalmasnál viszont nem arra kell gondolni, hogy hangzatos nevek, és kuriózum ételek kerülnek terítékre, hanem arra, hogy egyszerű dolgokhoz miként nyúlnak, és milyen remek ízeket párosítanak.

photo 1 sssssfafafqqweqe(15).jpg

No, de ne szaladjunk ennyire előre. A hely kialakítása még talán nem kiforrott, legalább is reméljük. Vegyes érzéseink vannak.

Kedves hölgy fogad minket a beléptető pultnál, amit az elegánsabb helyeken már megszokhattunk. Picit üldögélek a bárpultnál, és az első, ami szemet szúr, a heti menü ajánlat. Először felszisszenek, hogy mennyire fapados a kiírás, de aztán rájövök, hogy ez régen buszpályaudvar volt. Így már teljesen más értelmet nyer, és kezd összeállni a kép.

Az asztalok egyszerűek, retro székek az egyik felén, a másikon pedig hosszú fapadok, amik régen a várókban voltak.

Az óra mindenhol visszaköszön. A falon, az asztalba vésve, és még a poháralátéten is.

photo 2 (15).JPG

Értjük a koncepciót, de teljesen nem tudtunk vele megbarátkozni. Mivel a pályaudvaroknak van egyfajta ridegsége, nem tudtunk 100%-osan feloldódni. Mikor beesteledett, kezdett megtelni a hely. A sarokban az órák alatt egy idős pár fogyasztotta a vacsoráját, mintha időviharba kerültünk volna. A pillanat, a berendezés és a hely atmoszférája a 70-es évekbe repített minket vissza.

A konyha a szemünk előtt van, láthatjuk, hogyan készülnek az ételek, ami számomra egy külön élményt nyújt.  A csapat profi és tapasztalt, megfordultak már a Lou Lou-ban és a Baldaszti Csoportban is. A séf készségesen mesél arról, hogy a Terminál koncepciója nem titkoltan turistákat is céloz, hiszen a város közepéről beszélünk. Mégse akarják a lehúzós vonalat képviselni, bár adnak gulyáslevest, és sok a magyaros ételt, vagyis inkább a hazai alapanyagokra épülő fogás, de ezt olyan tálalásban és minőségi fokon, ami messze áll a Váci utcai kockás abroszos borzalmaktól.

12.00-15.00 között van heti menü, amit most nem teszteltünk, de mindenképp tervezzük a közeljövőben. A standard étlap, tulajdonképpen tényleg csak egy lap, ennek ellenére tele van izgalmasabbnál izgalmasabb fogásokkal. Nagy plusz pont, hogy külön jelölik a vegetáriánus, glutén- és laktózmentes ételeket. 

Inni narancsos limonádét kértem és még arra is figyelnek, hogy megkérdezték, savanyúan vagy édesebben szeretem-e.

photo 2 (17).JPG

Tény, hogy a kiszolgálás nagyon elnyerte a tetszésünket. Az enyhén szakállas felszolgáló, mindig jó ütemben érkezett, kedélyesen elbeszélgetett, és mikor látta, hogy vevők vagyunk rá, egy-két poént is elengedett, de mindezt jó érzékkel, amint én kifejezetten szeretek. Mindig jó, ha egy pincér közvetlen, nem tolakodó, és lehet beszélgetni is vele. Kérdezhetem a konyháról, ha megkérdi, hogy ízlett, őszintén elmondhatom neki, és ha netán nem tetszik valami, akkor nem fog lenézően viselkedni. Az ilyen pincérnek fizetéskor én alapból odaadnám a szervizdíj kétszeresét is, mert hozzátett az élményhez. Javasolnék minden étterembe ilyen felszolgálókat, és mindenhonnan levenni a 10%-os feliratot, szerintem több lenne a bevétel és jobb lenne a hangulat is.

No, de térjünk rá az ételekre.

Míg várjuk a fogásokat, egy finom tojáskrém érkezik a konyháról üdvözlő falatnak. Jó felvezetés!

Előételnek padlizsánkrémet és hideg libamájat kértünk.

photo 3 (11).JPG

A padlizsánkrém hagyományos formában érkezik, tehát nincs benne majonéz, semmi mű dolog, hanem tényleg csak ami kell és természetes. Nekem kifejezetten tetszett, de asztaltársaságom másik felének kevésbé.

A libamáj hibátlan. Édeskés, szinte, mint a vaj. Mellé kis csészében libazsírt kapunk, ami pont megfelelően sós. A házi kenyér minden reggel frissen a Marmorstein pékségből érkezik, ami garancia arra, hogy nem valami bolti, száraz, szétesős felfújt valamit kapunk.

photo 2 (14)_1.JPG

fotó 1.JPG

Ezután a gulyáslevest és a hideg joghurtos paprika krémlevest kóstoltuk. Állítólag jól választottunk, mert a paprikaleves a hely egyik bástyája. Olyannyira beigazolódott, hogy nem tudom ettem-e valaha ilyen finomat, de az biztos, hogy erre egyből rászokik az ember. Nagyon zamatos, enyhén csípős, kicsit édeskés és a borecet ad neki egy kicsi felhangot. Tökéletes!

photo 4 (10).JPG

A gulyásleves sűrű, köszönhetően a marhapofának, aminek a leve adja az igazi zamatát. Csipetkével, pici paprika karikákkal, sűrűn, ahogy kell. Ezt is nagyon eltalálták.

fotó 2.JPG

Főételnek hosszú gondolkodás után egy rosé kacsamellet, és egy lazacfilét kértünk házi krokettel.

A kacsamell annyira nem hozott lázba. Jobban szeretem a ropogós bundát, de a séf a pirított kérget a végén felhúzza vajjal, amitől visszapuhul. Így is lehet szeretni. Amiért viszont szintén a fél karomat adnám, bár megúsztam egy kedves kérdéssel, az a gránátalmás cékla!

photo 1 (17)_1.JPG

Ha a kacsa nem is hagy túl nagy nyomot, ezt a céklát még öregkoromban is emlegetni fogom. Olyan intenzív íz, tökéletes harmónia a kissé savanykás-édes gránátalma és főzött cékla között nem létezik, mint amit itt elkövettek.

A lazac, mint a kacsa finom, de mégse váltott ki rajongást. Ellenben a hozzá köretnek adott házi krokett, szintén felkerül a BEST OF válogatás étlapra. Főtt sonka, és a sonkának a leve adja az esszenciáját, a bunda pedig tökéletesen roppan.

photo 4 (9).JPG

Ezután megkóstoltunk két salátát. Az egyik a hely specialitása, a Cézár saláta. Hagyományos módon elkészítve, tehát nem a majonézes, és mindenféle ezersziget öntet, hanem a szardella olaj és citrom kombinációja. A koncepció illeszkedik a terminál hosszához, tehát nagy saláták és nagy csirke falatok jönnek ki. Tény, hogy a csirke nagyon omlós volt, és íz gazdag, valamint az öntet is üdítően hatott, mégse mondanánk rá, hogy felvillanyozott.

photo 5 (7).JPG

A burgonyasaláta zöldbabbal, már annál inkább. Itt is visszaköszön a hagyományos magyar konyha, mégis a füstölt pisztráng dob rajta egyet. A főtt tojásnak tökéletes az állaga. Ha saláta, akkor inkább ezt választanánk.

A desszertekből nem tudtunk választani, így végigkóstoltuk az összest. És milyen jól tettük!

Ahogy megtudtuk, a hely is talán ezekre a legbüszkébb, és mindenkinek van kedvence, legalábbis a séf, a pincér és az üzletvezető helyettes is külön kiemelte, hogy neki melyik jön be a legjobban.

És tényleg ez is függőséget okoz. Egységesen 1300 Ft-ért. Nem szabad kihagyni.

A madártej habkönnyű, hozzá a kandírozott narancs zseniális, mondom úgy, hogy nem szeretem a kandírozott gyümölcsöket. És az pici mentalevél a végére tökéletes zárás.

photo 1 (16).JPG

A túrógombóc szintén légies. Hozzá a tejfölhab! Itt tényleg nem tudok mit írni. A desszertnél volt, hogy elhallgattunk, és csak ettünk csöndben, és jajgattunk az örömtől. Olyan zseniálisak, hogy arra nincs szó.

photo 4 (7).JPG

A citromtorta citrom kompóttal, igazából egy sajttorta. Hihetetlen lágy és krémes. Pont megfelelően savanyú, és hozzá a citromkompót!

photo 5 (4).JPG

Végül kaptunk bónusz, a heti ajánlatban szereplő túróval töltött zsömlét vaníliamártással.

Ez nem más, mint a túrógombóc és a madártej keveréke. Aki nem tud dönteni, az első kettő közül, az ezt rendelje. Igazából a zsömle olyan, mint egy rétes. Roppanós kéreg, a túró lágy, mégis intenzív az íz.

photo 3 (8)_1.JPG

A levesek hibátlanok, a desszertek erős függőséget okoznak, egyedül a főételeknél éreztünk pici hiányt.

Az árak közepesen drágák. Levesek 1500 Ft, főételek 2500 Ft-nál kezdődnek. Ha azt nézzük, hogy frekventált helyen van, nagy adagok, gyönyörű tálalásban és igazán minőségi minden, úgy már teljesen elfogadható ez az ár. Egyedül a design és a hangulat, amivel nem tudtunk tökéletesen megbarátkozni. Talán ezen még változtatni fognak idővel, és kellemesebb érzés lesz beülni.

A végére még egy plusz pont. Este 11 és hajnal 2 között vannak Bár ételek is, úgymint mangalica rilette, rántott csirkeosztriga, és még pár dolog, ami jóval több, mint egy kis harapnivaló. Nem biztos, hogy egy buli után ide kell beesni enni, de jó alternatíva, ha tényleg éhes az ember, és igényesebb annál, minthogy egy gyrost kérjen az egyik talponállóban.

Dani

Haverkodjunk Facebookon is: www.facebook.com/colorcammag

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a hello@colorcam.hu-ra!

 

 

TERMINAL Étterem és Bár

1051 Budapest Erzsébet tér 11.

Vasárnap – Szerda: 11:00 – 24:00

Csütörtök – Szombat 11:00 – 03: 00

Telefonszám: 06 30 419 5040.

E-mail cím: info@terminalrestaurant.hu

terminalrestaurant.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr866563499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SeggMajom 2014.08.07. 12:34:59

Ez nem az Orbán vejének az érdekeltsége?

Ha igen, akkor lehet akármilyen fincsi is a kaja, sokan emiatt nem fognak ide bejönni.
süti beállítások módosítása