Samsung Galaxy Tab3 10.1 teszt

Jól eltalált arányok, kitűnő használhatóság

Megjelent: 2013.08.26. 16:06
Írta: colorcam

Wow! Elsőként tesztelhetem a Samsung legújabb tábla gépét, a Galaxy Tab3-at. Olyan friss hogy még meleg, és ez szó szerint igaz. Nem azért mert indokolatlanul túl melegedne, csak amióta nálam van, szinte csak ezt használom, és a kis gép keményen dolgozik - a mobilomat meghagytam csak a telefonálásra.

galaxy_tab_3_10.1_1.jpg


A Tab3 jelenség nem okozott túl nagy feltűnést a környezetemben, és ez most szerintem kifejezetten jó. Egy olyan eszközt alkottak, ami pont úgy néz ki, mint egy tablet, mármint úgy, ahogy elvárjuk egy tablettől, hogy ki kell néznie. Letisztult finom vonalak jellemzik, a kijelző aránya is jól megkomponált, a „gombok” is mind színre, mind méretre jól illeszkednek a keretbe, egyszóval, Jó!

A Tab3-at egy sima, puritán fehér dobozban kaptam, de ezt betudom a korai tesztnek, bízom benne, hogy a boltban kap egy kifinomultabb csomagolást, ami passzol a termékhez. Kiegészítőként volt mellette egy csinos, fehér hálózati töltő, meg egy számomra kissé sokkoló, Lada bordó színű cover, ami a védelmet szolgálná  a tabletnek. Itt van ez szofisztikált gép a maga fehér színével, fémes szürke tipoival és gombjaival, és ehhez adnak egy ilyen tokot. Ha a színén sikerül is túl tennem magam - ami egyébként nem könnyű -, az anyagválasztáson fennakadok. Kopogós műanyag hátsó borításhoz, választottak egy modern viaszkos vászon elsőt, és mindezt még gondosan fel is logózták mind két oldalon. Nem akartam blamálni sem a Samsungot sem magamat, így inkább ezt a tokot a dobozban hagytam, ott van a legjobb helyen.

400x400.jpg

Szerencsére maga az eszköz kifogástalanul szuperált. A dizájn szépen megtervezett és az anyagválasztás is jól sikerült. Fogásra kissé talán csúszós, főleg ha a nyári melegben az embernek izzadnak az ujjai, de ha nem vesszük le róla a gyári védő fóliát, az egész jó tapadást biztosít. Viszont viszonylag könnyű, és ez növeli a használat komfort érzetét. 24x17cm, 8mm vastag és 510gramm.

Az indulóképernyőt feloldva androidos felületre jutunk. Az 1,6GHz-es Intel processzor és az 1GB RAM elegendő ahhoz, hogy fagyás mentesen, gördülékenyen tudjuk használni az alkalmazásainkat. A képernyőn az ikonok, widgetek, hátterek tetszőlegesen személyre szabhatóak, a Play Áruházból meg letölthető az összes általunk használt androidos alkalmazás. A Tab3 wifi, GPS és bluetooth képes, mi a 3G mentes változatot kaptuk meg. De aki nem tud mobilnet nélkül élni, annak ott a 3G képes tab, némi plusz deák igazolványért.

MLC-P5200-05B-4.jpg

A kijelző egy 10,1”-ol, 1280x800 pixel felbontású, 16M színű TFT kijelző, amit Gorilla Glass borítás véd a karcoktól és sérülésektől. Talán kissé túlszaturáltra sikerült, de ez rajtam kívül senkit sem fog zavarni. Két kamera található az eszközben egy 1,3 MP-es elől és egy 3,15 MP-es hátul. Komolyabban egyik sem használható, inkább csak azért van, hogy legyen. Hangzásra viszont nincs panasz, igen jól szól a sztereó hangszóró két oldalt, és az általunk használt fájlformátumokat mind kezeli. 16 GB belső memóriával rendelkezik, ami akár elég is lehet, de szerencsénkre van lehetőségünk 64 GB-ig bővítenünk.

Egy ilyen gépnél az eddigieken túl az egyik legfontosabb dolog az akksi kapacitása. 6800 mAh-ás akkumulátor került a gépbe, amire tapasztalatom alapján az a jellemző, hogy viszonylag lassan lehet feltölteni, de utána nagyon sokáig bírja, intenzív használat mellett is. A gyári adatok szerint 9 óra videó lejátszás, és 140 óra audio lejátszást bír.

nexusae0_GALAXY-Tab-3-10.1-5.jpg

108.000 Ft-tól már kapható, ami akár lehetne olcsóbb is, de egyáltalán nincs túlárazva és ez szimpatikus. A pénzünkért egy szép és megbízható eszközt kapunk, ami az úton való munkához és szórakozáshoz kiváló kis gép. Szentimentálisan bevallom kicsit megszerettem, és fájó szívvel nyomok a gyári beállítások visszaállítására.

Ten

A tesz készüléket, köszi Samsung! 

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr45421808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása